Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoor

Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoorVolgend jaar wordt het nieuwe stadskantoor opgeleverd. Het Lees meer

Afvaldebat kent verliezers en winnaars

Afvaldebat kent verliezers en winnaarsHet debat over het afval in Hengelo is Lees meer

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop Vitens

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop VitensDe gemeente Hengelo wil cashen. Het college wil Lees meer

Wethouder Elferink (CDA) mag blijven

Wethouder Elferink (CDA) mag blijvenWethouder Marcel Elferink (CDA) kan wethouder blijven. Dit Lees meer

Hengelo laat middeninkomens in de kou staan

Hengelo laat middeninkomens in de kou staanDe inkomsten van de gemeente Hengelo zijn fors Lees meer

Gaat wethouder Elferink vertrekken?

Gaat wethouder Elferink vertrekken?Wethouder Marcel Elferink (CDA) heeft het moeilijk. ProHengelo Lees meer

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passen

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passenDe ziekenhuiszorg in Hengelo kachelt achteruit. De oorzaak Lees meer

Streep door "omgekeerd inzamelen" afval

Streep door De gemeenteraad gaat een streep halen door het Lees meer

ZGT dupe beleid zorgverzekeraar

ZGT dupe beleid zorgverzekeraarTijden veranderen. Ook voor de ziekenhuizen. Vroeger werden Lees meer

Het geduld met D66 is op

Het geduld met D66 is opHet Rabo-theater (straks Schouwburg Hengelo) blijft zelfstandig. Die Lees meer

Intimiderend gedrag Leo Janssen oorzaak breuk ProHengelo

intimiderenDe breuk binnen ProHengelo afgelopen zomer is veroorzaakt door aanvallend en intimiderend gedrag van Leo Janssen binnen de partij. De fractie van ProHengelo kon dat niet accepteren. Het komt nu naar buiten omdat de burgemeester een onderzoek liet uitvoeren naar misbruik van subsidiegeld. Janssen was sinds maart 2014 penningmeester van de Stichting Fractieondersteuning ProHengelo.

Hij heeft uitgaven gedaan die niet waren toegestaan, kosten dubbel gedeclareerd en 875 euro subsidiegeld naar zijn privérekening overgemaakt. Bij zijn vertrek uit ProHengelo heeft Janssen de administratie van de fractie mee naar huis genomen. Om te voorkomen dat zaken naar buiten zouden komen, heeft Leo Janssen vervolgens Gezinus Knegt gedreigd informatie over zijn laatste werkkring in de publiciteit te brengen. Knegt heeft deze druk weerstaan en de burgemeester ingeschakeld.

Het optreden van de heer Janssen jegens Gezinus Knegt is volstrekt in strijd met de gebruikelijke fatsoensnormen. Het past echter wel bij het gedrag van Leo Janssen binnen de fractie van ProHengelo tussen de verkiezingen van 2014 tot juni 2015. Dat gedrag was intimiderend en aanvallend. ProHengelo wilde dit niet accepteren en heeft vele malen getracht tot normale verhoudingen te komen. Leo Janssen beloofde de toon te matigen en anderen de ruimte te geven. Dat is echter niet gelukt. De bedreigende omgangsvormen van de heer Janssen zijn mede aanleiding geweest voor het indienen van een integriteitsklacht, naast de financiële en administratieve misstappen die waren begaan.

Burgemeester S. Schelberg heeft daarop BING (het integriteitsbureau van de Vereniging Nederlandse Gemeenten) opdracht gegeven om een onderzoek in te stellen naar de handel en wandel van Leo Janssen. Janssen diende daarop prompt klachten in tegen ProHengelo. Deze klachten gingen vooral over de heer Knegt, fractievoorzitter van ProHengelo. Janssen vindt dat Gezinus Knegt de gemeenteraad had moeten informeren over het vertrek bij zijn vorige werkgever. Dat verwijt blijkt echter flauwekul te zijn. BING ziet het vertrek van Knegt als een privézaak die niet is gerelateerd aan het werk van Gezinus Knegt in de gemeenteraad. Knegt is destijds vertrokken als bestuursvoorzitter bij een zorginstelling omdat sprake was van verschil van inzicht over het te voeren beleid tussen de voorzitter en zijn toezichthouders.

Knegt en ProHengelo zijn geheel vrijgepleit van alle klachten van Leo Janssen. Janssen blijkt daarentegen zelf tal van fouten te hebben gemaakt. Ook handelde hij tegen de integriteitsbepalingen. De gemeenteraad moet beslissen over “hoe nu verder?” met Leo Janssen in de gemeenteraad van Hengelo. ProHengelo heeft laten weten het gedrag van het raadslid “onverantwoord” te vinden en een volksvertegenwoordiger “onwaardig”.

Geef een reactie

Uw mailadres wordt nooit gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Volg

Krijg van elk bericht een mail.

Sluit u aan: