Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoor

Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoorVolgend jaar wordt het nieuwe stadskantoor opgeleverd. Het Lees meer

Afvaldebat kent verliezers en winnaars

Afvaldebat kent verliezers en winnaarsHet debat over het afval in Hengelo is Lees meer

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop Vitens

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop VitensDe gemeente Hengelo wil cashen. Het college wil Lees meer

Wethouder Elferink (CDA) mag blijven

Wethouder Elferink (CDA) mag blijvenWethouder Marcel Elferink (CDA) kan wethouder blijven. Dit Lees meer

Hengelo laat middeninkomens in de kou staan

Hengelo laat middeninkomens in de kou staanDe inkomsten van de gemeente Hengelo zijn fors Lees meer

Gaat wethouder Elferink vertrekken?

Gaat wethouder Elferink vertrekken?Wethouder Marcel Elferink (CDA) heeft het moeilijk. ProHengelo Lees meer

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passen

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passenDe ziekenhuiszorg in Hengelo kachelt achteruit. De oorzaak Lees meer

Streep door "omgekeerd inzamelen" afval

Streep door De gemeenteraad gaat een streep halen door het Lees meer

ZGT dupe beleid zorgverzekeraar

ZGT dupe beleid zorgverzekeraarTijden veranderen. Ook voor de ziekenhuizen. Vroeger werden Lees meer

Het geduld met D66 is op

Het geduld met D66 is opHet Rabo-theater (straks Schouwburg Hengelo) blijft zelfstandig. Die Lees meer

Gezinus Knegt lijstaanvoerder Pro Hengelo

4 oktober 2013 — De ledenvergadering van Pro Hengelo heeft met algemene stemmen de eerste 11 kandidaten aangewezen voor de verkiezingen voor de gemeenteraad van 19 maart. Later volgt de invulling van de ┬áposities 12 t/m 30. Lijsttrekker is Gezinus Knegt. De vorige keer was hij ook de nummer 1 en dat is de partij prima bevallen. Op de tweede plaats staat het bekendste raadslid van Hengelo: Leo Janssen. Volksvertegenwoordiger in hart en nieren. De voorzitter van Pro Hengelo en hoofdredacteur van Hengelo Anders Wiert Wiertsema staat op plaats 3. Edith van der Brugh is de eerste vrouw op de lijst. Zij staat op plaats 4. Zij zet zich in voor het behoud van de Hengelose monumenten en is een van de stuwende krachten achter de Vrienden van het Badhuis.

Als Wiert Wiertsema en Edith van der Brugh verkozen worden, zijn beiden nieuw in de gemeenteraad. De rest van de lijst is ook een mix van oud en nieuw. Op plaats 5 volgt het zittende raadslid Bas van Wakeren, detailhandel deskundige Frank Peters op 6 is een nieuwkomer, zittend raadslid Ali Oflazoglu komt op 7, plaats 8 is weer voor nieuwkomer: Evelien Hofman. Zij is schooldirecteur in het basisonderwijs en werkt bij Primato. Oud-welzijnswerker Frits Albek staat op plaats 9. De Hengelose dokter Marten Klaver had voorkeur voor plaats 10 en heeft deze plek ook gekregen. Monika de Vos, yogadocente en medewerkster van Radio Hengelo staat op plaats 11.

Als Pro Hengelo in het college van B&W plaatsneemt wordt Gezinus Knegt wethouder. Tweede kandidaat wethouder is Wiert Wiertsema. Bij de eerste 11 mist U de naam van economiedocent Casper de Jong. Hij gaat de komende jaren opnieuw studeren. Sociale demografie ditmaal. Studeren, werken en tegelijkertijd raadslid zijn is echter geen haalbare combinatie. Hij wil wel actief blijven als fractievertegenwoordiger in een van de raadscommissies.

Wilt U de foto van de kandidaten beter bekijken? Klik hier.

 

Reacties 3

 1. Alex Delarge ≡ 07 okt 2013 ≡ 16:20

  leo Jansen is niet de lijsttrekker en wethouderskandidaat? Nou gaan we de verkiezingen verliezen want Leo is een echte stemmentrekker.We hebben een flamboyant iemand nodig om die verschrikkelijke Pvda uit te schakelen en ook stemmen weg te halen bij dat afschuwelijke Burgerbelangen.Gauw veranderen voordat het misgaat!!!

 2. Wiert Wiertsema ≡ 07 okt 2013 ≡ 17:29

  Dag Alex,

  De lijst van Pro Hengelo is tot stand gekomen in onderling overleg en zonder enige strijd. Leo Janssen heeft gekozen voor plaats 2 en die heeft hij ook gekregen. Hij voelt zich daar prettig bij. Mooi toch dat het zo kan? Als de spelers van een team op de goede plaats staan, kunnen ze de beste prestatie leveren. De nummer 2 bij Pro Hengelo is belangrijk. Hij trekt de kar samen met de nummer 1. U zult Leo Janssen de komende maanden veel tegenkomen!!

  MVRGR Wiert Wiertsema

 3. Leo ≡ 14 okt 2013 ≡ 14:23

  Dag Alex,

  Wij hebben de beste lijsttrekker die we ons hebben kunnen wensen. Gezinus Knegt is gekozen door alle leden op de onlangs gehouden ledenvergadering. Als vice fractievoorzitter en de nummer 2 op de lijst heb ik de afgelopen periode fantastisch met hem gewerkt en ik zal hem ook de komende periode volledig steunen. Dank dus voor je steun en je kunt natuurlijk altijd ook op nummer 2 stemmen ;-). Samen zijn we sterk, samen zijn we ProHengelo. Groet, Leo Janssen, raadslid van open-eerlijk en anders => ProHengelo

Geef een reactie

Uw mailadres wordt nooit gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Volg

Krijg van elk bericht een mail.

Sluit u aan: