Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoor

Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoorVolgend jaar wordt het nieuwe stadskantoor opgeleverd. Het Lees meer

Afvaldebat kent verliezers en winnaars

Afvaldebat kent verliezers en winnaarsHet debat over het afval in Hengelo is Lees meer

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop Vitens

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop VitensDe gemeente Hengelo wil cashen. Het college wil Lees meer

Wethouder Elferink (CDA) mag blijven

Wethouder Elferink (CDA) mag blijvenWethouder Marcel Elferink (CDA) kan wethouder blijven. Dit Lees meer

Hengelo laat middeninkomens in de kou staan

Hengelo laat middeninkomens in de kou staanDe inkomsten van de gemeente Hengelo zijn fors Lees meer

Gaat wethouder Elferink vertrekken?

Gaat wethouder Elferink vertrekken?Wethouder Marcel Elferink (CDA) heeft het moeilijk. ProHengelo Lees meer

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passen

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passenDe ziekenhuiszorg in Hengelo kachelt achteruit. De oorzaak Lees meer

Streep door "omgekeerd inzamelen" afval

Streep door De gemeenteraad gaat een streep halen door het Lees meer

ZGT dupe beleid zorgverzekeraar

ZGT dupe beleid zorgverzekeraarTijden veranderen. Ook voor de ziekenhuizen. Vroeger werden Lees meer

Het geduld met D66 is op

Het geduld met D66 is opHet Rabo-theater (straks Schouwburg Hengelo) blijft zelfstandig. Die Lees meer

De lijsttrekkers debatteren in Hengelo

Wiert Wiertsema (4)

Een sfeer impressie door Wiert Wiertsema

Het was druk in Metropool. Maar liefst 10 lijsttrekkers van politieke partijen bevolkten het podium om te praten over de binnenstad van Hengelo. 130 mensen kwamen om te luisteren. Ze kregen stemkastjes en konden zo hun mening geven over wat gezegd werd. Leuk en informatief om te zien hoe onze politieke bestuurders daarop reageren. Bureau Hengelo organiseerde de bijeenkomst. Vuurwerk was er niet. Maar de toehoorders werden wel wijzer over de plannen die politieke partijen hebben met de binnenstad. In het eerste deel konden de lijsttrekkers in groepjes van drie vrijuit hun mening geven over het parkeren, de uitstraling van het centrum of de toekomst van het project Lange Wemen. Dat ging probleemloos. U weet: dit soort discussies kunt U met een gerust hart overlaten aan onze stadsbestuurders. Het zijn stuk voor stuk getrainde professionals die hun woordje weten te doen. Alles in pais en vree. En geheel vrijblijvend. Tot het gaat over geld. Dan volgt het onthullende gedeelte van de avond.

De binnenstad is ontzettend belangrijk zegt iedere lijsttrekker. Maar hoeveel geld heb je beschikbaar om te investeren? Hier scheidden de schapen zich van de bokken. Maarten Hollander (PvdA), Floor van Grouw (SP) en Rudy Teunissen (GroenLinks) verklaarden onomwonden: er is geen geld. U en ik weten dat het flauwekul is. Geen geld is (in dit geval) een keuze. Er is wel geld. Veel geld zelfs. De crux is dat deze drie lijsttrekkers het geld hebben weggezet voor eerder gekozen projecten, zoals een nieuw stadskantoor. Dat willen ze graag zo houden. Wieger Mulder van Burgerbelangen die de projecten ook wil voortzetten, sprak over “extra bezuinigingen” als in de binnenstad geïnvesteerd moet worden. Hij is daartoe bereid, maar het blijft bescheiden. Meer dan een half miljoen euro wordt het niet. Een aanwezige in de zaal reageerde schamper. Nog wat extra bomen, bankjes, kleine aanpassingen, hier en daar wat rode baksteen en een kunstwerk. Veel meer kun je met dat geld niet doen. Het bracht Gezinus Knegt (ProHengelo) tot de verzuchting “dat er in Hengelo weinig verandert” als de coalitiepartijen hun macht behouden.

VVD en ProHengelo willen wel investeren in de binnenstad. Ze schrappen het nieuwe stadskantoor en de voorgenomen investeringen in Warmtenet BV. Dat levert ruimte op voor een investeringsimpuls. ProHengelo heeft zijn plannen inhoudelijk en financieel uitgewerkt. De partij maakt miljoenen vrij door het beleid in Hengelo anders aan te pakken. Leo Janssen (ProHengelo) wees daar bij interruptie nog eens op. Hoe ProHengelo het precies wil doen leest u hier. Het staat ook in het HengelerPlan dat de partij heeft opgesteld.

Het was al met al een genoeglijke avond. Informatief ook, als u nog niet weet op wie u gaat stemmen. Er volgen nog een aantal van dergelijke debatten. Hengelo-Anders zal U hierover informeren. Of de koffie en het bier dan weer gratis zijn, dat kunnen we u echter niet garanderen.

Geef een reactie

Uw mailadres wordt nooit gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Volg

Krijg van elk bericht een mail.

Sluit u aan: