Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoor

Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoorVolgend jaar wordt het nieuwe stadskantoor opgeleverd. Het Lees meer

Afvaldebat kent verliezers en winnaars

Afvaldebat kent verliezers en winnaarsHet debat over het afval in Hengelo is Lees meer

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop Vitens

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop VitensDe gemeente Hengelo wil cashen. Het college wil Lees meer

Wethouder Elferink (CDA) mag blijven

Wethouder Elferink (CDA) mag blijvenWethouder Marcel Elferink (CDA) kan wethouder blijven. Dit Lees meer

Hengelo laat middeninkomens in de kou staan

Hengelo laat middeninkomens in de kou staanDe inkomsten van de gemeente Hengelo zijn fors Lees meer

Gaat wethouder Elferink vertrekken?

Gaat wethouder Elferink vertrekken?Wethouder Marcel Elferink (CDA) heeft het moeilijk. ProHengelo Lees meer

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passen

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passenDe ziekenhuiszorg in Hengelo kachelt achteruit. De oorzaak Lees meer

Streep door "omgekeerd inzamelen" afval

Streep door De gemeenteraad gaat een streep halen door het Lees meer

ZGT dupe beleid zorgverzekeraar

ZGT dupe beleid zorgverzekeraarTijden veranderen. Ook voor de ziekenhuizen. Vroeger werden Lees meer

Het geduld met D66 is op

Het geduld met D66 is opHet Rabo-theater (straks Schouwburg Hengelo) blijft zelfstandig. Die Lees meer

Zure regen

Column door Wiert Wiertsema

Een GroenLinks wethouder die de komst van een vlindertuin afwijst. Was dit de druppel die de emmer deed overlopen? Het optreden van GroenLinks in de Hengelose politiek was de laatste jaren ronduit rampzalig. Oorlog met de bewoners van de Hasseler Es over de vernietiging van het openbare groen, het besluit om 8000 bomen te kappen in de stad, het niet teruggeven aan de burger van de overreserve op het scheiden van afval  en dan nog het onderwijs dat na 8 jaar GroenLinks bewind in desolate toestand werd achtergelaten. Niemand die dat beter weet als onderwijswethouder Erik Lievers (D66). Hij kwam na drie jaar tot de verzuchting alleen puin te hebben geruimd. "Zaken uit het verleden herstellen", noemt hij het zelf. Pas in zijn volgende termijn zal Lievers de ambities van D66 kunnen verwezenlijken. We hopen voor hem dat hij daartoe de kans krijgt.

Met dit alles op haar conto kan GroenLinks de toekomst onmogelijk tegemoet treden. Maar belangrijker: ook de coalitiepartijen zien aankomen dat zij bij de gemeenteraad-verkiezingen in maart 2014 medeverantwoordelijk worden gesteld voor het scenario dat zich heeft voltrokken. Deelname van de partij aan het college was destijds een troostprijs. Niemand rekende na 16 jaar medebewind en de twee verkiezingsnederlagen nog op een terugkeer van GroenLinks in het college. Maar de PvdA wees eerst Pro Hengelo af als partner, vervolgens de VVD en daarna het CDA. GroenLinks redde de PvdA door als onmisbaar steunpilaartje in een zwakke vijf partijen coalitie te stappen. Ze hebben het geweten bij de PvdA. GroenLinks is binnen de eigen portefeuille drie jaar ongeremd haar eigen gang gegaan, zolang het college maar werd gesteund. Op het hoogtepunt van de problemen met de burgers over het groen boden de collegepartijen hun steun aan bij het op gang brengen van het gesprek met de inwoners. Dit werd afgewezen door het clubje van bestuurder, raadsleden en GroenLinkse sympathisanten in overheidsdienst. Zo gingen ze door tot de ommekeer kwam. Wat er precies gebeurde weten alleen de getrouwen in de coalitie. Feit is dat GroenLinks haar koers plotseling 180 graden heeft gedraaid. Deze krant heeft daarvan verslag gedaan.

U kent ons als een krant die zich richt op de inhoud. Politiek gaat ergens over en dat staat voorop. Daarom zeggen we dat één zwaluw geen lente maakt, maar dat zonder die zwaluw de lente er ook niet is. Dat is onze hoopvolle kant. Kritisch zijn we omdat de switch van GroenLinks ruimschoots te laat is. Te veel leed is aangedaan. Politici spelen het gebruikelijke mooi weer. De inwoners blijven achter met de gevolgen van een zure regen waartegen bescherming niet mogelijk bleek.

 

Geef een reactie

Uw mailadres wordt nooit gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Volg

Krijg van elk bericht een mail.

Sluit u aan: