Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoor

Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoorVolgend jaar wordt het nieuwe stadskantoor opgeleverd. Het Lees meer

Afvaldebat kent verliezers en winnaars

Afvaldebat kent verliezers en winnaarsHet debat over het afval in Hengelo is Lees meer

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop Vitens

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop VitensDe gemeente Hengelo wil cashen. Het college wil Lees meer

Wethouder Elferink (CDA) mag blijven

Wethouder Elferink (CDA) mag blijvenWethouder Marcel Elferink (CDA) kan wethouder blijven. Dit Lees meer

Hengelo laat middeninkomens in de kou staan

Hengelo laat middeninkomens in de kou staanDe inkomsten van de gemeente Hengelo zijn fors Lees meer

Gaat wethouder Elferink vertrekken?

Gaat wethouder Elferink vertrekken?Wethouder Marcel Elferink (CDA) heeft het moeilijk. ProHengelo Lees meer

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passen

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passenDe ziekenhuiszorg in Hengelo kachelt achteruit. De oorzaak Lees meer

Streep door "omgekeerd inzamelen" afval

Streep door De gemeenteraad gaat een streep halen door het Lees meer

ZGT dupe beleid zorgverzekeraar

ZGT dupe beleid zorgverzekeraarTijden veranderen. Ook voor de ziekenhuizen. Vroeger werden Lees meer

Het geduld met D66 is op

Het geduld met D66 is opHet Rabo-theater (straks Schouwburg Hengelo) blijft zelfstandig. Die Lees meer

Breaking: Noorderval ter discussie

De gemeenteraad van Hengelo heeft besloten onderzoek te doen naar ontsluiting van Vliegveld Twente via afslag 33 van de A1. De gemeenteraad wil weten of de milieuvriendelijke variant tot de mogelijkheden behoort. Vanaf afslag 33 in Oldenzaal is het slechts enkele honderden meters naar het vliegveld. Een motie van Pro Hengelo daarover is met grote meerderheid door de gemeenteraad aanvaard. Wethouder Bron (PvdA) verzette zich en werd gesteund door zijn partij. Hij wilde niet dat de Noorderval ter discussie zou worden gesteld. Die heeft in de visie van het college van B&W de voorkeur. De weg loopt vanaf afslag 31 (Hengelo Noord), langs de woonwijk Hasseler Es en via Frans op den Bult richting vliegveld. Dwars door het natuurgebied.

De wethouder putte zich in eerste instantie uit in het noemen van procedurele argumenten (de provincie onderzoekt alleen afslag 31, Oldenzaal wil de afslag 33 niet, de doorstroom tijd wordt langer, er wordt nu nog niet besloten, het college komt nog vaak bij de raad terug om uw mening te horen, de weg ligt er slechts tijdelijk etc.). Toen zich een meerderheid aftekende voor de motie van Pro Hengelo kwam de aap uit de mouw. De Noorderval is vooral bedoeld om Enschede en het Universiteitsterrein te ontsluiten richting de A1. De wethouder heeft zich hiertoe politiek verplicht nadat de Regio Twente geld beschikbaar stelde voor de ontsluiting van Hart van Zuid in Hengelo. Een stille deal. Die kan overigens ook anders worden vormgegeven. Ontsluiting van de UT via de A35 ligt veel meer voor de hand. Dan ontstaat echter geen prestigieuze rondweg. Burgers die willen genieten van het natuurgebied tussen Enschede en Hengelo hebben aan zo’n project geen enkele behoefte. Enschede en Hengelo kunnen veel voor elkaar betekenen als zij de ontsluiting van beide steden en het vliegveld gaan afstemmen op basis van duurzaamheid, ecologie en mobiliteit. Er komen dan heel andere oplossingen uit de bus.

Reacties 3

 1. a.bos ≡ 03 jul 2013 ≡ 09:56

  Geweldig. Enschede wil natuurlijk ook nog een aansluitign op de autobaan en een vliegveld, dat onrendabel is. Dwars door de natuur met een mooi oprijlaan om voor een habbenkrats over bewoond gebied te vliegen in een LLC. Waanzin. die 33 afslag is slecht, maar minder slecht dan het NOEK plan

 2. Rene ≡ 04 jul 2013 ≡ 19:35

  Geweldig, het lijkt er hoe langer hoe meer op dat de salonsocialisten het paard (ik praat nu niet over man’s prachtige gebit) van troje hebben binnengehaald, deze voormalige gemeenteambtenaar van onze buurgemeente bedient ze daar op hun wenken, alsof het afgesproken werk is worden de belangen van Hengelo verkwanseld door deze “gekozen” wethouder, nog maar 1 jaar godzijdank……….

 3. Barend ≡ 26 aug 2013 ≡ 11:26

  Die noorderval is inderdaad desastreus voor de zogenaamde groene wig tussen Hengelo, Enschede en Oldenzaal. Het kan toch niet zo zijn dat deze prachige ontspannende omgeving opgeofferd voor een weg waarvan de noodzaak alles behalve duidelijk is.

  http://www.geennoek.nl/

Geef een reactie

Uw mailadres wordt nooit gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Volg

Krijg van elk bericht een mail.

Sluit u aan: