De redactie van deze krant heeft in de loop van de tijd tientallen brieven gezien van burgers over het groen in de Hasseler Es. De wijkbewoners voeren nu al twee jaar strijd tegen het beleid van wethouder J. Oude Alink (Groen Links). Zij ‘renoveert’ het openbaar groen in de wijk. Zo heet dat in de ambtelijke stukken. Renoveren is een mooi woord voor het weg bulldozeren van bomen, struiken en oude houtwallen en deze vervangen door gras en ‘keurige’ plantvakken. Bovendien strijdt de wethouder als een eigentijdse Jeanne d’Arc tegen onrechtvaardigheid. Het gaat dan om burgers die tegen haar zin de zorg voor stukjes groen op zich hebben genomen of die naar haar mening gemeentegrond hebben ingepikt.
In de meeste gevallen gaat het om burgers die daarover afspraken hebben gemaakt met de gemeente. Dat kon vroeger. Nu worden die afspraken vaak teruggedraaid. De hoofdredacteur van Hengelo Anders kan over het onderwerp meepraten. Hij woont in de Hasseler Es en is lid van het Actiecomité Een Groene Wijk Maak je Samen. Het is maar dat U het weet, want uw hoofdredacteur is niet neutraal of objectief. De aanleiding om dit bericht te plaatsen is een brief aan de gemeenteraad van Wim Mol. Wij troffen hem vandaag in de postbus. Wim Mol woont in de wijk. Wilt U zijn brief lezen? Klik hier. De brief beschrijft wat er gebeurt als het leger van Jeanne uw perceel nadert.
Reacties 1
De Lezer heeft de werkwijze van Oude Alink aan den lijve mogen, nee moeten ondervinden in de strijde voor het groen. Voor bewoners is het zeer frustrerend te merken dat van een echte dialoog geen sprake is. De wethouder beslist – ingefluisterd – door beleidsmedwerkers eerst om vervolgens daar een argumentatie bij te zoeken. Dat die redenering dan in de loop van de procedure 180 graden draait en van links naar rechts gaat, daar maalt niemand om. En gezond verstand van de burger, zeker als het gaat om kostenbesparing, wordt al helemaal niet gewaardeerd. Erg benieuwd welke opdracht de mediatiors, voorgesteld in het Groen-plan, mee krijgen.
Geef een reactie