Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoor

Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoorVolgend jaar wordt het nieuwe stadskantoor opgeleverd. Het Lees meer

Afvaldebat kent verliezers en winnaars

Afvaldebat kent verliezers en winnaarsHet debat over het afval in Hengelo is Lees meer

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop Vitens

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop VitensDe gemeente Hengelo wil cashen. Het college wil Lees meer

Wethouder Elferink (CDA) mag blijven

Wethouder Elferink (CDA) mag blijvenWethouder Marcel Elferink (CDA) kan wethouder blijven. Dit Lees meer

Hengelo laat middeninkomens in de kou staan

Hengelo laat middeninkomens in de kou staanDe inkomsten van de gemeente Hengelo zijn fors Lees meer

Gaat wethouder Elferink vertrekken?

Gaat wethouder Elferink vertrekken?Wethouder Marcel Elferink (CDA) heeft het moeilijk. ProHengelo Lees meer

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passen

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passenDe ziekenhuiszorg in Hengelo kachelt achteruit. De oorzaak Lees meer

Streep door "omgekeerd inzamelen" afval

Streep door De gemeenteraad gaat een streep halen door het Lees meer

ZGT dupe beleid zorgverzekeraar

ZGT dupe beleid zorgverzekeraarTijden veranderen. Ook voor de ziekenhuizen. Vroeger werden Lees meer

Het geduld met D66 is op

Het geduld met D66 is opHet Rabo-theater (straks Schouwburg Hengelo) blijft zelfstandig. Die Lees meer

Motie van afkeuring haalt het niet

voorzittershamerEen motie van afkeuring in de gemeenteraad van Hengelo over het optreden van wethouder Erik Lievers (D66) is met 14 stemmen voor en 21 tegen afgewezen. De motie werd ingediend omdat de wethouder in een interview met TC Tubantie de integriteit van de leden van de Raad van Toezicht van AkkuH in twijfel getrokken had. Later bleek er niets aan de hand te zijn. ProHengelo, VVD, GroenLinks, Christenunie en een lid van Burgerbelangen steunden de motie. Zij stelden dat de integriteit van de leden van de Raad van Toezicht boven elke twijfel verheven is. Opvallend was dat ook de coalitiepartijen zeer kritisch waren over de wethouder. Er is op de man gespeeld en niet op de bal. Zo werd gezegd. Het was onverstandig, de fractie was geschrokken, etc.  De coalitiepartijen wilden de samenwerking echter niet op het spel zetten. De conclusie uit debat is dat een groot deel van de gemeenteraad zich in toenemende mate keert tegen de D66 wethouder. Zijn speelruimte wordt steeds kleiner. De meerderheid wil hem echter nog een kans om te leren en te verbeteren.

De wethouder gaf aan geleerd te hebben van het eerdere verwijt dat hij onvoldoende communiceert met gemeenteraad. ”Dat trek ik me aan” zei hij. De opmerkingen waarmee de wethouder de integriteit van de leden van de Raad van Toezicht van AkkuH in twijfel trok, kwamen voort uit frustratie, zo verklaarde de heer Lievers. “Het duurt allemaal zo lang voordat de instelling ontbonden wordt”. Hij heeft daarover inmiddels zijn excuses aangeboden.  De wethouder wilde niemand “in diskrediet” brengen. “Dat is nooit de bedoeling geweest’. De heer Lievers deelde mee dat de oplossing van de problemen rond AkkuH inmiddels in een stroomversnelling gekomen is. De kunstcollectie zal nu verspreid over een  aantal jaren ter veiling worden gebracht. In dat geval levert het meer op dan de bodemprijs die wordt verkregen bij een eenmalige veiling van het totaal.

De leden van de raad van toezicht hebben de excuses van de wethouder niet aanvaard. Eerder had de wethouder aan de krant gemeld dat zulks wel het geval is. Nu moest hij erkennen dat het niet zo is. De wethouder blijkt het verkeerd begrepen te hebben. Ook hier dus opnieuw een voorbeeld van miscommunicatie.

Ook ProHengelo moest het ontgelden in het interview met TC Tubantia waarin de gewraakte opmerkingen werden gemaakt. Wethouder Lievers verweet de fractie dat zij zich tegen hem verzetten niet vanwege zijn beleid, maar omdat hij een sleutelrol speelde bij de afwijzing van ProHengelo als coalitiepartner. Ook daarover wilde hij excuus aanbieden, ‘maar ik voel het wel zo.’ Aan dat soort excuses bleek de heer Gezinus Knegt als woordvoerder van ProHengelo echter geen enkele behoefte te hebben. “Onze beoordeling van het beleid van de heer Lievers is zakelijk”.

In de motie van afkeuring werd gesteld dat de uitspraken van de heer Lievers in strijd waren met de waardigheid van het ambt van wethouder van Hengelo. De meerderheid van de gemeenteraad wilde echter zover niet gaan. Maar nieuwe discussies zijn in aantocht. Denk aan de Muziekschool en de hernieuwde benoeming van mevrouw E. Kruize tot directeur van de Openbare Scholengemeenschap Hengelo.

Reacties 26

 1. Simon ≡ 05 mrt 2015 ≡ 16:35

  Wethouder Lievers wil eindelijk leren.!! Maar het kwaad is al geschied. Keer op keer heeft hij het weer verkeerd begrepen , keer op keer loopt hij eigen routes , keer op keer is hij niet integer en daarna maar draaien. Mensen hij is bang om zijn baan te veliezen ,allemaal eigenbelang en iedereen trapt er maar weer in. Fluit hij nu dan ook eindelijk eens zijn overtreders van voor de tweede keer het negeren van de code goed bestuur terug? dit zijn tenslotte wel zijn werknemers. Als hij dit niet doet , dan zijn zijn woorden niets waard. Ik had graag nieuwe verkiezingen gezien.

 2. Marcel ≡ 06 mrt 2015 ≡ 17:39

  Slecht werkgeversschap keert zich tegen U

 3. Jan ≡ 07 mrt 2015 ≡ 07:10

  Beste Simon,

  Niet alleen Lievers is bang zijn baan te verliezen maar ook de coalitie. Zou het kunnen dat de hele coalitie valt na zijn vertrek? Als dit het geval is dan is de raad net zo fout want dan zitten zij er alleen maar om hem in het zadel te houden. Kortom grote bek achter het hek maar wanneer het puntje bij paaltje komt wordt er geen actie ondernomen!

 4. Peter ≡ 07 mrt 2015 ≡ 07:54

  Dat D66 Lievers nog als wethouder wil hebben is mij een raadsel. Hij brengt de partij in discrediet met de schade die hij in Hengelo aanricht. Ik zou hem eruit zetten.Het is een ruziemaker en niets anders. Neem een voorbeeld aan de VVD , die heeft daadkrachtig Horsthuis eruit gegooid. Ook zo iemand , die de VVD in discrediet bracht. Zulk soort blaaskaken moeten we niet in de politiek hebben.

 5. me ≡ 07 mrt 2015 ≡ 15:13

  Blijkbaar vinden de coalitie partijen het belangrijker te blijven “regeren” met dezelfde club mensen dan een wethouder/bestuurder in hun midden te hebben waarop ze kunnen bouwen en die voldoende kwaliteit bezit om te besturen.

  Hierbij een kleine opsomming van de dwalingen van wethouder Lievers:

  1 Als 1 mans actie de FBK games te willen verkopen!
  2 Het beschadigen van de voorzitter van de raad van Toezicht van de Akkuh die ook nog voorzitter is van de Raad van Bestuur van Welbions en waar dhr Lievers in zijn functie als wethouder ook op andere vlakken mee moet overleggen (hoe gaat dat in de toekomst?)
  3 het beschadigen van taxateur van Stapele en hem publiekelijk te “kijk” zetten.
  4 Onrechtmatig besluit nemen inzake het ontslag van de bestuurder van de OSG nadat hij meerdere malen erop gewezen was dat dit een onrechtmatig was. (De raad dus voorgelogen).
  De bestuurscrisis waar deze wethouder verantwoordelijk voor is duurt nog steeds voort er is nog geen constructieve/stabiele oplossing.
  5 Bij het aanstellen van de huidig voorzitter van de raad van bestuur OSG mevr Kruize aan de gemeente raad aangeven dat de code van goed bestuur is gevolgd en dit met een stalen gezicht volhouden DIT WAS DUS NIET ZO (liegen).
  6. Vriendjes en oud partijgenoten benoemen is de huidige Raad van Toezicht van de OSG.
  7.De muziekschool en deze wethouder stonden bestuurder onwaardig als kemphanen tegenover elkaar op de politieke markt.

  Dit zijn zomaar een aantal voorbeelden die mij te binnenschieten.

  HET LIJKT MIJ TOCH DAT DEZE NIET INTEGERE WETHOUDER DIE ALLEEN MAAR MENSEN EN ORGANISATIES KAPOT MAAKT OOK EEN KEER ZELF DE CONCLUSIE TREKT EN OPSTAPT!
  HIJ HEEFT HENGELO HEEL ERG VEEL GELD,TIJD EN IRRITATIE GEKOST!

  GEMEENTERAAD LEES DEZE OPSOMMING GOED DIT GEEFT WEINIG VERTROUWEN VOOR DE TOEKOMST!

 6. Tinus ≡ 07 mrt 2015 ≡ 15:40

  Wethouder Lievers zet voor de zoveelste maal de gemeenteraad te kakken. Hij kan gewoon dus doorgaan met zijn wanbeleid. De man is gewoon eigenwijs en een karaktertrek verander je niet zo maar.

 7. Jan ≡ 08 mrt 2015 ≡ 06:54

  Beste me,

  U vergeet nog 1 punt;

  – er is een herbenoeming van mevrouw Kruize tot directeur van de OSG (aangegeven in de laatste alinea).

  Ik mag toch hopen dat de raad de messen aan het slijpen zijn!!!!
  De code good governance mag dus blijkbaar aan de laars gelapt worden wanneer het in het straatje van wethouder Lievers valt.

  Zoals ik al eerder zij stuur Lievers, alias De Prutser, met Pek en Veren de gemeente uit!!!

 8. Gijs ≡ 08 mrt 2015 ≡ 09:22

  Als ik goed ben ingelicht , mag zo’n benoeming uit de raad van toezicht , mits gemotiveerd aangegeven ,niet langer duren dan een half jaar. Dan moet er een nieuwe procedure starten en is de interim weg , ook uit de raad van toezicht.

 9. Gijs ≡ 08 mrt 2015 ≡ 09:31

  Herbenoeming is dus niet aan de orde ,om welke redenen ,dan ook. Mijnheer Lievers , roep de mensen op het matje.

 10. Withaar ≡ 08 mrt 2015 ≡ 10:35

  Neem ook nog even de miskleun van het fbk stadion mee. Lievers heeft zich gewoon achter het karretje van Joop laten spannen. Zelf nadenken Lievers en het belangrijk wezen voor FCTWENTE maar even aan de kant zetten.

 11. kaj ≡ 08 mrt 2015 ≡ 11:32

  Alles wat wethouder Lievers in handen heeft mislukt. Politieke successen voor D66 zit er niet in!

 12. Hengelo ≡ 09 mrt 2015 ≡ 22:32

  Waarom treedt Opstelten wel af , omdat hij de kamer verkeerd heeft geïnformeerd en Lievers niet. (onbevoegd genomen ontslagbesluit , nadat hij meerdere malen gewaarschuwd is ,het afspreken van een zgn. riante regeling met een bestuurder, die helemaal NIET afgesproken is ,FBK en ga zo maar door). Hij jokt maar wat!

 13. Gait ≡ 11 mrt 2015 ≡ 19:24

  Wat een gezeur hier over Lievers. Hij heeft groot gelijk, inhoudelijke gelijk wat betreft Akkuh. Het wordt ook eens tijd om dat over de buhne te brengen. De taxateur levert broddelwerk en speelt onder één hoedje met de heArtppol en de raad van toezicht van Akkuh.

  De raad van toezicht van Akkuh houdt de gemeente al twee jaar aan het lijntje en heeft een grote schuld aan de burgers van Hengelo. Onwaardig en respectloos naar de Hengelose bevolking.

  Het enige wat je Lieves zou kunnen kwalijk nemen is dat hij de voorzitter van de RVT bij naam noemt en hem zaken toedicht die niet passend zijn. Vanuit zijn frustratie kan ik dat echter wel begrijpen.

 14. Marie ≡ 14 mrt 2015 ≡ 12:51

  In de laatste alinea staat de herbenoeming van mevrouw Kruize in geding. Nou , gemeenteraad , ze verliest in Hengelo wel de slag om de leerlongen. Waar in het verleden de OSG de grote winnaar was , is nu Grundel Twickel de grote winnaar. Lievers heeft volgens mij geen goeie keuze gemaakt voor het openbaar onderwijs , waar de gemeente verantwoordelijk voor is.

 15. Me ≡ 16 mrt 2015 ≡ 16:02

  Zie vandaag 16-03-2015 TC Tubantia,

  Beste Erik,

  Gewoon volhouden dat je in je normale werk als wethouder nog door 1 deur kunt met de bestuurder van WELBIONS dhr. Rupert…..
  Daarnaast heeft u er een nieuw baantje als kunst verkoper bij GEFELICITEERD!

  Beste Raad u ziet maar weer het is en blijft een “brokkenpiloot”…

 16. Piet ≡ 16 mrt 2015 ≡ 19:26

  Er zijn in Hengelo goed opgeleide mensen, die naast hun bestuursfunctie een vrijwilligersbaan uitoefenen ,welke ten goede komt aan het algemeen belang voor de burgers van Hengelo en wanneer deze mensen gepiepeld worden door een wethouder met de naam Erik Lievers ,dan houden ze er toch allemaal mee op! De bestuurders van deze openbare organisaties hebben alle eer en degene die aan de schandpaal moet worden gehangen is de wethouder. Dus nu geen zoet broodjes meer bakken Mijnheer Lievers , gewoon vertrekken , want uw handelen leidt ertoe dat kwalitatief goede vrijwilligers zich niet beschikbaar zullen stellen voor dit soort functies :het afbreukrisico is door uw risico te groot.

 17. Ria ≡ 16 mrt 2015 ≡ 20:01

  Hengelo spuugt wethouder Lievers uit , wanneer het gaat om bestuurlijke en inhoudelijke zaken. Laat hij zich alleen maar bezig houden met lintjes doorknippen , taarten aansnijden en bewegingsdiploma’s uit te reiken aan kleuters ,dan kan hij Hengelo geen kwaad doen.

 18. Laurens ≡ 16 mrt 2015 ≡ 20:49

  Heeft er twaalf jaar geleden een babyboom plaats gevonden in Hengelo ? Als ik lees dat er een grote toename is van leerlingen bij het lyceum Grundel , Twickel en omstreken en de OSG is nagenoeg stabiel gebleven , dan klopt er in de cijfers iets niet. Vorig jaar heeft het Bataafs Lyceum natuurlijk al veel ingeleverd en als dit gelijk gebleven is dan is het begrijpelijk. Maar de rest ?????

 19. Pieter ≡ 16 mrt 2015 ≡ 21:47

  Een dubbele agenda of een vierdubbele agenda ?

 20. Mathias ≡ 16 mrt 2015 ≡ 22:07

  Pechtold : stem D66 voor het beste onderwijs! Nou , dat geldt niet voor het openbaar onderwijs in Hengelo. Daar slaat D66 met zijn wethouder de plank mis.

 21. clientelen ≡ 26 mrt 2015 ≡ 22:15

  TcTubantia; de darmflora van H’loos verradelijk links.

 22. Me ≡ 30 mrt 2015 ≡ 10:40

  Zie het interview in de krant van zaterdag j.l. met dhr. van Stapele.

  Dhr. Lievers beschadigt zonder wederhoor bijzondere mensen en dit is wethouder onwaardig!

  Hengelo, dit is niet de eerste persoon die hij heeft beschadigd..

  Er rest hem maar 1 ding en dat is opstappen!

  Dit amateurisme heeft Hengelo niet verdient……

 23. De Welb. ≡ 30 mrt 2015 ≡ 13:28

  Wordt een wethouder , voordat hij in een gemeente geïnstaleerd word om het algemeen belang te dienen wel goed psychologisch gescreend? Het lijkt erop dat wethouder Lievers alleen zijn eigen belang en het strelen van zijn eigen ego dient . Hij houdt ervan om in de belangstelling staan , zie de overmaat van krantenartikelen, waarbij hij zonder aanziens des persoons mensen onder schoffelt. Of hij daarmee nu grote organisaties schaadt maakt hem klaarblijkelijk niets uit. Wil Hengelo wel zo’n wethouder?

 24. Een Hengeloër ≡ 08 apr 2015 ≡ 21:47

  Eindelijk , het is zover. Radio Hengelo brengt goed nieuws. Lievers weg uit Hengelo. Bij gedeputeerde staten kan hij politiek niet veel kwaad aanrichten. Hij mag zich nu wat bezig houden met waterstaat enz. Hengelo kan opgelucht ademhalen.

 25. Karel ≡ 09 apr 2015 ≡ 09:34

  Hè , hè , Lievers eindelijk weggepromodegraveerd ,Zwolle is een eind weg!!!! Bij hem hoort de uitdrukking : WAAR DE POLITIEK BEGINT ENDIGT DE RATIO . Zie alle vernielingen die hij achterlaat.

 26. Dick ≡ 09 apr 2015 ≡ 09:51

  Hengelo : gefeliciteerd en Zwolle gecondoleerd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Geef een reactie

Uw mailadres wordt nooit gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Volg

Krijg van elk bericht een mail.

Sluit u aan: