Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoor

Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoorVolgend jaar wordt het nieuwe stadskantoor opgeleverd. Het Lees meer

Afvaldebat kent verliezers en winnaars

Afvaldebat kent verliezers en winnaarsHet debat over het afval in Hengelo is Lees meer

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop Vitens

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop VitensDe gemeente Hengelo wil cashen. Het college wil Lees meer

Wethouder Elferink (CDA) mag blijven

Wethouder Elferink (CDA) mag blijvenWethouder Marcel Elferink (CDA) kan wethouder blijven. Dit Lees meer

Hengelo laat middeninkomens in de kou staan

Hengelo laat middeninkomens in de kou staanDe inkomsten van de gemeente Hengelo zijn fors Lees meer

Gaat wethouder Elferink vertrekken?

Gaat wethouder Elferink vertrekken?Wethouder Marcel Elferink (CDA) heeft het moeilijk. ProHengelo Lees meer

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passen

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passenDe ziekenhuiszorg in Hengelo kachelt achteruit. De oorzaak Lees meer

Streep door "omgekeerd inzamelen" afval

Streep door De gemeenteraad gaat een streep halen door het Lees meer

ZGT dupe beleid zorgverzekeraar

ZGT dupe beleid zorgverzekeraarTijden veranderen. Ook voor de ziekenhuizen. Vroeger werden Lees meer

Het geduld met D66 is op

Het geduld met D66 is opHet Rabo-theater (straks Schouwburg Hengelo) blijft zelfstandig. Die Lees meer

De Twee Wezen: politieke discriminatie

IMG_508329 augustus 2013 — Hij wilde het liever stilhouden, maar dank zij een twitter van Hans Kok (PvdA) is het toch de wereld in gekomen. Gemeenteraadslid Stan Horsthuis (VVD) wordt om politieke redenen geweigerd bij café en restaurant de Twee Wezen in Hengelo. Politieke discriminatie in Hengelo. TC Tubantia publiceerde het. Daarom blijft deze krant niet achter. De reden is dat Stan Horsthuis zich keerde tegen het voortwoekerende terras van het café. Dat moet hij nu bekopen met een ontzegging van de toegang. Hier kunt U lezen wat Stan Horsthuis heeft gedaan. Hij nam het op voor Ilse van Kleef van Wagenaar Mode, net als ProHengelo en deze krant dat ook hebben gedaan. Krijgen nu ook de leden van ProHengelo een toegangsverbod? Mag Leo Janssen er niet meer komen? En hoofdredacteur van deze krant Wiert Wiertsema ook niet?

Hier op de redactie hebben we veel woorden over voor dit gedrag. We moeten ons best doen geen filipica op te schrijven. We besluiten solidair te zijn met Stan Horsthuis. De redactie zult U niet meer in de Twee Wezen aantreffen zolang de eigenaar van het etablissement zijn excuses niet heeft aangeboden. We vinden het niet erg als U besluit hetzelfde te doen.

Reacties 6

 1. Michel ≡ 29 aug 2013 ≡ 23:14

  Helaas kan ik de eigenaar van De Twee Wezen niet geheel ongelijk geven. Wanneer iemand mij een deel van mijn broodwinning probeert af te nemen zou ik deze ook de toegang tot mijn zaak ontzeggen. Een ondernemer is volgens mij vrij om te bepalen wie hij/zij in haar zaak wil hebben. Kortgezegd draait deze zaak enkel om Modehuis Wagenaar. Mevrouw van Kleef, welke zelf ook niet vies is van enige discriminatie (Mensen de toegang tot haar winkel weigeren omdat zij van mening is dat deze haar artikelen niet kunnen betalen), heeft een punt waar het gaat om het lukraak neerzetten van fietsen maar verder is het vooral muggenzifterij. Haar winkel wordt vooral door een gericht winkelend publiek bezocht en zelden door “toevallige passanten”. Wie er dus wil winkelen weet de weg prima te vinden en heeft zeker geen last van het terras van De Twee Wezen, welke wellicht niet voldoet aan de eisen van de vergunningen maar altijd gedoogt is. En daar wringt de schoen wat mij betreft. Na jarenlang gedogen en toestaan is het nu oneerlijk om als gemeente op je strepen te gaan staan. Men moet niet vergeten dat De Twee Wezen is haar eentje de horeca van Hengelo weer op de kaart heeft gezet. Zonder de inzet van de eigenaar van De Twee Wezen zou Hengelo horecatechnisch gezien een klein drama zijn en de binnenstad nóg minder bezoekers genereren dan zij nu al doet.

  Mijn conclussie is dan ook simpel: Laat de situatie zoals deze nu is maar leg het vast dat dit het maximale is voor De Twee Wezen. Verdere uitbreiding van het terras moet vanaf dag 1 aangepakt worden op straffe van sancties. Pak de overlast van fietsen voor het pand van Wagenaar aan zodat er ten alle tijde een fatsoenlijke doorgang naar het pand blijft voor diegenen die er willen winkelen. Ga niet verder in op het “gezeur” van mevrouw Van Kleef, die mijn inziens, een slaatje probeert te slaan uit de situatie en een (waarschijnlijk) stervende zaak voor de hoofdprijs wil zien af te stoten en tot slot en wellicht het allerbelangrijkste: Probeer rond de markt een horeaca-plein te creëeren waar veel (zo niet alle) horeca gecentreerd wordt. Maak van dat marktplein nu eindelijk eens een plein waar iets te beleven valt en dat het bruisende hart van de Hengelose binnenstad wordt en stop de horeca niet weg aan de rand van de stad aan het Burgemeester Jansenplein!

 2. Frank ≡ 30 aug 2013 ≡ 09:12

  Een horeca plein creeer je niet dat ontstaat. Iedereen trekt de vergelijking met Enschede maar dat is daar ontstaan en de ambiace is er daar ook naar. Dat kan in Hengelo ook maar niet op het marktplein want daar zit weinig of geen horeca. Burgemeesterjanssen plein is een mooie plek er voor. Tja en wat betreft de wezen, lastig…..

 3. Frits Albek ≡ 30 aug 2013 ≡ 09:26

  Wordt de soep zo heet gegeten?

  ‘Politieke discriminatie’, ‘De Twee Wezen weert raadslid’, de kop van bovenstaand artikel en uit die van Tubantia wekken veel reactie op. Maar nergens lees ik dat dhr. Horsthuis een toegangsverbod heeft gekregen. Zelf zegt hij ook dat hij niet is geweigerd. Hij kan dus gewoon zijn kop soep blijven eten bij de Twee Wezen.

  Zelf ken ik dhr. Horsthuis niet en ben vier of vijf maal bij de Twee Wezen geweest sinds de opening. De opmerking van één personeelslid dat hij dhr. Horsthuis liever zag gaan dan komen, is zeker niet klantvriendelijk. Alhoewel, leden van Satudarah‎ waren ook niet welkom. Ook discriminatie?

  De opmerking van het personeelslid van de Twee Wezen vind ik niet slim maar wel begrijpbaar als emotionele reactie.  Reken maar dat het terrassenbeleid in Hengelo een gespreksonderwerp was en is onder het personeel. In het blijven komen in de Twee Wezen zie ik zelfs iets provocatief. Een slimme Stan had een ‘time out’ genomen.

  Als het betreffende personeelslid dhr. Horsthuis in opdracht van de eigenaar van de Twee Wezen heeft aangesproken, ligt het anders. Dat had de eigenaar zelf moeten doen, dat riekt wel naar discriminatie. Als het personeelslid het op eigen initiatief heeft gezegd, dan is het een interne personeelszaak tussen het personeelslid en zijn werkgever. Over dit personeelsbeleid hoeft publiekelijk geen verantwoording afgelegd te worden

  Misschien moeten dhr. Horsthuis en de eigenaar van de Twee Wezen samen een afgekoeld soepje eten met op de achtergrond Hengelo-o-o gezongen door alle ‘reageerders’ in de diverse media en ‘boycotters’.

  Frits Albek

 4. Don Logan ≡ 01 sep 2013 ≡ 10:39

  Misschien wil de Twee Wezen wel helemaal geen politici en lokale bestuurders in haar zaak vanwege het feit dat ze erg luidruchtig en dominant aanwezig kunnen zijn in de vorm van een kliekje (cafe Het uurwerk) Ik zou het een goede zaak vinden dat alle politici,gemeenteambtenaren en wethouders standaard geweerd worden uit openbare gelegenheden omdat ze veelal een sfeerverziekend element zijn en voor vele andere gasten daarom een bron van ergenis kunnen vormen.Als ze zo graag als hobby lokale  dorpspolitiek willen bedrijven moeten ze dat maar lekker in het gemeentehuis.

 5. Frank ≡ 03 sep 2013 ≡ 12:53

  De beste Stuurlui staan altijd aan de wal toch?

   

 6. Alex Delarge ≡ 08 sep 2013 ≡ 19:16

  Wat afschuwelijk toch allemaal dat zoiets kan gebeuren in Hengelo!!

Geef een reactie

Uw mailadres wordt nooit gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Volg

Krijg van elk bericht een mail.

Sluit u aan: