Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoor

Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoorVolgend jaar wordt het nieuwe stadskantoor opgeleverd. Het Lees meer

Afvaldebat kent verliezers en winnaars

Afvaldebat kent verliezers en winnaarsHet debat over het afval in Hengelo is Lees meer

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop Vitens

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop VitensDe gemeente Hengelo wil cashen. Het college wil Lees meer

Wethouder Elferink (CDA) mag blijven

Wethouder Elferink (CDA) mag blijvenWethouder Marcel Elferink (CDA) kan wethouder blijven. Dit Lees meer

Hengelo laat middeninkomens in de kou staan

Hengelo laat middeninkomens in de kou staanDe inkomsten van de gemeente Hengelo zijn fors Lees meer

Gaat wethouder Elferink vertrekken?

Gaat wethouder Elferink vertrekken?Wethouder Marcel Elferink (CDA) heeft het moeilijk. ProHengelo Lees meer

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passen

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passenDe ziekenhuiszorg in Hengelo kachelt achteruit. De oorzaak Lees meer

Streep door "omgekeerd inzamelen" afval

Streep door De gemeenteraad gaat een streep halen door het Lees meer

ZGT dupe beleid zorgverzekeraar

ZGT dupe beleid zorgverzekeraarTijden veranderen. Ook voor de ziekenhuizen. Vroeger werden Lees meer

Het geduld met D66 is op

Het geduld met D66 is opHet Rabo-theater (straks Schouwburg Hengelo) blijft zelfstandig. Die Lees meer

Afleidingsmanoeuvres van het CDA

Henk LasscheDe CDA fractie wil dat burgemeester Sander Schelberg aangifte gaat doen bij de politie van intimidatie en huisvredebreuk bij de fractievoorzitter van het CDA in de gemeenteraad, de heer J. Harink. Dit blijkt uit schriftelijke vragen die vice-fractievoorzitter Ben van Veen heeft gesteld aan de burgemeester. Voor zover bekend heeft de heer Harink tot dusver zelf geen aangifte gedaan. Het gaat om het illegaal betreden van het erf van de heer Harink door onbekenden. Aldaar zijn foto’s gemaakt, die vervolgens door raadslid Leo Janssen zijn gebruikt om de heer Harink van diverse overtredingen van de milieuwetgeving te beschuldigen. In de wandelgangen op het gemeentehuis circuleert een signalement van de onbekende bezoekers. Het zou gaan om een net geklede oudere vrouw met grijs haar, die werd vergezeld door een korte, dikbuikige man met een kalend hoofd. Beiden bezochten de boerderij van de heer Harink nadat was komen vast te staan dat hij illegaal had gebouwd. Het gezin Harink voelt zich daardoor bedreigd en aangetast in hun privacy. De CDA fractie wil van de burgemeester weten wat hij ‘heeft gedaan en gaat doen’ om de veiligheid en privacy van het gezin Harink te waarborgen. Die vragen klinken tot zover  alleszins redelijk en plausibel. Iedereen begrijpt de situatie waarin het gezin Harink zich bevindt. Maar het CDA gaat verder en wil dat de gevraagde veiligheidswaarborg gaat gelden voor alle leden van de raad. Dat is vreemd, want geen enkel raadslid heeft om een veiligheidswaarborg gevraagd.

Spreekverbod

Wat wil het CDA? Iedereen een agent voor de deur? Als klap op de vuurpijl vraagt het CDA bovendien een spreekverbod voor alle leden van de raad en de wethouders over de zaak Harink. Ze noemen dit “het maken van afspraken over de woordvoering in de media”. Tot dusver heeft niemand gereageerd op de stellingen van het CDA. De kans dat de fractie hiervoor de handen op elkaar krijgt is echter minimaal. Politici laten zich niet de mond snoeren door een collega. Dat gebeurt alleen in het belang van de stad en zijn burgers. Dat is niet aan de orde.

De zaak rond de heer Harink is in feite heel simpel. Er is illegaal gebouwd (dat is inmiddels bewezen) en er zijn vreemde dingen gebeurd bij het maken van twee bestemmingsplannen waarin de boerderij van de heer Harink ligt, die beide in zijn voordeel waren.  De vraag is of andere burgers in dezelfde situatie die voordelen ook zouden hebben genoten. Deze zaken moeten tot op de bodem worden uitgezocht. Uitgesloten moet worden dat sprake is geweest van belangenverstrengeling en bevoordeling. Al het andere wat zich momenteel voordoet is ruis. De CDA acties leiden af en scheppen verwarring. Veiligheidszaken regel je bovendien in alle stilte en niet in het openbaar. Maar weest U gerust. De onderzoektrein rijdt gestaag verder. Daar zorgt burgemeester Sander Schelberg wel voor.

Geef een reactie

Uw mailadres wordt nooit gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Volg

Krijg van elk bericht een mail.

Sluit u aan: