Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoor

Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoorVolgend jaar wordt het nieuwe stadskantoor opgeleverd. Het Lees meer

Afvaldebat kent verliezers en winnaars

Afvaldebat kent verliezers en winnaarsHet debat over het afval in Hengelo is Lees meer

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop Vitens

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop VitensDe gemeente Hengelo wil cashen. Het college wil Lees meer

Wethouder Elferink (CDA) mag blijven

Wethouder Elferink (CDA) mag blijvenWethouder Marcel Elferink (CDA) kan wethouder blijven. Dit Lees meer

Hengelo laat middeninkomens in de kou staan

Hengelo laat middeninkomens in de kou staanDe inkomsten van de gemeente Hengelo zijn fors Lees meer

Gaat wethouder Elferink vertrekken?

Gaat wethouder Elferink vertrekken?Wethouder Marcel Elferink (CDA) heeft het moeilijk. ProHengelo Lees meer

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passen

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passenDe ziekenhuiszorg in Hengelo kachelt achteruit. De oorzaak Lees meer

Streep door "omgekeerd inzamelen" afval

Streep door De gemeenteraad gaat een streep halen door het Lees meer

ZGT dupe beleid zorgverzekeraar

ZGT dupe beleid zorgverzekeraarTijden veranderen. Ook voor de ziekenhuizen. Vroeger werden Lees meer

Het geduld met D66 is op

Het geduld met D66 is opHet Rabo-theater (straks Schouwburg Hengelo) blijft zelfstandig. Die Lees meer

Het rommelt in Hengelo

Hengelo1Column van Frank Peters

Het rommelt in Hengelo. Wie de krant, Facebook en Twitter volgt kan niet anders concluderen. De gemeente staat voor de zoveelste keer in een slecht daglicht. De groenoorlog in de Hasseler Es, de kap van 8000 bomen, de Openbare Scholengemeenschap, de sloop  van het monumentale Badhuis. Als reactie wordt een Vriendencomité opgericht dat opkomt voor het Badhuis en de Ariensschool. Nu weer het FBK stadion waarmee de gemeente zich in enkele dagen veel afwijzende reacties op de hals haalt.

Hoe kan het dat een gemeente in zo korte tijd zoveel negatieve publiciteit over zich heen krijgt? Wat ik me ook afvraag is: wat doen ze er mee

Een paar weken geleden was er een inspirerend college van Cor Molenaar over het nieuwe winkelen in Hengelo. Hij had een geweldige visie op hoe het anders kan. Tussen de ondernemers onderling en in de relatie tussen ondernemers en gemeente. Maar hij sprak ook over de verantwoordelijkheid die gemeente draagt voor de winkeliers. Vlak voor dat college was een actie gelanceerd “Hart voor Hengelo” en “Weet waar je koopt”. De initiator was Kees Schafrat, de directeur van de boekhandel Broekhuis. Zijn initiatief wordt uitgerold in een tiental andere gemeentes. Wat nog belangrijker is, in Hengelo zijn al tien ondernemers bereid om zich aan te sluiten bij de actie. Dit is waar Cor Molenaar op doelde. Onderneem actie, ga samenwerken, zorg voor herkenning. Ik zeg: gemeente ga hiermee aan de slag samen met Broekhuis. Grote billboards bij binnenkomst van de stad, een app voor de mobiele telefoon waar informatie over de betrokken winkeliers op staat, acties die gezamenlijk gedragen worden, een extra koopavond waarbij alle “Weet waar je koopt winkels” bij betrokken zijn. Leg een koppeling met de website van de gemeente. Hengelo zou geen tijd moeten verliezen en dit initiatief aangrijpen en haar steun en middelen inzetten voor deze nu al succesvolle actie.

De gemeente moet zich niet verstoppen. Wees open, eerlijk en actief. Meldt zaken als er iets te melden valt. Rondom het FBK wordt zoveel geroepen. Er gaan cijfers  rond van 2.000.000 opbrengst van de FBK games voor deze regio. In 2007 is het FBK stadion nog verbouwd en het voldoet aan alle internationale eisen. Nu wil de gemeente het gratis van de hand doen en laten ontmantelen om 200.000 euro te besparen. Een kat in het nauw maakt rare sprongen!

Wordt een gemeente met visie en lef. Bezuinig waar het kan en durf ook in eigen keuken te kijken als bezuinigingen nodig zijn. Wees heldhaftig. Stel de bouw van stadskantoor uit en investeer in de binnenstad. Locaties voor ambtenaren zijn er genoeg. Vlak bij het gemeentehuis. Denk alleen al aan de pabo die vanaf 2015 leeg komt te staan. Op loopafstand met alle faciliteiten. Geen burger komt in protest als deze stappen genomen worden. Ik denk dat men later met lof terug kijkt en spreekt over een college dat lef en visie had.

Reacties 1

  1. reinaard ≡ 13 sep 2013 ≡ 14:49

    Kennelijk geen economische hoogvliegers onze dames en heren politici uit het verleden. Het maakt me razend nieuwsgierig hoe het met die zelfgenoegzame gemeentebestuurders is afgelopen. Privé ook failliet of is het ze daar beter mee vergaan? Iemand zou daar nog een mooi boekje over open kunnen doen. Nog een advies aan de WOZ verantwoordelijke van de gemeente:  Komend voorjaar ook de schuld aan de gemeente per persoon vermelden. Leuk idee voor gezin van 4 personen.

     

Geef een reactie

Uw mailadres wordt nooit gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Volg

Krijg van elk bericht een mail.

Sluit u aan: