Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoor

Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoorVolgend jaar wordt het nieuwe stadskantoor opgeleverd. Het Lees meer

Afvaldebat kent verliezers en winnaars

Afvaldebat kent verliezers en winnaarsHet debat over het afval in Hengelo is Lees meer

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop Vitens

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop VitensDe gemeente Hengelo wil cashen. Het college wil Lees meer

Wethouder Elferink (CDA) mag blijven

Wethouder Elferink (CDA) mag blijvenWethouder Marcel Elferink (CDA) kan wethouder blijven. Dit Lees meer

Hengelo laat middeninkomens in de kou staan

Hengelo laat middeninkomens in de kou staanDe inkomsten van de gemeente Hengelo zijn fors Lees meer

Gaat wethouder Elferink vertrekken?

Gaat wethouder Elferink vertrekken?Wethouder Marcel Elferink (CDA) heeft het moeilijk. ProHengelo Lees meer

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passen

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passenDe ziekenhuiszorg in Hengelo kachelt achteruit. De oorzaak Lees meer

Streep door "omgekeerd inzamelen" afval

Streep door De gemeenteraad gaat een streep halen door het Lees meer

ZGT dupe beleid zorgverzekeraar

ZGT dupe beleid zorgverzekeraarTijden veranderen. Ook voor de ziekenhuizen. Vroeger werden Lees meer

Het geduld met D66 is op

Het geduld met D66 is opHet Rabo-theater (straks Schouwburg Hengelo) blijft zelfstandig. Die Lees meer

Erik Lievers (D66) bewierookt

bos bloemenOndanks het gemor (ook in deze krant) over zijn functioneren als wethouder van Hengelo, wordt Erik Lievers (D66) bewierookt door zijn partijgenoten. Dat gebeurde dit weekeinde in een persverklaring toen zijn aanstaande benoeming tot gedeputeerde van de provincie Overijssel officieel bekend werd. “Het is mooi te zien dat zijn werk een vervolg krijgt in de provincie en dat hij daar ook Twente, alsmede Hengelo vertegenwoordigt” aldus fractievoorzitter Lukas Schoonhoven (D66). “We zullen hem missen, maar het is hem absoluut gegund!” verklaart raadslid Ilhan Çetinkaya (D66) die hem o.a. roemt voor zijn enorme bevlogen inzet voor het behoud van de FBK games voor Hengelo. Het raadslid Kristel Veneberg (D66): “zijn open-mind, luisteren naar het onderwijsveld èn het meedenken in bereikbare kansen voor het onderwijs, heb ik altijd zeer gewaardeerd. De bieb op school was daar een mooi voorbeeld van welke nu verder uitgerold gaat worden. We loven hem om zijn enorme inspanningen om Primato er weer financieel bovenop te helpen en de kordate aanpak omtrent basisschool het Heem waardoor veel kinderen een fijne thuisbasis konden houden ”. “Hij heeft een constructieve, nuchtere en creatieve bijdrage kunnen geven aan vele dossiers op het gebied van onderwijs, cultuur en sport. Dankzij hem staan er nu vele dingen goed op de rails” aldus raadslid Maarten van Rossum (D66).

Heerlijk, zo’n tevreden fractie denken we hier op de redactie. Een gespreid bedje voor zijn opvolger staat klaar. Schrijft u dus geen boze reacties op dit bericht. Het zou de voorpret van zijn opvolger -de in alle ‘pais en vree’ door D66 aangewezen Lukas Schoonhoven (D66)-  alleen maar kunnen bederven. Niet doen dus. En gaat U ook niet alle artikelen in deze krant selecteren waarin de naam “Lievers” voorkomt. Mijn oma zei altijd, “wordt nooit boos, als anderen blij zijn”. Waarvan akte. U kunt de wethouder zelf uitzwaaien voorzien van uw hartelijke felicitaties en brede glimlach op 21 mei. Dan is zijn afscheidsreceptie op het gemeentehuis. Het begint om  15.30 uur en loopt door tot 18.00 uur.

Kristel Veneberg is door de fractie gekozen als nieuwe fractievoorzitter. Zij zal Lukas Schoonhoven opvolgen na zijn installatie. “Hiermee zal het aantal vrouwelijke fractievoorzitters stijgen met 100%” aldus een trotse D66 fractie.

 

 

 

Reacties 3

 1. Harry ≡ 05 mei 2015 ≡ 20:07

  Over de doden “NIETS DAN GOEDS”!
  Verbazingwekkend dat er door deze fractie niet is gesproken over de puinhoop bij de OSG, veroorzaakt door deze wethouder.
  Daarnaast wordt er onwaarheid verkondigd over het “behoud van de FBK-“Games”. De waarheid is dat Lievers in zijn uppie het college van Amsterdam heeft benaderd om de FBK-games aan deze stad te slijten; daarmee heeft hij een poging ondernomen om een kroonjuweel van Hengelo te grabbel te gooien, maar het te grabbel gooien van kroonjuwelen past bij D66.
  Dan hebben we het nog niet over
  a. de ellende bij Primato
  b. de gebrekkige communicatievaardigheden
  c. het rampscenario bij de paarden voor de gehandicapte kinderen
  d. en als klap op de vuurpijl het gedoe met de kunstuitleen.

 2. Arend ≡ 05 mei 2015 ≡ 20:42

  Wat mij opgevallen is , is dat de heer Lucas van Schoonhoven de nieuwe wethouder wordt . Bij de verkiezingen van vijf jaar geleden ,was hij niet representatief genoeg voor D66 : “Gewogen en te licht bevonden”! De heer Lievers ,van buiten gehaald , moest het worden. Opeens is Lucas van Schoonhoven een zwaargewicht geworden!!!!! Hoe bestaat het.

 3. Me ≡ 06 mei 2015 ≡ 19:40

  Laat me niet lachen…..,

  “Een constructieve, nuchtere en creatieve bijdrage kunnen geven aan vele dossiers op gebied van onderwijs, cultuur en sport dankzij hem staan nu vele dingen goed op de rails” aldus raadslid Maarten van Rossum van D66.

  Kunnen we deze man zijn raadszetel alstublieft afpakken wanneer hij niet ziet dat Lievers zoveel heeft kapot gemaakt dan zit hij duidelijk niet op zijn plek!

  Een opsomming van Lievers bestuurlijk onvermogen!

  Onderwijs: OSG
  – Onrechtmatig besluit tot ontslag bestuurder (na er door velen op gewezen te zijn). BESTUURLIJKE DWALING! Is bestuurder er nog? De school staat bestuurlijk al bijna 3 jaar stil.
  Wat voor kosten zijn hiermee gemoeid hoe staat de OSG er financieël voor?
  – het aanstellen van vrindjes in de raad van toezicht.
  – het aanstellen van een voorzitter in de raad van toezicht die ver boven de wet normering topinkomens verdiend en nu voor de bühne “advizeur” van de raad van toezicht blijft bij Carint ( deze hoort niet in een publieke functie die moet toezien op de OSG en bijbehorend publiek geld).
  -het steunen van deze raad van toezicht tot het negeren van de code goed onderwijs bestuur.

  -TOT OP DE DAG VAN VANDAAG NIET INGRIJPEN BIJ DEZE ONKUNDIGE RAAD VAN TOEZICHT.

  Cultuur:
  -drama AKKUH
  -beschadigen goede naam van Taxateur van Stapele.
  -beschadigen goede naam van de raad van toezicht AKKUH dat ze zelfs juristen inroepen.
  -de relatie met de voorzitter van AKKUH dhr Rupert ( directeur Welbions)zo op het spel zetten dat hij in andere functie het ook lastig wordt met hem te communiceren.

  Sport:

  -FBK games NIET willen behouden maar willen “slijten aan Amsterdam.
  -te grote mond over een wielerronde.

  De rest is door Harry al aangestipt..

  De fractie van D66 mag blij zijn dat ze van deze amateur verlost zijn en ik hoop toch zo dat ze hem bij de PS een beetje in toom kunnen houden!
  Hij maakte alleen maar verkeerde keuzes..

Geef een reactie

Uw mailadres wordt nooit gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Volg

Krijg van elk bericht een mail.

Sluit u aan: