8 oktober 2013 — Schijn en werkelijkheid staan soms scherp tegenover elkaar. Afgelopen zomer heeft de gemeenteraad de Groennota vastgesteld. Dat was een mooi werkstuk. Leo Janssen (Pro hengelo) zei dat het groenbeleid weer “goed op de rit staat” en Roel Kok (VVD) verklaarde “Het groen in Hengelo wordt weer serieus genomen”. Vooral de bewoners in de Hasseler Es vestigden hun hoop op het nieuwe groenbeleid. Voortaan wordt naar de burgers geluisterd, zo luidde de boodschap van wethouder Janneke Oude Alink (Groenlinks). Welnu, de beide heren kunnen hun borst nat maken. In de Hasseler Es komt er zichtbaar geen spat van terecht. U kunt het zien op het fotootje hiernaast.
Tuinhuisjes zijn verplaatst, de sloop van tuinen en openbaar groen is rigoureus ter hand is genomen en het begroeide talud dat de buurt zo mooi afschermde, is kaal geslagen. Achter de tuinen wordt een nieuw voetpad aangelegd. Dit is overigens de van Kempenstraat. U herinnert zich dat het ook de plek is waar wethouder Oude Alink eerder weigerde toe te staan dat wijkbewoners een vlindertuin zouden inrichten.
De groenslagers zijn nog lang niet klaar. Als dit werk af is, gaan ze een paar deurtjes verder. De heer L. Schenck voorzitter van “het Actiecomité Een Groene Wijk Maak Je Samen” zag het al geruime tijd aankomen. Hij hechtte weinig geloof aan de schone beloften in de gemeenteraad. Naar nu blijkt terecht. “Het komt aan op de uitvoering en die is ronduit desastreus. De gemeente gaat op de oude voet verder” geeft hij aan. De gemeente voert alleen individueel overleg met bewoners, behoudt het informatiemonopolie, laat de Klankbordgroep die over het groen mag meepraten links liggen, spreekt nooit met de buurtbewoners als groep en informeert ook niet het Actiecomité over de voorgenomen werkzaamheden.
De conclusie is dat de Groenlinks wethouder een politiek voert van de voldongen feiten. Totaal oncontroleerbaar voor iedereen. Opnieuw blijkt welke agenda achter het groenbeleid zit. Kaal slaan, grond terugeisen die buurtbewoners tientallen jaren in gebruik hebben (meestal met toestemming!) en veel geld uitgeven om vervolgens te zeggen dat sprake is van bezuinigen. Janneke Oude Alink vertrekt op 19 maart 2014, net als de andere wethouders. Die dag zijn de raadsverkiezingen. Mevrouw Oude Alink heeft ruimschoots haar sporen nagelaten. Tot echt verdriet van velen.
Reacties 2
de politiek luisterd niet,ze doet veel beloften maar daar komt in de praktijk niet veel van terecht. indien je wenst te besparen dan doe je niks of je vraagt de buurtbewoners hun groenparticipatie daadwerkelijk ter hand te nemen en hun groenstrook op te schonen. Je kan natuurlijk ook gewoon verkopen dat leverd nog geld op ook.
maar zoals het in de Hasseles an toe gaat is ongehoord. De jachthut aan het bartelinkslaantje ziet er weer goed uit, maar de verwoestende storm en de val van de boom op de hut was te wijden aan onkundig groenbeheer. door het dunnen onstonden waaigaten, zelfs nadat de wethouder hiervan persoonlijk op de hoogte was gebracht ging de kaalslag door met alle gevolgen van dien.
Wat krijgt onze wijk voor de kaalslag terug? Speeltuien, hangplekken of GRAS?
Het is gewoon grasbeleid en verder ……..nuks
Eeen teleurgestelde buurtbewoner
De bewoners aan de hofjes in de Vechtlaan hebben van de gemeente (Janneke Oude Alink) ook toezeggingen dat ze betrokken zullen worden bij de groenplannen. We moeten dus wel op onze hoede zijn!
Geef een reactie