Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoor

Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoorVolgend jaar wordt het nieuwe stadskantoor opgeleverd. Het Lees meer

Afvaldebat kent verliezers en winnaars

Afvaldebat kent verliezers en winnaarsHet debat over het afval in Hengelo is Lees meer

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop Vitens

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop VitensDe gemeente Hengelo wil cashen. Het college wil Lees meer

Wethouder Elferink (CDA) mag blijven

Wethouder Elferink (CDA) mag blijvenWethouder Marcel Elferink (CDA) kan wethouder blijven. Dit Lees meer

Hengelo laat middeninkomens in de kou staan

Hengelo laat middeninkomens in de kou staanDe inkomsten van de gemeente Hengelo zijn fors Lees meer

Gaat wethouder Elferink vertrekken?

Gaat wethouder Elferink vertrekken?Wethouder Marcel Elferink (CDA) heeft het moeilijk. ProHengelo Lees meer

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passen

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passenDe ziekenhuiszorg in Hengelo kachelt achteruit. De oorzaak Lees meer

Streep door "omgekeerd inzamelen" afval

Streep door De gemeenteraad gaat een streep halen door het Lees meer

ZGT dupe beleid zorgverzekeraar

ZGT dupe beleid zorgverzekeraarTijden veranderen. Ook voor de ziekenhuizen. Vroeger werden Lees meer

Het geduld met D66 is op

Het geduld met D66 is opHet Rabo-theater (straks Schouwburg Hengelo) blijft zelfstandig. Die Lees meer

Actiegroep Bataafse Kamp

Beste omwonenden van de Bataafse Kamp en buurtbewoners,

 

Even een berichtje van de actiegroep “Omwonenden Bataafse Kamp” met de laatste ontwikkelingen rondom de plannen voor een eventuele Skateplaza op de Bataafse Kamp. Aanleiding hiervoor is het bericht, hedenochtend 07-11-2013, in TCTubantia met als ‘kop’ : Geen politieke overvalstrategie van College bij aanleg Skatepark (zie bijlage).

 

Wat vooraf ging?

Het skatebaanverhaal speelt inmiddels al drie jaar. Op 30 oktober 2010 moesten we allemaal uit de krant vernemen dat wethouder Oude Alink en de skatewerkgroep  (eenzijdig) hadden besloten om een Skateplaza van ‘grootstedelijke allure’ aan te leggen op de Bataafse Kamp.

Na inventarisatie in de buurt bleek dat alle direct aanwonenden, alsook veel mensen uit de directe omgeving, om diverse redenen, fel tegen deze locatiekeuze waren. Temeer omdat er andere locaties beschikbaar waren; locaties die meer geschikt waren, waar de schop meteen de grond in kon en die beter pasten in het landelijke beleid van ‘breedtesport’ (b.v. Watertorenpark, Achilles 12). We zijn toen in actie gekomen, waarbij we jullie ook enkele keren bereid hebben gevonden om jullie stem te laten horen.

Dit alles heeft geresulteerd in de raadsvergadering van vorig jaar 09-10-2013, waarbij duidelijk bleek dat dit onderwerp niet alleen maatschappelijk-  maar ook politiek erg verdeeld lag. Met een uiteindelijke krappe meerderheid van 19-18 kregen wethouder Oude Alink en de skatewerkgroep toestemming om eerst maar eens een concreet plan te maken over de financiën en hoe zo’n skatebaan er dan concreet uit zo komen te zien. De gemeente had reeds aangeboden om € 150.000 beschikbaar te stellen en de skatewerkgroep zou zelf nog € 400.000 aan sponsorgelden binnen moeten zien te halen.

Als hier meer duidelijkheid over was, zou het plan, voor de zomer van 2013, opnieuw in stemming worden gebracht. De Raad zou dan tenminste een duidelijk beeld hebben, waarover ze een beslissing zouden nemen.

De genoemde streeftijd van juli 2013 werd echter niet gehaald…..

 

Huidige stand van zaken.

Ook na de zomerperiode bleef het lang ‘oorverdovend’ stil. Tot Mevrouw Oude Alink opeens een totaal ander plan uit haar ‘hoge hoed’ toverde. Ze nam hiervoor zelfs, voor het eerst, telefonisch contact met ons op. Haar boodschap daarbij was dat ze een ‘kansrijk’ subsidieverzoek had ingediend bij de Provincie voor een breder project, waarbij de gehele Enschedesestraat en omgeving zou worden opgeknapt, inclusief skatepark. Als de Provincie dan ‘over de brug’ zou komen, zou er een nieuw voorstel op tafel komen met het gehele pakket. Toen ik haar eraan herinnerde dat er toch eerst nog een besluit door de Raad  genomen zou moeten worden over de skatebaan en dat de deze  ‘los’ van stond van het opknappen van de Enschedesestraat, verzekerde ze me dat ze hiervoor al opdracht had gekregen van de Raad….

Toen ontstond bij ons en te horen op een programma op Radio Hengelo ook bij een aantal politici het angstige vermoeden dat Oude Alink, met de ‘bom duiten’ van de Provincie, met het opknappen van de Enschedesestraat ook opeens de skatebaan ‘erdoor zou jassen’….

Maar dát was níet de afspraak!!!

Doordat CDA en Pro Hengelo nu een motie hebben ingediend, die is aangenomen door de Raad,  hoeven we hiervoor nu niet meer bang voor te zijn. Zoals we vandaag kunnen lezen in TCTubantia hebben deze twee partijen er een ‘stokje voor gestoken’ dat deze wethouder, die bezig was maar één kant op te denken, nu niet automatisch ‘doordendert’ met haar plannen.

En zoals in de krant staat: “De raad geeft hiermee aan níet gediend te zijn van een mogelijke politieke overvalstrategie”

 

Wij-van-de-actiegroep, zijn met name CDA en PRO HENGELO zeer dankbaar voor het indienen van deze motie  en waarderen dat deze partijen gedurende de afgelopen drie jaar steeds, zoals nu ook weer blijkt, hun nek voor ons hebben willen uitsteken.

 

Groet namens de actiegroep,

Jacqueline Daatselaar

 

Geef een reactie

Uw mailadres wordt nooit gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Volg

Krijg van elk bericht een mail.

Sluit u aan: