Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoor

Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoorVolgend jaar wordt het nieuwe stadskantoor opgeleverd. Het Lees meer

Afvaldebat kent verliezers en winnaars

Afvaldebat kent verliezers en winnaarsHet debat over het afval in Hengelo is Lees meer

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop Vitens

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop VitensDe gemeente Hengelo wil cashen. Het college wil Lees meer

Wethouder Elferink (CDA) mag blijven

Wethouder Elferink (CDA) mag blijvenWethouder Marcel Elferink (CDA) kan wethouder blijven. Dit Lees meer

Hengelo laat middeninkomens in de kou staan

Hengelo laat middeninkomens in de kou staanDe inkomsten van de gemeente Hengelo zijn fors Lees meer

Gaat wethouder Elferink vertrekken?

Gaat wethouder Elferink vertrekken?Wethouder Marcel Elferink (CDA) heeft het moeilijk. ProHengelo Lees meer

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passen

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passenDe ziekenhuiszorg in Hengelo kachelt achteruit. De oorzaak Lees meer

Streep door "omgekeerd inzamelen" afval

Streep door De gemeenteraad gaat een streep halen door het Lees meer

ZGT dupe beleid zorgverzekeraar

ZGT dupe beleid zorgverzekeraarTijden veranderen. Ook voor de ziekenhuizen. Vroeger werden Lees meer

Het geduld met D66 is op

Het geduld met D66 is opHet Rabo-theater (straks Schouwburg Hengelo) blijft zelfstandig. Die Lees meer

Nog geen uitsluitsel FBK Games

LogoFBK26 september 2013 — De toekomst van de FBK Games blijft nog even onduidelijk. De gemeenteraad van Hengelo kon in commissieverband geen standpunt formuleren. Er waren zeer veel belangstellenden uit de sportwereld naar de vergadering gekomen om hun standpunt te laten horen. De Socialistische Partij (SP) sprak zich uit tegen voortzetting van de FBK Games. De partij wil er op bezuinigen. De andere coalitiepartijen bewaren hun mening tot 8 oktober wanneer de voltallige gemeenteraad vergadert. De oppositiepartijen ProHengelo, VVD, Christenunie en CDA willen de FBK Games behouden maar om dit te realiseren hebben ze de steun nodig van GroenLinks. Brandende vraag is: wat doet GroenLinks? De partij zit op de wip. GroenLinks diende deze zomer een motie in tot behoud van de FBK Games. Het is onduidelijk of de partij hieraan vasthoudt. Laten ze het schieten dan is het ‘over en uit’ met de FBK Games. 

Houden ze vast aan hun standpunt dan dreigt een breuk in de coalitie. Het probleem is dat de coalitie heeft gekozen om 50% van de bezuinigingen te vinden in de sector sociaal waartoe de sport behoort. Dat leidt onvermijdelijk tot het aanpakken van de breedte sport, tenzij een groter project als het FBK stadion wordt geschrapt. Het college van B&W kiest voor het laatste. De 50% keuze is vooral gemaakt om de fysieke sector te vrijwaren van bezuinigingen. Deze wordt beheerd door de PvdA als machtigste partij in de stad. Bas van Wakeren (ProHengelo) constateert dat het gemeentebestuur wel een nieuw en overbodig stadskantoor wil bouwen voor 38 miljoen euro. Het gevolg is dat wijkcentra, sportorganisaties en instellingen voor hulp- en dienstverlening lijden onder deze keuze.

De FBK Games krijgen brede steun vanuit de samenleving. Een grote klacht van de Hengelose raadsleden is dat geen der sympathisanten zijn nek uitsteekt om echt iets voor de FBK Games te doen. Behalve Businessclub 83 rond de FBK Games en enkele andere initiatieven uit het bedrijfsleven. Met name richt de kritiek zich op NOC NSF en de Atletiekunie. Als sprake is van een internationaal evenement dat belangrijk is voor Nederland, dan mogen de nationale sportorganisaties zich daar ook wel voor inzetten, vindt men in Hengelo. Zo vindt bijvoorbeeld het toewijzen aan Hengelo van belangrijke wedstrijden slechts zeer sporadisch plaats. Dit bemoeilijkt de exploitatie van het stadion. In Hengelo vinden ze het vreemd dat alleen de stad opdraait voor de kosten van een toptoernooi in de atletiek.

Geef een reactie

Uw mailadres wordt nooit gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Volg

Krijg van elk bericht een mail.

Sluit u aan: