Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoor

Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoorVolgend jaar wordt het nieuwe stadskantoor opgeleverd. Het Lees meer

Afvaldebat kent verliezers en winnaars

Afvaldebat kent verliezers en winnaarsHet debat over het afval in Hengelo is Lees meer

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop Vitens

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop VitensDe gemeente Hengelo wil cashen. Het college wil Lees meer

Wethouder Elferink (CDA) mag blijven

Wethouder Elferink (CDA) mag blijvenWethouder Marcel Elferink (CDA) kan wethouder blijven. Dit Lees meer

Hengelo laat middeninkomens in de kou staan

Hengelo laat middeninkomens in de kou staanDe inkomsten van de gemeente Hengelo zijn fors Lees meer

Gaat wethouder Elferink vertrekken?

Gaat wethouder Elferink vertrekken?Wethouder Marcel Elferink (CDA) heeft het moeilijk. ProHengelo Lees meer

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passen

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passenDe ziekenhuiszorg in Hengelo kachelt achteruit. De oorzaak Lees meer

Streep door "omgekeerd inzamelen" afval

Streep door De gemeenteraad gaat een streep halen door het Lees meer

ZGT dupe beleid zorgverzekeraar

ZGT dupe beleid zorgverzekeraarTijden veranderen. Ook voor de ziekenhuizen. Vroeger werden Lees meer

Het geduld met D66 is op

Het geduld met D66 is opHet Rabo-theater (straks Schouwburg Hengelo) blijft zelfstandig. Die Lees meer

ProHengelo wil aftreden Johan Harink (CDA)

integer handelenProHengelo vindt dat fractievoorzitter Johan Harink van het CDA zijn raadszetel moet opgeven. Hij is met illegale bouwactiviteiten bij zijn boerderij ver over de schreef gegaan. De overtredingen zijn onomstotelijk vastgesteld. De handelwijze van Harink past niet binnen de eisen die aan volksvertegenwoordigers gesteld mogen worden. Zij hebben een voorbeeldfunctie en dienen zich te houden aan de wet en de regels die de gemeenteraad heeft vastgesteld. ProHengelo verwerpt het toedekkende gedrag van het CDA over deze kwestie en noemt dit ‘laakbaar’. De CDA fractie stelde in een persverklaring dat “niet geheel volgens de regels is gehandeld” en spreekt over “kleine eenvoudig op te lossen punten”. De fractie zegt “brede steun” te hebben ervaren bij de andere fracties. Die steun is in ieder geval niet afkomstig van ProHengelo. ProHengelo constateert dat het CDA de ernst van de situatie niet inziet of niet wil inzien. ProHengelo heeft dagen gewacht op een (toegezegde) reactie van het CDA die recht doet aan de ernst van de zaak. Het geduld van de fractie is op. Op de eerst komende raadsvergadering zal ProHengelo een motie indienen die het optreden van de heer Harink afkeurt en hem oproept zijn functie ter beschikking te stellen.

Op initiatief van de burgemeester wordt ook een integriteitsonderzoek uitgevoerd. De gang van zaken bij het opstellen van twee bestemmingsplannen waarin de boerderij van de heer Harink is gelegen en de door hem aangevraagde (en verkregen) bouwvergunningen, zullen worden onderzocht. In tegenstelling tot beweringen van het CDA gaat het integriteitsonderzoek niet over een mogelijk valselijk ondertekende brief die een burger van onze stad heeft ontvangen. Dat is een politiezaak die los staat van het integriteitsonderzoek. Het integriteitsonderzoek strekt zich uit tot de heer Harink, de ambtelijke dienst en diverse colleges van B&W waaronder het optreden van het zittende college.

ProHengelo is van mening dat ‘het handelen van de heer Harink, het uitblijven van een adequate reactie door Harink zelf en het toedekkende commentaar van de CDA fractie, het aanzien van onze stad in hoge mate schaadt’. Dat mag niet langer voortduren. ProHengelo roept de voorzitter van de gemeenteraad op om tempo te maken met het toegezegde onafhankelijke integriteitsonderzoek. De burgemeester heeft inmiddels aan de raad geschreven druk bezig te zijn met het onderzoek maar dat de voorbereidingen de nodige tijd vergen. Uiteraard zal hij die tijd ook van alle betrokkenen krijgen.

Opgesteld door Wiert Wiertsema

Reacties 2

  1. Hans ≡ 27 apr 2016 ≡ 13:05

    Goed bezig Pro Hengelo

  2. Fretje ≡ 30 apr 2016 ≡ 00:15

    Pro Hengelo, of is het alleen Wiertsema, trekt een grote broek aan zonder daar zelf maar enige inbreng voor te hebben gehad. Zijn we ondertussen wel gewend van deze partij. In 2018 overbodig geworden.

Geef een reactie

Uw mailadres wordt nooit gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Volg

Krijg van elk bericht een mail.

Sluit u aan: