Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoor

Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoorVolgend jaar wordt het nieuwe stadskantoor opgeleverd. Het Lees meer

Afvaldebat kent verliezers en winnaars

Afvaldebat kent verliezers en winnaarsHet debat over het afval in Hengelo is Lees meer

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop Vitens

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop VitensDe gemeente Hengelo wil cashen. Het college wil Lees meer

Wethouder Elferink (CDA) mag blijven

Wethouder Elferink (CDA) mag blijvenWethouder Marcel Elferink (CDA) kan wethouder blijven. Dit Lees meer

Hengelo laat middeninkomens in de kou staan

Hengelo laat middeninkomens in de kou staanDe inkomsten van de gemeente Hengelo zijn fors Lees meer

Gaat wethouder Elferink vertrekken?

Gaat wethouder Elferink vertrekken?Wethouder Marcel Elferink (CDA) heeft het moeilijk. ProHengelo Lees meer

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passen

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passenDe ziekenhuiszorg in Hengelo kachelt achteruit. De oorzaak Lees meer

Streep door "omgekeerd inzamelen" afval

Streep door De gemeenteraad gaat een streep halen door het Lees meer

ZGT dupe beleid zorgverzekeraar

ZGT dupe beleid zorgverzekeraarTijden veranderen. Ook voor de ziekenhuizen. Vroeger werden Lees meer

Het geduld met D66 is op

Het geduld met D66 is opHet Rabo-theater (straks Schouwburg Hengelo) blijft zelfstandig. Die Lees meer

AC bij de Toren

Bas van Wakeren (2)

Column van Bas van Wakeren

Donderdag 8 oktober 2013 werd het voorstel van het College om AC Bij de Toren te verplaatsen naar de Willemstraat door de gemeenteraad weggestemd. Het demasqué van de verantwoordelijke wethouder was compleet. In de jaren dat ik in de gemeentepolitiek actief ben, heb ik dit niet eerder meegemaakt. Het is onbegrijpelijk hoe college zich heeft opgesteld. Fout werd op fout gestapeld. Om te beginnen is het college op de plaats gaan zitten van de zorgverlener. In plaats van aan Humanitas het verzoek te doen om op zoek te gaan naar een alternatief voor de huidige locatie,  ging de gemeente zelf op zoek. Hierdoor kwam de wethouder in een onmogelijke positie terecht. Zij heeft zonder daarvan de gemeenteraad op de hoogte te stellen en voordat de gemeenteraad om instemming werd gevraagd, een afspraak gemaakt met woningcorporatie Welbions. Als het project geen doorgang vindt gaat de gemeente meebetalen aan de huur. En als de verhuur niet doorgaat, zal de gemeente € 100.000 bijdragen aan de verwerving van het pand. De gemeente nam daarbij, zonder instemming van de gemeenteraad een onaanvaardbaar risico. Kortom, de gemeente heeft het onheil over zichzelf afgeroepen omdat zij er blijkbaar van uitging – ten onrechte –   dat de raad zich wel zou kunnen vinden in dit besluit.

Dan de buurt. Er zijn al jarenlang grote problemen in de Dichtersbuurt. Er is veel overlast. Bewoners klagen over hinder van de panden aan de Emmaweg. Buiten het plaatsen van een camera is nooit effectief opgetreden tegen deze overlast. De huidige burgemeester erkende deze problemen en is gaan optreden.  Echter pas nadat duidelijk werd dat de komst van AC Bij de Toren ging spelen.

Toen pas realiseerde het college zich dat er in deze buurt iets moest gaan gebeuren. De burgemeester  heeft  veel gedaan om de openbare orde weer in eigen hand te krijgen. Er moet echter nog veel veranderen in die omgeving. Zolang de rust in dit deel van de stad niet is hersteld, is het alleszins begrijpelijk dat bewoners zich verzetten tegen de komst van AC de Toren.

De burgemeester heeft verklaard dat wanneer de gemeenteraad tegen het voorstel van vestiging in de Willemstraat zou stemmen dan automatisch AC Bij de Toren in het nog te bouwen stadskantoor zou komen. Hij verwees daarbij naar een raadsbesluit uit december 2008. Ik heb tijdens de raadsvergadering afgelopen donderdag aangegeven dat dit feitelijk niet juist is. In het raadsbesluit wordt het stadskantoor niet eens genoemd. En daarmee kom ik aan het eind van dit verhaal.

De bouw van het nieuwe stadskantoor is nog niet eens zeker. Iedereen die ik erover spreek vindt het een grote schande dat in een tijd waarin fors bezuinigd wordt deze gemeente het voornemen heeft om een peperduur stadskantoor te bouwen. Terwijl er een goed stadskantoor is. Laten we hopen dat de bouw niet doorgaat. Dat scheelt de Hengelose belastingbetaler heel veel geld, en AC Bij de Toren hoeft niet te verhuizen. Het mes snijdt dan aan twee kanten.

Geef een reactie

Uw mailadres wordt nooit gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Volg

Krijg van elk bericht een mail.

Sluit u aan: