Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoor

Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoorVolgend jaar wordt het nieuwe stadskantoor opgeleverd. Het Lees meer

Afvaldebat kent verliezers en winnaars

Afvaldebat kent verliezers en winnaarsHet debat over het afval in Hengelo is Lees meer

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop Vitens

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop VitensDe gemeente Hengelo wil cashen. Het college wil Lees meer

Wethouder Elferink (CDA) mag blijven

Wethouder Elferink (CDA) mag blijvenWethouder Marcel Elferink (CDA) kan wethouder blijven. Dit Lees meer

Hengelo laat middeninkomens in de kou staan

Hengelo laat middeninkomens in de kou staanDe inkomsten van de gemeente Hengelo zijn fors Lees meer

Gaat wethouder Elferink vertrekken?

Gaat wethouder Elferink vertrekken?Wethouder Marcel Elferink (CDA) heeft het moeilijk. ProHengelo Lees meer

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passen

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passenDe ziekenhuiszorg in Hengelo kachelt achteruit. De oorzaak Lees meer

Streep door "omgekeerd inzamelen" afval

Streep door De gemeenteraad gaat een streep halen door het Lees meer

ZGT dupe beleid zorgverzekeraar

ZGT dupe beleid zorgverzekeraarTijden veranderen. Ook voor de ziekenhuizen. Vroeger werden Lees meer

Het geduld met D66 is op

Het geduld met D66 is opHet Rabo-theater (straks Schouwburg Hengelo) blijft zelfstandig. Die Lees meer

Einde discussie stadskantoor?

Huys HengeloPolitieke analyse door Wiert Wiertsema

Een wending in de tergende discussie over het stadskantoor in Hengelo is aanstaande. Als iedereen zijn gezond verstand gebruikt. Het voormalig UWV gebouw aan de Beatrixstraat bij het station blijkt na renovatie veel goedkoper te zijn dan de gemeente zelf had berekend. Na een presentatie door de eigenaar HinkeFongers Beheer aan de gemeenteraad wordt het aanbod inmiddels volstrekt serieus genomen. Het kantoor voor 650 ambtenaren kost 12 miljoen terwijl nieuwbouw van het stadskantoor exclusief grondkosten al 23 miljoen vergt. Bovendien kan de gemeente het pand huren in plaats van kopen. Ook dat pakt gunstig uit. Het nieuwe stadskantoor is zelfs goedkoper dan het huidig stadskantoor aan de Hazenweg. Voor haar geld krijgt de gemeente een duurzaam kantoor dat aan alle moderne eisen voldoet. Er kan nog een belangrijke bonus bij worden geteld. HinkeFongers Beheer is ook bereid om de Telgenflat te kopen om daar huur- en koopappartementen te realiseren. Ook dit pand staat al jaren (bijna) leeg en maakt onderdeel uit van een mogelijke deal. Daarmee slaat de stad drie vliegen in één klap.

De ambtenaren gaan terug naar de binnenstad, renovatie van de Telgenflat levert een prominent monumentaal gebouw op dat een nieuwe sfeer gaat scheppen op de Markt van Hengelo en Welbions (de huidige eigenaar van de Telgenflat) wordt verlost van een financiële molensteen die om de nek van de corporatie hangt. Iedereen blij. Behalve de politici die hun prestige verbonden hebben met de nieuwbouw. De oplossing zorgt voor meer reuring in de stad. Bovendien krijgt de stationsomgeving een positieve prikkel van het vestigen van deze belangrijke functie op die plaats.

Het aanbod van HinkeFongers Beheer kan niemand weigeren. Het jarenlange gevecht tegen het nieuwe stadskantoor dat ProHengelo leverde, begint vruchten af te werpen. De analyse van ProHengelo dat het laatste rapport van B&W over de alternatieven voor stadskantoor op drijfzand is gebaseerd, is definitief bevestigd. Het rapport kan in een diepe bureaula worden opgeborgen. Niemand gelooft het meer. Het is afwachten welke collegepartij als eerste door de bocht gaat, want vestiging van de ambtenaren nabij het station zal een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de bezuinigingen in de komende jaren. Hopelijk neemt de SP zijn verantwoordelijk. Deze partij wil graag huren en niet kopen. Een simpele besparing op de apparaatskosten van de gemeente (waar bovendien niemand last van heeft) verdient verre de voorkeur boven nieuwe bezuinigingen op sociaal.

Reacties 2

 1. Hans ≡ 27 jan 2015 ≡ 12:33

  Pro Hengelo, nog even er tegenaan, de krant van ma: 16 januari geeft aan, dat het centrummanagement Hengelo, het stadskantoor in het Telgenflat wil.
  Reden: het UWV gebouw staat volgens dit management te ver van het Centrum en appartementen in het centrum, is volgens deze mensen, i.v.m. geluidsoverlast niet goed voor de nieuwe bewoners.
  NOOT: het centrummanagement is wel TEGEN een nieuw stadskantoor.
  De optie: STADSKANTOOR IN UWV KANTOOR en APPARTEMENTEN IN HET TELGENFLAT, is naar mijn mening en gezien uw verhaal absoluut de beste oplossing. (1e GELD BESPAREN 2e AMTENAREN TEVREDEN 3e CENTRUM HENGELO LEVENDIGER)
  PRO HENGELO, indien het plan gaat lukken, dan denk er sterk over, bij de volgende Gemeenteraadsverkiezingen op jullie te stemmen, i.v.m. de juiste keuzes voor onze mooie stad.
  De huidige coalitie laat merken, dat men meer met EIGEN BELANG bezig is, in plaats van het belang van HENGELO

 2. bertil ≡ 29 jan 2015 ≡ 17:42

  Verstandig is momenteel zo min mogelijk geld uitgeven voor een geschikte ambtenarenwerkplek met de juiste moderne voorzieningen. Bijkomend voordeel minder werkplekken nodig. Niet iedereen zijn eigen bureautje en bakje voor de paperclips. Tegenwoordig is thuiswerken ook een optie. Parkeerplaatsen niet voldoende? Een parkeergebouw op loopafstand in de Hofstedestraat! Uiteraard voor de hotemetoten een gereserveerde parkeerplek op eigen terrein. En het allerbelangrijkste; verplaats de kermis naar het buitengebied. Ook andere geluidsoverlast veroorzakende activiteiten horen niet in een woonomgeving thuis. Als alle leegstaande winkels verwijderd zijn – of opgevuld met asielzoekers – kan Hengelo weer een gezellige gemeente worden. Als alle leegstand opgeruimd wordt kunnen er heel wat apparte-
  menten met gegarandeerde opbrengst gebouwd worden. DOE WAT!!!!

Geef een reactie

Uw mailadres wordt nooit gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Volg

Krijg van elk bericht een mail.

Sluit u aan: