Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoor

Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoorVolgend jaar wordt het nieuwe stadskantoor opgeleverd. Het Lees meer

Afvaldebat kent verliezers en winnaars

Afvaldebat kent verliezers en winnaarsHet debat over het afval in Hengelo is Lees meer

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop Vitens

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop VitensDe gemeente Hengelo wil cashen. Het college wil Lees meer

Wethouder Elferink (CDA) mag blijven

Wethouder Elferink (CDA) mag blijvenWethouder Marcel Elferink (CDA) kan wethouder blijven. Dit Lees meer

Hengelo laat middeninkomens in de kou staan

Hengelo laat middeninkomens in de kou staanDe inkomsten van de gemeente Hengelo zijn fors Lees meer

Gaat wethouder Elferink vertrekken?

Gaat wethouder Elferink vertrekken?Wethouder Marcel Elferink (CDA) heeft het moeilijk. ProHengelo Lees meer

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passen

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passenDe ziekenhuiszorg in Hengelo kachelt achteruit. De oorzaak Lees meer

Streep door "omgekeerd inzamelen" afval

Streep door De gemeenteraad gaat een streep halen door het Lees meer

ZGT dupe beleid zorgverzekeraar

ZGT dupe beleid zorgverzekeraarTijden veranderen. Ook voor de ziekenhuizen. Vroeger werden Lees meer

Het geduld met D66 is op

Het geduld met D66 is opHet Rabo-theater (straks Schouwburg Hengelo) blijft zelfstandig. Die Lees meer

Ds. Leonard Schenck lijstduwer van ProHengelo

ds. Leonard SchenckDe Hengelose predikant ds. Leonard Schenck (81) wordt lijstduwer van ProHengelo bij de verkiezingen voor de gemeenteraad op 19 maart aanstaande. Hij heeft dit zelf bekend gemaakt in een brief aan de politieke fracties in de gemeenteraad van Hengelo. Tot dusver was hij politiek neutraal. Ook in zijn rol als voorzitter van het Actiecomité “Een Groene Wijk Maak Je Samen”. Zoals bekend verzet het comité zich al jaren tegen de kaalslag in de Hasseler Es. Na rijp beraad heeft hij besloten zich ook politiek uit te spreken door het lijstduwerschap van ProHengelo te aanvaarden, “aangezien ik van mening blijf dat binnen onze gemeente verschillende zaken op een wezenlijk andere manier moeten worden benaderd, waarbij in ieder geval de stem van de inwoners duidelijk gehoord wordt”.

In de achter hem liggende 81 jaar heeft hij zich nooit actief bezig gehouden met politiek en politieke verhoudingen. “Ten onrechte kreeg ik dan ook vele maanden geleden van één uwer het verwijt dat ik mij te politiek opstelde als voorzitter van het actiecomité ‘Een groene wijk maak je samen’ schrijft hij aan de raadsleden. Een verwijt overigens dat, na een goed gesprek, door de spreker terecht is teruggenomen”. Schenck vervolgt “wel is het dikwijls zo geweest dat ik contacten had met raadsleden, zowel van coalitie- als van oppositiepartijen. Het viel niet mee aan ons stadsbestuur en raadsleden duidelijk te maken wat wij eigenlijk onder ‘samen’ verstaan”.

Het streven van ons Actiecomité was er op gericht te bereiken dat het groenonderhoud op de Hasseler Es in goed gezamenlijk overleg tussen gemeente en bewoners zou worden voortgezet. Helaas heeft dat streven weinig opgeleverd: ten koste van veel gemeenschapsgeld heeft het gemeentelijk ingrijpen in de groenstructuren geleid tot verwijdering van veel voor deze oude Twentse es zo kenmerkende groenstroken. De door ambtenaren aangekondigde “versterking van de groenbeleving langs beken en fietspaden” (Hasseler Post) heeft geleid tot eenheidsplantsoenen en talloze extra schuttingen.

Hij besluit de brief met de mededeling dat het hem goed lijkt om misverstanden te voorkomen en deze verandering in “mijn politieke betrokkenheid” aan U openbaar te maken. Lijsttrekker Gezinus Knegt van ProHengelo is blij met de actieve steun van de heer Schenck. Het bevestigt zijn gevoel dat veel meer inwoners van Hengelo vinden dat het gemeentebestuur zich zou moeten richten op luisteren en samenwerken met de inwoners van de stad.

Reacties 1

  1. Robert ≡ 18 jan 2014 ≡ 13:23

    Als Leonard zich er mee gaat bemoeien staat Hengelo aan de vooravond van een vurige campagne. Hij staat heel dicht bij de bewoners en weet als geen ander de bevolking van Hengelo te mobiliseren. Jammer dat hij niet verkiesbaar is.

Geef een reactie

Uw mailadres wordt nooit gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Volg

Krijg van elk bericht een mail.

Sluit u aan: