Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoor

Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoorVolgend jaar wordt het nieuwe stadskantoor opgeleverd. Het Lees meer

Afvaldebat kent verliezers en winnaars

Afvaldebat kent verliezers en winnaarsHet debat over het afval in Hengelo is Lees meer

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop Vitens

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop VitensDe gemeente Hengelo wil cashen. Het college wil Lees meer

Wethouder Elferink (CDA) mag blijven

Wethouder Elferink (CDA) mag blijvenWethouder Marcel Elferink (CDA) kan wethouder blijven. Dit Lees meer

Hengelo laat middeninkomens in de kou staan

Hengelo laat middeninkomens in de kou staanDe inkomsten van de gemeente Hengelo zijn fors Lees meer

Gaat wethouder Elferink vertrekken?

Gaat wethouder Elferink vertrekken?Wethouder Marcel Elferink (CDA) heeft het moeilijk. ProHengelo Lees meer

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passen

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passenDe ziekenhuiszorg in Hengelo kachelt achteruit. De oorzaak Lees meer

Streep door "omgekeerd inzamelen" afval

Streep door De gemeenteraad gaat een streep halen door het Lees meer

ZGT dupe beleid zorgverzekeraar

ZGT dupe beleid zorgverzekeraarTijden veranderen. Ook voor de ziekenhuizen. Vroeger werden Lees meer

Het geduld met D66 is op

Het geduld met D66 is opHet Rabo-theater (straks Schouwburg Hengelo) blijft zelfstandig. Die Lees meer

FBK Games aan zijden draadje

FBK 2010Een paar jaar geleden heeft de gemeente het FBK stadion grondig verbouwd en geschikt gemaakt voor topwedstrijden in de atletiek. Dat kostte 5,1 miljoen. Nu hangt de toekomst van het stadion aan een zijden draadje. Het tekort op de exploitatie bedraagt sindsdien Є 280.000 per jaar en is subsidie aan de sport. De atletiekvereniging gebruikt het stadion het hele jaar. Nu wil de gemeente er vanaf. Het plan van B&W was om het stadion over te doen aan FC Twente. Daartegen stak een storm van protest op. Vooral omdat de FBK Games zouden verdwijnen. Het protest keerde zich niet zozeer tegen de zotte gedachtegang die aan het plan ten grondslag ligt: 5,1 miljoen opofferen om 0,28 miljoen te besparen. Dat is geld verbranden door het gemeentebestuur.

Politiek Hengelo moddert al jaren met de FBK Games. De overheveling naar FC Twente werd door de voetbalclub recent afgeblazen. Zij wilden niet verantwoordelijk zijn voor het om zeep helpen van een belangrijk sportevenement. Vast staat voor de coalitiepartijen dat er 280.000 euro moet worden bezuinigd. Binnen de sector sport. Maar hoe weet niemand. De FBK organisatie kan met die onduidelijkheid niet leven. Ze waarschuwen dat er straks misschien geen FBK meer is. In september en oktober moeten sponsoren worden gezocht. Daarna lukt het niet meer. De begrotingen van de bedrijven liggen dan vast. Bovendien wil geen  bedrijf verplichtingen aangaan als onbekend is of de Games wel doorgaan. Op 25 juni vergaderde de commissie sociaal over het probleem. Dat bleek een kansloze vergadering. Als in een rituele dans gaf iedereen nog eens mening. De voorstanders van de FBK Games die in de minderheid zijn (o.a. Pro Hengelo, de VVD en de Christenunie) waren helder. Kern van de meeste betogen kwam echter neer op “ik zeg maar zo, ik zeg maar niks”. Het wachten is nu op het college. Wethouder E. Lievers (D66) gaf aan dat alle opties open zijn. Als concessie aan het FBK komt hij eind augustus al met een voorstel. De raad kan er dan snel over oordelen. Goede wil is er wel. Ook bij het college. Voor de consequenties deinst men terug. De onzekerheid blijft. Wordt vervolgd.

Reacties 2

  1. Gast ≡ 25 jun 2013 ≡ 23:29

    Hengelo is geen knip voor de neus waard als het voor 280.000.- de games laat schieten. Welke mogelijkheden zijn nog meer onderzocht om de games te behouden? Reacreatief gebruik van de faciliteiten? Verlaging startgelden? Provinciale steun? Een overzicht van de pogingen zou wel op zijn plaats zijn. Een dergelijk prestigeus evenement komt nooit meer terug en na de crisis kunnen sponsoren zich wellicht aandienen. Sinds de RABO-bank uit de wielrennerij is gestapt is het een gegadigde. Het stadion en de games moeten in de etalage anders verdwijnt weer iets uit Hengelo wat uniek is.  

  2. Don Logan ≡ 28 jun 2013 ≡ 10:36

    De Fbk games zijn een begrip!! Kan toch niet wat de gemeente van plan is.

Geef een reactie

Uw mailadres wordt nooit gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Volg

Krijg van elk bericht een mail.

Sluit u aan: