Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoor

Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoorVolgend jaar wordt het nieuwe stadskantoor opgeleverd. Het Lees meer

Afvaldebat kent verliezers en winnaars

Afvaldebat kent verliezers en winnaarsHet debat over het afval in Hengelo is Lees meer

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop Vitens

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop VitensDe gemeente Hengelo wil cashen. Het college wil Lees meer

Wethouder Elferink (CDA) mag blijven

Wethouder Elferink (CDA) mag blijvenWethouder Marcel Elferink (CDA) kan wethouder blijven. Dit Lees meer

Hengelo laat middeninkomens in de kou staan

Hengelo laat middeninkomens in de kou staanDe inkomsten van de gemeente Hengelo zijn fors Lees meer

Gaat wethouder Elferink vertrekken?

Gaat wethouder Elferink vertrekken?Wethouder Marcel Elferink (CDA) heeft het moeilijk. ProHengelo Lees meer

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passen

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passenDe ziekenhuiszorg in Hengelo kachelt achteruit. De oorzaak Lees meer

Streep door "omgekeerd inzamelen" afval

Streep door De gemeenteraad gaat een streep halen door het Lees meer

ZGT dupe beleid zorgverzekeraar

ZGT dupe beleid zorgverzekeraarTijden veranderen. Ook voor de ziekenhuizen. Vroeger werden Lees meer

Het geduld met D66 is op

Het geduld met D66 is opHet Rabo-theater (straks Schouwburg Hengelo) blijft zelfstandig. Die Lees meer

Kaalslagers terug in de Hasseler Es

Paul van Kempenstraat8 oktober 2013 — Schijn en werkelijkheid staan soms scherp tegenover elkaar. Afgelopen zomer heeft de gemeenteraad de Groennota vastgesteld. Dat was een mooi werkstuk. Leo Janssen (Pro hengelo) zei dat het groenbeleid weer “goed op de rit staat” en Roel Kok (VVD) verklaarde “Het groen in Hengelo wordt weer serieus genomen”. Vooral de bewoners in de Hasseler Es vestigden hun hoop op het nieuwe groenbeleid. Voortaan wordt naar de burgers geluisterd, zo luidde de boodschap van wethouder Janneke Oude Alink (Groenlinks). Welnu, de beide heren kunnen hun borst nat maken. In de Hasseler Es komt er zichtbaar geen spat van terecht. U kunt het zien op het fotootje hiernaast.

Tuinhuisjes zijn verplaatst, de sloop van tuinen en openbaar groen is rigoureus ter hand is genomen en het begroeide talud dat de buurt zo mooi afschermde, is kaal geslagen. Achter de tuinen wordt een nieuw voetpad aangelegd. Dit is overigens de van Kempenstraat. U herinnert zich dat het ook de plek is waar wethouder Oude Alink eerder weigerde toe te staan dat wijkbewoners een vlindertuin zouden inrichten.

De groenslagers zijn nog lang niet klaar. Als dit werk af is, gaan ze een paar deurtjes verder. De heer L. Schenck voorzitter van “het Actiecomité Een Groene Wijk Maak Je Samen” zag het al geruime tijd aankomen. Hij hechtte weinig geloof aan de schone beloften in de gemeenteraad. Naar nu blijkt terecht. “Het komt aan op de uitvoering en die is ronduit desastreus. De gemeente gaat op de oude voet verder” geeft hij aan. De gemeente voert alleen individueel overleg met bewoners, behoudt het informatiemonopolie, laat de Klankbordgroep die over het groen mag meepraten links liggen, spreekt nooit met de buurtbewoners als groep en informeert ook niet het Actiecomité over de voorgenomen werkzaamheden.

De conclusie is dat de Groenlinks wethouder een politiek voert van de voldongen feiten. Totaal oncontroleerbaar voor iedereen. Opnieuw blijkt welke agenda achter het groenbeleid zit. Kaal slaan, grond terugeisen die buurtbewoners tientallen jaren in gebruik hebben (meestal met toestemming!) en veel geld uitgeven om vervolgens te zeggen dat sprake is van bezuinigen. Janneke Oude Alink vertrekt op 19 maart 2014, net als de andere wethouders. Die dag zijn de raadsverkiezingen. Mevrouw Oude Alink heeft ruimschoots haar sporen nagelaten. Tot echt verdriet van velen.

Reacties 2

 1. Buurtbewoner ≡ 09 okt 2013 ≡ 15:10

  de politiek luisterd niet,ze doet veel beloften maar daar komt in de praktijk niet veel van terecht. indien je wenst te besparen dan doe je niks of je vraagt de buurtbewoners hun groenparticipatie daadwerkelijk ter hand te nemen en hun groenstrook op te schonen. Je kan natuurlijk ook gewoon verkopen dat leverd nog geld op ook.

  maar zoals het in de Hasseles an toe gaat is ongehoord. De jachthut aan het bartelinkslaantje ziet er weer goed uit, maar de verwoestende storm en de val van de boom op de hut was te wijden aan onkundig groenbeheer. door het dunnen onstonden waaigaten, zelfs nadat de wethouder hiervan persoonlijk op de hoogte was gebracht ging de kaalslag door met alle gevolgen van dien.

  Wat krijgt onze wijk voor de kaalslag terug? Speeltuien, hangplekken of GRAS?
  Het is gewoon grasbeleid en verder ……..nuks

  Eeen teleurgestelde buurtbewoner

 2. Gerrit Jurgens ≡ 09 okt 2013 ≡ 19:42

  De bewoners aan de hofjes in de Vechtlaan hebben van de gemeente (Janneke Oude Alink) ook toezeggingen dat ze betrokken zullen worden bij de groenplannen. We moeten dus wel op onze hoede zijn!

Geef een reactie

Uw mailadres wordt nooit gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Volg

Krijg van elk bericht een mail.

Sluit u aan: