Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoor

Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoorVolgend jaar wordt het nieuwe stadskantoor opgeleverd. Het Lees meer

Afvaldebat kent verliezers en winnaars

Afvaldebat kent verliezers en winnaarsHet debat over het afval in Hengelo is Lees meer

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop Vitens

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop VitensDe gemeente Hengelo wil cashen. Het college wil Lees meer

Wethouder Elferink (CDA) mag blijven

Wethouder Elferink (CDA) mag blijvenWethouder Marcel Elferink (CDA) kan wethouder blijven. Dit Lees meer

Hengelo laat middeninkomens in de kou staan

Hengelo laat middeninkomens in de kou staanDe inkomsten van de gemeente Hengelo zijn fors Lees meer

Gaat wethouder Elferink vertrekken?

Gaat wethouder Elferink vertrekken?Wethouder Marcel Elferink (CDA) heeft het moeilijk. ProHengelo Lees meer

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passen

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passenDe ziekenhuiszorg in Hengelo kachelt achteruit. De oorzaak Lees meer

Streep door "omgekeerd inzamelen" afval

Streep door De gemeenteraad gaat een streep halen door het Lees meer

ZGT dupe beleid zorgverzekeraar

ZGT dupe beleid zorgverzekeraarTijden veranderen. Ook voor de ziekenhuizen. Vroeger werden Lees meer

Het geduld met D66 is op

Het geduld met D66 is opHet Rabo-theater (straks Schouwburg Hengelo) blijft zelfstandig. Die Lees meer

Groen licht sloop badhuis

De bezwaarschriftencommissie van de gemeente Hengelo heeft groen licht gegeven voor de sloop van het Badhuis. B&W van Hengelo hebben het advies dankbaar overgenomen. Tal van burgers en instellingen zijn in het geweer gekomen tegen de sloopplannen. Door het Badhuis van de gemeentelijke monumentenlijst te schrappen moet de weg voor sloop worden geopend. De gemeente heeft toestemming gegeven aan Welbions om het pand te verkopen ondanks de plechtige belofte van B&W aan de gemeenteraad het pand te zullen restaureren.

 

De gemeenteraad had dit als voorwaarde gesteld voor de verkoop aan Welbions. B&W en Welbions zijn teruggekomen op hun plechtige belofte en hebben een koopcontract getekend met een projectontwikkelaar. Wie dat is, is onbekend. Hij wil in ieder geval slopen. Het maakt de toekomst van dit kwetsbare plekje in de binnenstad volkomen onzeker. Als het aan B&W ligt gaat de sloop snel plaatsvinden. De appellanten hebben enige weken de tijd om in beroep te gaan bij de rechter tegen de beslissing van B&W om de sloop door te zetten. Hangende de procedures kan het pand niet worden gesloopt. Gebeurt dit wel, dan ontstaat een nieuw gat in de binnenstad die een gatenkaas dreigt te worden.

Veel panden in Hengelo worden gesloopt zonder dat uitzicht op nieuwbouw wordt geboden. Recentelijk is het voormalige stadskantoor afgebroken. Er staan nu hekken omheen.  De volksmond spreekt inmiddels over het ‘gat van bron’, hetgeen verwijst naar de PvdA wethouder die verantwoordelijk is voor de stadsontwikkeling. Net als bij het badhuis bestaan er plannen voor nieuwbouw, maar de realisatie blijft uit. Lange tijd was er een meerderheid in de gemeenteraad voor behoud van het badhuis. De coalitie van PvdA-SP-Burgerbelangen-D66-Groenlinks heeft nu echter gekozen voor afbraak. Het gebouw is belangrijk voor de historie van Hengelo. Het is begin vorige eeuw ontworpen in een vernieuwende stijl die nog steeds modern aandoet. Het gebouw dat is opgetrokken uit gele baksteen (inmiddels zwart door gebrek aan onderhoud) is rijk aan detaillering en zou tal van functies kunnen vervullen op sociaal en cultureel gebied.

Opknappen in combinatie met het nabijgelegen monument de Ariënsschool zou zeer voor de hand liggen. Leo Janssen (raadslid Pro Hengelo) die onvermoeibaar strijd voor behoud van het Badhuis heeft de hoop nog niet opgegeven. Hij wil dat B&W de naam van de koper openbaar maken. Zolang de procedures lopen is er de politieke hoop dat het toch goed gaat komen.

Geef een reactie

Uw mailadres wordt nooit gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Volg

Krijg van elk bericht een mail.

Sluit u aan: