Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoor

Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoorVolgend jaar wordt het nieuwe stadskantoor opgeleverd. Het Lees meer

Afvaldebat kent verliezers en winnaars

Afvaldebat kent verliezers en winnaarsHet debat over het afval in Hengelo is Lees meer

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop Vitens

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop VitensDe gemeente Hengelo wil cashen. Het college wil Lees meer

Wethouder Elferink (CDA) mag blijven

Wethouder Elferink (CDA) mag blijvenWethouder Marcel Elferink (CDA) kan wethouder blijven. Dit Lees meer

Hengelo laat middeninkomens in de kou staan

Hengelo laat middeninkomens in de kou staanDe inkomsten van de gemeente Hengelo zijn fors Lees meer

Gaat wethouder Elferink vertrekken?

Gaat wethouder Elferink vertrekken?Wethouder Marcel Elferink (CDA) heeft het moeilijk. ProHengelo Lees meer

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passen

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passenDe ziekenhuiszorg in Hengelo kachelt achteruit. De oorzaak Lees meer

Streep door "omgekeerd inzamelen" afval

Streep door De gemeenteraad gaat een streep halen door het Lees meer

ZGT dupe beleid zorgverzekeraar

ZGT dupe beleid zorgverzekeraarTijden veranderen. Ook voor de ziekenhuizen. Vroeger werden Lees meer

Het geduld met D66 is op

Het geduld met D66 is opHet Rabo-theater (straks Schouwburg Hengelo) blijft zelfstandig. Die Lees meer

FC Twente betaalt voor FBK Stadion

26 september 2013 — FC Twente gaat betalen voor het FBK stadion. Dat verklaarde wethouder Erik Lievers (D66) in de raadscommissie sociaal van de gemeenteraad van Hengelo. Hij kwam daarmee tegemoet aan de kritiek dat de gemeente bespaart op de exploitatie maar dat de kapitaalslasten nog 21 jaar doorlopen. Het gaat per saldo om circa 300K per jaar. Er zijn drie varianten: de gemeente blijft eigenaar, de club koopt alleen de gebouwen en niet de ondergrond of al het onroerend goed wordt overgedaan aan FC Twente. Dit laatste heeft de voorkeur van de voetbalclub. De wethouder neemt daarmee een belangrijk obstakel weg voor de coalitiepartijen om in te stemmen met zijn voorstel om het stadion van de hand te doen en de FBK games te beĆ«indigen.

Het  raadsvoorstel voorzag niet in een geldelijke tegenprestatie. Het bezuinigingsplaatje krijgt daardoor een ander aanzien en loopt op naar 700K op jaarbasis, inclusief de kosten van de FBK Games. Met de verplaatsing van de atletiekbaan naar buiten het stadion en de inrichting van enkele andere sportvoorzieningen is een eenmalige investering van 1,2 miljoen euro gemoeid.

De onderhandelingen met FC Twente moeten nog beginnen. Of de wethouder het gaat waarmaken is nog maar de vraag. Het betekent dat de kosten voor FC Twente minimaal 3,5 miljoen euro hoger zullen uitvallen. De gemeenteraad is kritisch over het feit dat dat ze definitief groen licht moeten geven maar niet weten wat de uitkomst van de onderhandeling is. De SP stelt dat het onderhandelingsresultaat de goedkeuring van de raad moet hebben. De wethouder heeft dit toegezegd. Voor de FBK Games betekent het niets. Die zijn dan al opgeheven.

Reacties 3

 1. Eddy van Essen ≡ 26 sep 2013 ≡ 15:32

  Gaat het alleen om geld en is er geen belang om een fantastisch evenement als de FBK games met een geweldige uitstraling voor Hengelo in stand te houden? Jarenlang hebben vele vrijwilligers zich ingespannen om de FBK games met groot succes op de kaart te zetten. Over participatiemaatschappij gesproken. Nog niet zo lang geleden is het stadion voor veel geld gerenoveerd tot een volwaardig atletiekstadion en nu wordt het van de hand gedaan of liever gezegd verkwanseld aan een voetbalclub die een (te) grote broek aan wil trekken. Hebben we in Hengelo dan helemaal geen trots? Koning voetbal regeert. Als de FBK games eenmaal de nek omgedraaid is heeft FC Twente alle troeven in handen. 

 2. Eddy ≡ 27 sep 2013 ≡ 07:59

  Er is een behoorlijke lobby voor behoud FBK, maar dit eenmalig jaarlijks evenement trekt steeds minder bezoekers en trekt steeds minder bekende atleten.
  Ziet nu niemand dat over 5 jaar er weinig van deze games overblijft? Er is geen toekomst voor de FBKgames.

 3. Eddy van Essen ≡ 06 okt 2013 ≡ 09:48

  Ik weet niet van wie het antwoord op mijn reactie komt maar dit slaat nergens op. Hoezo er is geen toekomst Voorde FBK games? Mooi staaltje van negatief denken. Er is net weer een grote sponsor aangetrokken, ze zitten bij de FBK games echt niet stil. De FBK games zijn nog steeds een fantastisch evenement voor de atletiekliefhebber en behoort tot de top 20 in de wereld. Het enige evenement dat Hengelo op de kaart zet. Bovendien wordt het stadion heel veel gebruikt voor de breedtesport maar daar interesseert zich blijkbaar niemand voor. Meer dan 5 miljoen gemeenschapsgeld is in het Atletiekstadion gestoken, wordt zo even over de balk gegooid. FC Twente heeft helemaal geen financiƫle middelen en moet uit nood in zee gaan met een investeringsmaatschappij, een moderne vorm van slavernij die door de UEFA verboden zal worden. Ik hoop dat er voldoende gemeenteraadsleden zijn met gezond verstand die niet zwichten voor de gladde praatjes van Joop Munsterman.

Geef een reactie

Uw mailadres wordt nooit gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Volg

Krijg van elk bericht een mail.

Sluit u aan: