Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoor

Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoorVolgend jaar wordt het nieuwe stadskantoor opgeleverd. Het Lees meer

Afvaldebat kent verliezers en winnaars

Afvaldebat kent verliezers en winnaarsHet debat over het afval in Hengelo is Lees meer

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop Vitens

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop VitensDe gemeente Hengelo wil cashen. Het college wil Lees meer

Wethouder Elferink (CDA) mag blijven

Wethouder Elferink (CDA) mag blijvenWethouder Marcel Elferink (CDA) kan wethouder blijven. Dit Lees meer

Hengelo laat middeninkomens in de kou staan

Hengelo laat middeninkomens in de kou staanDe inkomsten van de gemeente Hengelo zijn fors Lees meer

Gaat wethouder Elferink vertrekken?

Gaat wethouder Elferink vertrekken?Wethouder Marcel Elferink (CDA) heeft het moeilijk. ProHengelo Lees meer

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passen

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passenDe ziekenhuiszorg in Hengelo kachelt achteruit. De oorzaak Lees meer

Streep door "omgekeerd inzamelen" afval

Streep door De gemeenteraad gaat een streep halen door het Lees meer

ZGT dupe beleid zorgverzekeraar

ZGT dupe beleid zorgverzekeraarTijden veranderen. Ook voor de ziekenhuizen. Vroeger werden Lees meer

Het geduld met D66 is op

Het geduld met D66 is opHet Rabo-theater (straks Schouwburg Hengelo) blijft zelfstandig. Die Lees meer

Kwestie Harink afgerond

ondersteuningDe gemeenteraad van Hengelo heeft de kwestie Harink afgerond. De gemeenteraad debatteerde over de bevindingen uit het BING rapport. Met het opstappen van fractievoorzitter Johan Harink (CDA) was echter de angel uit het debat getrokken. Wat overbleef was de schuldvraag: wie is verantwoordelijkheid voor de vele fouten die zijn gemaakt? De vraag hield vooral Roel Kok (VVD) bezig. Gezinus Knegt van ProHengelo verbaasde vooral over het feit dat alle gemaakte fouten in het voordeel van Johan Harink zijn uitgevallen. “Hoe kan dat?” vroeg hij zich af, zeker nu BING heeft is vastgesteld dat bestuurders noch ambtenaren de integriteitsregels hebben overtreden. Toeval kan het niet zijn, denkt Knegt. Daarvoor zijn er teveel fouten begaan.

Johan Harink trad af omdat hij als raadslid had moeten weten dat voor zijn 21 illegale bouwwerken een vergunning nodig was. De CDA-man verzaakte daarmee zijn voorbeeldfunctie als raadslid.  Integriteitsschendingen zijn echter niet vastgesteld.

Tijdens het debat bleek de coalitie een lijn te trekken. Knegt voorspelde het al in zijn speech. Ze gaan straks in polonaise door de zaal, luidt zingend “Geft allemaal niets…’t Goat best allemoal…” Inderdaad. In de wetenschap ruimhartig door de coalitie te worden gesteund, was het voor wethouder Marcel Elferink (CDA) geen bezwaar om alle verantwoordelijkheid op zich te nemen. Daarmee was de rol van de VVD uitgespeeld. De partij zal kritisch blijven kijken naar het verbetertraject. Kennelijk voelde Floor van Grouw (SP) zich op dat moment niet senang met zijn rol als steun en toeverlaat voor wankelende wethouders. Vertwijfeld vroeg hij zich af, wat je in Hengelo fout moet doen om tot aftreden te worden gedwongen. Waarop hij in een adem toevoegde het antwoord ook niet te hebben… Tja, zo gaat de filosoof op rolschaatsen. Johan Harink hoort hem langs komen. Hij krabbelt op en dreigt met aanblijven….

Ho ho. dit is scherts! En eerlijk is eerlijk, wat je niet weet kun je ook niet doen. Het debat ging als een nachtkaars uit. Essentiële vragen werden wel gesteld, maar niet beantwoord. De meerderheid van de raad had er overduidelijk ff geen trek meer in…

NB. Bij de bespreking over het Bing-rapport ontstond een explosieve situatie in de raadszaal. Aanleiding was de beschuldiging van Leo Janssen aan het adres van ondergetekende, dat hij de auteur zou zijn van de valse brief aan Beltman. Voor het nieuws daarover verwijs ik U graag naar TC Tubantia. Morgen (donderdag 27 oktober) komt het in de krant. Als middelpunt van de rel, laat ik het hier als bespreek-item even voorbij gaan.

Opgesteld door Wiert Wiertsema

 

Geef een reactie

Uw mailadres wordt nooit gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Volg

Krijg van elk bericht een mail.

Sluit u aan: