Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoor

Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoorVolgend jaar wordt het nieuwe stadskantoor opgeleverd. Het Lees meer

Afvaldebat kent verliezers en winnaars

Afvaldebat kent verliezers en winnaarsHet debat over het afval in Hengelo is Lees meer

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop Vitens

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop VitensDe gemeente Hengelo wil cashen. Het college wil Lees meer

Wethouder Elferink (CDA) mag blijven

Wethouder Elferink (CDA) mag blijvenWethouder Marcel Elferink (CDA) kan wethouder blijven. Dit Lees meer

Hengelo laat middeninkomens in de kou staan

Hengelo laat middeninkomens in de kou staanDe inkomsten van de gemeente Hengelo zijn fors Lees meer

Gaat wethouder Elferink vertrekken?

Gaat wethouder Elferink vertrekken?Wethouder Marcel Elferink (CDA) heeft het moeilijk. ProHengelo Lees meer

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passen

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passenDe ziekenhuiszorg in Hengelo kachelt achteruit. De oorzaak Lees meer

Streep door "omgekeerd inzamelen" afval

Streep door De gemeenteraad gaat een streep halen door het Lees meer

ZGT dupe beleid zorgverzekeraar

ZGT dupe beleid zorgverzekeraarTijden veranderen. Ook voor de ziekenhuizen. Vroeger werden Lees meer

Het geduld met D66 is op

Het geduld met D66 is opHet Rabo-theater (straks Schouwburg Hengelo) blijft zelfstandig. Die Lees meer

FBK Games worden afgeschaft

Collegestandpunt FBK Games

Het college kiest op basis van de huidige en toekomstige financiële situatie van Hengelo voor de optie om het huidige FBK-stadion voort te zetten als voetbalstadion. In dit scenario wordt de door de raad opgedragen bezuiniging van € 281.000 gerealiseerd. Een rationele keuze maar wel een keuze die met pijn in het hart genomen wordt want dit maakt dat het FBK-stadion geen ruimte meer biedt aan de FBK-Games. De raad dient op 8 oktober aanstaande het voorstel definitief vast te stellen.

Uitwerken voorstellen

Vanuit de raad is het college opgedragen zo spoedig mogelijk na de zomervakantie met een voorstel te komen waarin de optie van het FBK-stadion als exclusief atletiekstadion en de optie van het FBK-stadion als exclusief voetbalstadion uitgewerkt moet zijn. Daarbij is het college opgedragen om het voorstel van de stichting FBK-Games uit te werken. Ook is het college opgedragen om opnieuw met FC Twente in gesprek te gaan om de optie ‘voetbalstadion’ uit te werken als onderdeel van een heringericht Sport Centre Hengelo. FC Twente heeft besloten om, met enige aarzeling, dit verzoek van de gemeente te honoreren.

Drie randvoorwaarden

De raad heeft in 2012 besloten om een bezuinigingstaakstelling van € 281.000 te realiseren op het FBK-stadion. Voorwaarden hierbij: de FBK-Games behouden en behoud van de lokale breedtesport. Uit onderzoek kwam naar voren dat dit alleen haalbaar is als ook FC Twente van het stadion gebruik zou gaan maken. Een gezamenlijk gebruik van het stadion door de atletiekverenigingen, FC Twente en de FBK-Games bleek financieel, qua planning en organisatie niet mogelijk. Om die reden zijn twee varianten onderzocht door de gemeente. Het stadion blijft exclusief voor de atletiek beschikbaar en het stadion komt exclusief voor voetbal beschikbaar. Uit gesprekken met betrokken partijen (stichting FBK-Games en FC Twente) zijn beide opties verder uitgewerkt.

Keuze voor financiële zekerheid

Beide opties voldoen niet aan de drie gestelde randvoorwaarden. In beide voorstellen blijft de breedtesportatletiek behouden. In het voorstel van de stichting FBK-Games blijven de FBK-Games bestaan, maar wordt de bezuinigingstaakstelling niet gehaald. In het voorstel van FC Twente wordt de vastgestelde bezuiniging wel behaald, maar is er geen plaats meer voor de FBK-Games. Het college kiest op basis van de huidige en toekomstige financiële situatie van Hengelo voor de optie van FC Twente waarin de jaarlijkse, structurele bezuiniging van 
€ 281.000 wordt gerealiseerd. Een rationele keuze maar wel een keuze die met pijn in het hart genomen wordt want dit betekent het afscheid van de FBK-Games, een afscheid van topatletiek in Hengelo. Maar wel een bewuste keuze voor de breedtesport, ook elders in de stad.

 

Geef een reactie

Uw mailadres wordt nooit gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Volg

Krijg van elk bericht een mail.

Sluit u aan: