Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoor

Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoorVolgend jaar wordt het nieuwe stadskantoor opgeleverd. Het Lees meer

Afvaldebat kent verliezers en winnaars

Afvaldebat kent verliezers en winnaarsHet debat over het afval in Hengelo is Lees meer

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop Vitens

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop VitensDe gemeente Hengelo wil cashen. Het college wil Lees meer

Wethouder Elferink (CDA) mag blijven

Wethouder Elferink (CDA) mag blijvenWethouder Marcel Elferink (CDA) kan wethouder blijven. Dit Lees meer

Hengelo laat middeninkomens in de kou staan

Hengelo laat middeninkomens in de kou staanDe inkomsten van de gemeente Hengelo zijn fors Lees meer

Gaat wethouder Elferink vertrekken?

Gaat wethouder Elferink vertrekken?Wethouder Marcel Elferink (CDA) heeft het moeilijk. ProHengelo Lees meer

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passen

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passenDe ziekenhuiszorg in Hengelo kachelt achteruit. De oorzaak Lees meer

Streep door "omgekeerd inzamelen" afval

Streep door De gemeenteraad gaat een streep halen door het Lees meer

ZGT dupe beleid zorgverzekeraar

ZGT dupe beleid zorgverzekeraarTijden veranderen. Ook voor de ziekenhuizen. Vroeger werden Lees meer

Het geduld met D66 is op

Het geduld met D66 is opHet Rabo-theater (straks Schouwburg Hengelo) blijft zelfstandig. Die Lees meer

FBK Games gered

FBK stadion Hengelo2 november 2013 – Het college van B&W legt zich neer bij de wens van de gemeenteraad om de FBK Games voor de toekomst te bewaren. Dit kan worden geconcludeerd uit een brief die het college heeft geschreven aan de gemeenteraad. “Wij hebben de voorstellen van de stichting FBK-games beoordeeld en komen tot de conclusie dat de door de door hen voorgestelde bezuiniging realistisch is”. Dit is wat de raadsmeerderheid wilde horen. Eerder waren daarover twijfels. De FBK Games hebben echter een nieuwe hoofdsponsor gevonden. Sindsdien is de situatie gewijzigd. De gemeenteraad wilde met steun van de collegepartners PvdA en Groenlinks dat het college nog een goed zou kijken naar de voorstellen van de FBK organisatie. Dat is gebeurd. De gemeente wilde een bezuiniging doorvoeren op de spelen van €280.000. Die bezuiniging kan nu grotendeels worden gerealiseerd zonder de Games te schaden.

De nieuwe sponsor die met de gemeente communiceert via het Belgische bureau Golazo Sports garandeert dat de gemeente in ieder geval €250.000 op de spelen kan bezuinigen. Daarmee is de kou uit de lucht. Het college trekt het oude voorstel echter niet in. Onder aanvuring van Erik Lievers (D66) willen B&W af van de FBK Games en dat blijft kennelijk zo. De aanvankelijke voorstellen van B&W riepen echter zoveel vragen op dat de steun langzaam afbrokkelde. Dit is het college aan te rekenen en in het bijzonder de D66 wethouder. Dinsdag vergadert de gemeenteraad opnieuw over het onderwerp. De verwachting is dat geen uitgebreide discussie meer hoeft plaats te vinden. De aandacht zal zich vooral richten op het gat in de begroting van circa €100.000. Dit moet ingevuld worden met  een bezuiniging elders. Diverse partijen in de gemeenteraad waaronder D66 vinden dat het afgelopen moet zijn met de bezuinigingen op de sport en dat ook gekeken mag worden naar andere sectoren die de dans tot dusver ontsprongen, zoals de fysieke sector die beheerd wordt door PvdA wethouder Jan Bron. Een spannend politiek vervolg op de discussie is niet uitgesloten. Het zal allemaal geen gevolgen meer hebben voor het FBK stadion.

Reacties 1

  1. heleen driessen ≡ 04 nov 2013 ≡ 21:52

    Wat ik lees lijkt bijna te mooi om het te geloven. De begroting moet kloppen, linksom of rechtsom. Maar dat wil niet zeggen dat gemeente Hengelo pennywise moet gaan schrapen door geen alternatieven te willen zoeken voor het gat van €30.000 tussen geboden sponsoring en beoogde bezuiniging.
    Hengelo is een STAD en heeft een boegbeeld nodig om voor de toekomst van de werkgelegenheid op het industrieterrein aansprekende high tech industrie aan te kunnen trekken. FBK is zo’n boegbeeld, ongeveer het enige dat in Hengelo geschiedenis heeft gemaakt.
    Hoeveel gaat er ‘poundfoolish’ bij de gemeente uit, aan gebouwen die al gesloopt zijn, dat ‘noodzakelijke’ gemeentehuis en vooral die beren als straatmeubilair op dat doodse plein.
    Is het gemeentebestuur een kruideniertje dat op zijn muntgeld zit terwijl de briefjes van 100 en 500 het gemeentehuis uit waaien? Of is het gemeentebestuur in staat om met een heldere visie op de toekomst van de stad een alternatief te zoeken voor de € 30.000?

Geef een reactie

Uw mailadres wordt nooit gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Volg

Krijg van elk bericht een mail.

Sluit u aan: