Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoor

Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoorVolgend jaar wordt het nieuwe stadskantoor opgeleverd. Het Lees meer

Afvaldebat kent verliezers en winnaars

Afvaldebat kent verliezers en winnaarsHet debat over het afval in Hengelo is Lees meer

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop Vitens

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop VitensDe gemeente Hengelo wil cashen. Het college wil Lees meer

Wethouder Elferink (CDA) mag blijven

Wethouder Elferink (CDA) mag blijvenWethouder Marcel Elferink (CDA) kan wethouder blijven. Dit Lees meer

Hengelo laat middeninkomens in de kou staan

Hengelo laat middeninkomens in de kou staanDe inkomsten van de gemeente Hengelo zijn fors Lees meer

Gaat wethouder Elferink vertrekken?

Gaat wethouder Elferink vertrekken?Wethouder Marcel Elferink (CDA) heeft het moeilijk. ProHengelo Lees meer

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passen

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passenDe ziekenhuiszorg in Hengelo kachelt achteruit. De oorzaak Lees meer

Streep door "omgekeerd inzamelen" afval

Streep door De gemeenteraad gaat een streep halen door het Lees meer

ZGT dupe beleid zorgverzekeraar

ZGT dupe beleid zorgverzekeraarTijden veranderen. Ook voor de ziekenhuizen. Vroeger werden Lees meer

Het geduld met D66 is op

Het geduld met D66 is opHet Rabo-theater (straks Schouwburg Hengelo) blijft zelfstandig. Die Lees meer

Erik Lievers (D66) kritiseert Hengelo Anders

w8ffWethouder Erik Lievers (D66) heeft kritiek op Hengelo Anders. Hij uitte dat via een interview in de Twentse Courant Tubantia. Gerard Smink van Tubantia vroeg hem een reactie op het verwijt dat de wethouder slecht communiceert (lees het hier en hier). Daarop antwoordt de wethouder:

Ik ben gestopt met het lezen van Hengelo Anders. Ik word er alleen maar boos over. Daar zit een raadslid, onder het mom van een onafhankelijke redactie, stukken te schrijven. Maar dat gebeurt nooit met wederhoor. Alle redactieleden zijn lid van ProHengelo. Dan denk ik bij mezelf: zet het fijn op je eigen partijpagina”.

Is die kritiek van wethouder Lievers terecht? Wel als U vindt dat Hengelo Anders een onafhankelijk medium moet zijn. Met hoor, wederhoor en een strikte neutraliteit. Maar die pretentie is er niet. Vanaf de eerste dag dat het blog opende, staat onder de knop ‘redactie’ te lezen dat met een “gekleurde bril” naar het politieke nieuws wordt gekeken. “We zijn niet onafhankelijk en steken onze mening niet onder stoelen of banken als we dat niet nodig vinden”. Toch schrijven we bij Hengelo Anders niet zomaar iets op, want de gepresenteerde feiten moeten altijd kloppen. Echter, “de keuze welk nieuws wordt gebracht en hoe de krant het nieuws presenteert, wordt bepaald door onze visie op de politiek”. Evenals ons commentaar op het nieuws.

Hengelo Anders is ontstaan vanuit ProHengelo. Twee jaar geleden. Uit onvrede over hoe ProHengelo in het nieuws komt. Sindsdien kunt U in Hengelo Anders lezen wat U elders niet te lezen krijgt. De krant -het blog- staat sympathiek tegenover ProHengelo. Opsteller van de artikelen is ondergetekende. Hij is verantwoordelijk.  Verder niemand. Mijn naam is Wiert Wiertsema en ik ben lid van de gemeenteraad van Hengelo voor ProHengelo. Ook dat staat te lezen op de site. Bovenaan. Onder het eerste knopje dat U tegen komt (Wie zijn wij). Niks geheimzinnig. Gewoon open en eerlijk.

Dat is wat we te melden hebben. We gunnen een ieder zijn eigen waarheid. Hier op de redactie mijmeren we nog even verder. Want de waarheid is zelden zwart of wit. Sterker, iedere lezer maakt zijn of haar eigen waarheid. Kiest zelf wat hij of zij leest. Net als wethouder Erik Lievers (D66) dat doet.

Enfin. Ik roer in mijn koffie. Dan gaat het mis. Verstrooid heb ik het kopje op een bruin voetbad getrakteerd…

Wiert Wiertsema

Reacties 5

 1. Walter ≡ 23 feb 2015 ≡ 13:49

  Als je hier en hier leest , weet je precies waar het over gaat . De waarheid is soms hard. En als wethouder Lievers zijn eigen fouten niet terug wil lezen om daar lering uit te trekken, dan steekt hij zijn kop inderdaad in het zand. Een wethouder onwaardig. Hij moet mijns inziens op de hoogte blijven van wat de burgers van hem vinden. Informeren , transparantie en je handelen uitleggen is beter dan je verschuilen.

 2. hans ≡ 25 feb 2015 ≡ 17:38

  Opnieuw irritatie bij mensen , die onder de portefeuille van Erik Lievers vallen. Nu bij de kunstuitleen . Door zijn uitspraken in het intervieuw beschadigt hij opnieuw mensen in het openbaar. Gemeenteraad , wat moeten jullie met zo’n wethouder die ruzie maakt met iedereen die het niet met hem eens is. Hij gaat alleen maar voor zijn eigen politieke carriere en iedereen die hem voor de voeten loopt beschadigt ie. Draaierij om zijn politieke lijf te redden is zijn motto. Hengelo heeft een wethouder verdiend die opbouwend is en niet afbreekt.

 3. Rob ≡ 25 feb 2015 ≡ 19:03

  Deze site geeft nieuws dat mede door het verdwijnen van de journalistieke verslaggeving een goed inzicht geeft in het wel en wee van Hengelo. Dat is voor een groot deel de verdienste van de heer Wiertsema die oog heeft voor de wijk.
  Hengelo Anders verwijst niet alleen naar ProHengelo maar ook naar dat het in Hengelo anders kan.
  Wisten we over de perikelen m.b.t. Welbions en de enorme schuldenlast voor de gemeente? Over het stadhuis dat onafwendbaar leek? De monumenten die gesloopt zouden worden? Hengelo Anders slaagt er telkens in de achterkamertjespolitiek voor het voetlicht te brengen en probeert de politieke cultuur te veranderen. De discussie kan hier, op straat, in de krant en bij partijbijeenkomsten gevoerd worden. Goed bestuur vereist dat de gemeenteraad volledig geïnformeerd dient te zijn over ontwikkelingen in Hengelo en dat de heer Wiertsema daar elke keer op hamert betekent dat de besluitvorming in het college nog vaak mistig verloopt.
  Deze site geeft een blik achter de schermen en maakt belangen en overwegingen zichtbaar.
  Daar moeten de bewoners van Hengelo blij mee zijn.
  Op den duur zal de heer Lievers de meerwaarde hiervan erkennen.
  Dat ProHengelo na de verkiezingen geen plaats heeft het college is veel hengeloers nog steeds een raadsel.

 4. hans ≡ 25 feb 2015 ≡ 20:20

  Rob : Ik weet zeker dat heel Hengelo je liked!!!! Bij D66 gaat het vaak niet om inhoud , maar om het politieke lijf, salonpolitiek ,uitstellen van belangrijke beslissingen ,dus achterstand. Een volstrekt onduidelijke partij , vriendjes -en achterkamertjespolitiek.Waarom zit deze partij nog in de coalitie. Jammer,dat ze samen met ook nog een verliezende partij van de arbeid het beleid kunnen bepalen. Erik Lievers en Jan Bron bakken er niets van.

 5. clientelen ≡ 26 mrt 2015 ≡ 22:10

  Dhimmi ’66 sucks; leeghoofdige luchtfietserij – demonisatie gelardeerd.

Geef een reactie

Uw mailadres wordt nooit gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Volg

Krijg van elk bericht een mail.

Sluit u aan: