Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoor

Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoorVolgend jaar wordt het nieuwe stadskantoor opgeleverd. Het Lees meer

Afvaldebat kent verliezers en winnaars

Afvaldebat kent verliezers en winnaarsHet debat over het afval in Hengelo is Lees meer

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop Vitens

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop VitensDe gemeente Hengelo wil cashen. Het college wil Lees meer

Wethouder Elferink (CDA) mag blijven

Wethouder Elferink (CDA) mag blijvenWethouder Marcel Elferink (CDA) kan wethouder blijven. Dit Lees meer

Hengelo laat middeninkomens in de kou staan

Hengelo laat middeninkomens in de kou staanDe inkomsten van de gemeente Hengelo zijn fors Lees meer

Gaat wethouder Elferink vertrekken?

Gaat wethouder Elferink vertrekken?Wethouder Marcel Elferink (CDA) heeft het moeilijk. ProHengelo Lees meer

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passen

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passenDe ziekenhuiszorg in Hengelo kachelt achteruit. De oorzaak Lees meer

Streep door "omgekeerd inzamelen" afval

Streep door De gemeenteraad gaat een streep halen door het Lees meer

ZGT dupe beleid zorgverzekeraar

ZGT dupe beleid zorgverzekeraarTijden veranderen. Ook voor de ziekenhuizen. Vroeger werden Lees meer

Het geduld met D66 is op

Het geduld met D66 is opHet Rabo-theater (straks Schouwburg Hengelo) blijft zelfstandig. Die Lees meer

Daadkracht

Column van Frank Peters

In TC Tubantia van 4 juli staat een artikel over de tijdelijke invulling van een van de kale vlaktes van Hengelo. Op het ‘weiland’ waar de oude Bibliotheek stond, ligt al maanden een braakliggend terrein. Na veel kritiek kwam de gemeente met het initiatief om 80.000 euro beschikbaar te stellen voor de tijdelijke invulling van de lege plekken in het centrum. Als eerste kwam Crea met het initiatief  om levensgrote foto’s neer te zetten van mensen met hun passie, liefde of hobby. Tientallen gaven aan de oproep gehoor. Eind mei stonden ze op de foto en konden ze het resultaat bekijken. Eind augustus zouden de foto’s geplaatst worden op de hekken rond de vlakte waar voorheen de Bibliotheek stond. Maar..

De hekken zijn er niet meer. In het genoemde krantenbericht kwam Wouter Reinders van Bureau Hengelo met de mededeling er een voetgolfbaan zou komen. Een baan met 5 holes die een tijdelijk karakter zou hebben. Ik vond het een geweldig idee. De zomervakantie stond voor de deur en ik zag het al helemaal voor me. Jongelui die omdat er geen skatebaan is, met vrienden lekker konden voetgolven met een bal. Maar ik voorzag ook een probleem, Het initiatief van Crea dat geen doorgang vinden omdat de hekken zouden verdwijnen. Hierover stond niets in de media en dat vond ik raar. Er is tijd en energie ingestoken door Crea, de fotograaf en de mensen die op de foto staan.

Maar die voetgolfbaan die zou komen en  vrijwel direct na het bericht zou worden begonnen met het werk. Het is nu 27 augustus en er is weken niets gebeurd. Er ligt geen gras en het enige ronde wat ik er heb zien rollen was zo’n bol met stof zoals in het wilde westen. Op Twitter verschenen berichten die opriepen tot sponsoring van materiaal, mankracht en ook gras. — HIER SNAP IK DUS NIETS VAN — De gemeente stelt 80.000 euro beschikbaar om ideeën vorm te geven. Dan snap ik niet waarom er zo lang gewacht wordt met het aanleggen van die baan. De zomervakantie is voorbij. De tijd waarin het meest van de baan gebruik wordt gemaakt is al voorbij. Er zijn bedrijven die voor twee euro per m2 gras leveren. Nou, weet ik niet hoeveel m2 er nodig is maar ik denk dat je met een paar duizend euro heel ver komt.

Maar tja. Ik krijg het idee dat er nog geld verdiend moet worden. Op de vlaggetjes van de palen moeten sponsoren komen enz. De baan er ooit wel komen. Je zal zien dat het net wortel schiet heeft als ze beginnen met de bouw van Lange Wemen. Over dat project kunnen we een boek schrijven, maar dat is voor een andere keer.

Reacties 1

  1. I. Schaap ≡ 13 sep 2013 ≡ 23:39

    Met de inhoud ben ik het volledig eens. Maar schrijf a.u.b. niet te gehaast: her en der ontbreken woorden. Dat lijkt me toch niet nodig.

Geef een reactie

Uw mailadres wordt nooit gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Volg

Krijg van elk bericht een mail.

Sluit u aan: