Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoor

Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoorVolgend jaar wordt het nieuwe stadskantoor opgeleverd. Het Lees meer

Afvaldebat kent verliezers en winnaars

Afvaldebat kent verliezers en winnaarsHet debat over het afval in Hengelo is Lees meer

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop Vitens

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop VitensDe gemeente Hengelo wil cashen. Het college wil Lees meer

Wethouder Elferink (CDA) mag blijven

Wethouder Elferink (CDA) mag blijvenWethouder Marcel Elferink (CDA) kan wethouder blijven. Dit Lees meer

Hengelo laat middeninkomens in de kou staan

Hengelo laat middeninkomens in de kou staanDe inkomsten van de gemeente Hengelo zijn fors Lees meer

Gaat wethouder Elferink vertrekken?

Gaat wethouder Elferink vertrekken?Wethouder Marcel Elferink (CDA) heeft het moeilijk. ProHengelo Lees meer

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passen

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passenDe ziekenhuiszorg in Hengelo kachelt achteruit. De oorzaak Lees meer

Streep door "omgekeerd inzamelen" afval

Streep door De gemeenteraad gaat een streep halen door het Lees meer

ZGT dupe beleid zorgverzekeraar

ZGT dupe beleid zorgverzekeraarTijden veranderen. Ook voor de ziekenhuizen. Vroeger werden Lees meer

Het geduld met D66 is op

Het geduld met D66 is opHet Rabo-theater (straks Schouwburg Hengelo) blijft zelfstandig. Die Lees meer

Ontslag directeur OSG vernietigd

vrouwejustitiaDe rechtbank Overijssel in Zwolle heeft het voorgenomen ontslag van de directeur van de Openbare Scholengemeenschap in Hengelo de heer Albert van der Werf vernietigd. Er lopen twee ontslagprocedures. Een door de gemeente en een procedure door de Raad van Toezicht. De vernietiging heeft betrekking op de procedure van de Raad van Toezicht. Deze procedure volgde direct op het gemeenteraadsbesluit en is gebaseerd op dezelfde stukken. Er zijn dus twee instanties die de directeur moeten ontslaan. De gemeente is leading. Wethouder Erik Lievers (D66) wilde de directeur ontslaan, nadat problemen ontstonden met de Raad van Toezicht van de school die weigerde om hem een luxe pensioenregeling toe te kennen. De directeur-bestuurder had de regeling eerder aan enkele mededirekteuren verstrekt.

Officieel moest de gemeenteraad de directeur ontslaan. De wethouder gaf echter geen inzage in alle onderdelen van het dossier. Daarover ontstond een conflict met de fractie van ProHengelo. De partij weigerde met het ontslag in te stemmen als bepaalde informatie niet mocht worden ingezien. ProHengelo vond dat de raad niet kan instemmen met iets wat de raad niet weet. Uit protest werd daarop de geheime vergadering verlaten. ProHengelo mocht vanwege de geheimhouding niet uitleggen waarom de vergadering werd verlaten. Niettemin verweet de wethouder ProHengelo geen verantwoordelijkheid te nemen. Nu blijkt hoezeer ProHengelo het gelijk aan zijn zijde had. Een kritische beoordeling van het collegevoorstel had veel ellende kunnen voorkomen. Albert van de Werf kan spoedig weer aan de slag als hij dat wil. Want alles wijst erop dat ook de gemeente in het ongelijk zal worden gesteld. Het nieuwe college van B&W dat aantreedt na 19 maart zal opnieuw met de directeur onderhandelen hoe het verder moet. Om grote financiële consequenties te vermijden zal terugkeer daarbij ongetwijfeld een optie zijn.

Reacties 96

 1. clientelen ≡ 14 mrt 2014 ≡ 23:52

  Met gesloten knip de zaak afdoen… prima slot vh artikel.

 2. Juul ≡ 19 mrt 2014 ≡ 19:44

  Met dank aan de gemeenteraad dat er jarenlang wanbeleid door de bestuurders is kunnen voeren … Sjappoo!

 3. Jan ≡ 19 mrt 2014 ≡ 23:07

  @ Juul; wanbeleid? In de tubantia van dinsdag 18 maart staat weergegeven dat de vernietiging van het ontslag o.a. is gebaseerd is op drie positieve beoordelingen. Dit komt niet uit de hoge hoed door wanbeleid.

 4. Juul ≡ 20 mrt 2014 ≡ 07:27

  Jan je hebt helemaal gelijk. De heren Werf en Moesdijk hebben UITSTEKEND werk afgeleverd …… je moet niet alles geloven wat er in de krant staat he

 5. Jan ≡ 20 mrt 2014 ≡ 07:47

  @ Juul; ik doel niet op de krant maar op de rechterlijke uitspraak die geciteerd staat in de krant.

 6. Juul ≡ 20 mrt 2014 ≡ 12:35

  Als de gemeenteraad/ toezichthouders de afgelopen jaren kritisch naar het functioneren van de bestuurders hadden gekeken had de rechter een hele andere uitspraak gedaan

 7. dy ≡ 20 mrt 2014 ≡ 15:09

  @juul,
  Blijkbaar leest u niet goed de toezichthouders hebben kritisch naar het functioneren gekeken en hebben daar louter positieve beoordelingen aan gehangen , ik ben blij dat u het beter weet dan de rechter. Je eerst verdiepen voor je iets roept…,

 8. Steven ≡ 20 mrt 2014 ≡ 17:18

  Uiteindelijk zal het recht wel een keer zegevieren, en zullen de graaipraktijken en wanbeleid wel boven water komen.

 9. dy ≡ 20 mrt 2014 ≡ 17:27

  @Steven;
  Welke graaipraktijken en welk wanbeleid doelt u op? …het recht heeft al gezegevierd–> zie de uitspraak.
  Wanneer je zo’n opmerking plaatst moet je ook komen met voorbeelden en steekhoudende argumenten of zijn dit gewoon alleen maar loze kreten?

 10. Jan ≡ 21 mrt 2014 ≡ 12:42

  @ Steven; heerlijk om populistische kreten de wereld in te gooien. Dat is het leuke van deze tijd zonder inhoudelijke kennis van zaken beschuldigen en stemming maken… Ik daag u uit om met inhoudelijke argumenten te komen waarop deze beschuldigingen durft te uiten.

 11. Simone ≡ 21 mrt 2014 ≡ 20:01

  Persoonlijke belangen bij politici en en bestuurders blijken belangrijker te zijn dan het maatschappelijk belang. Ook in deze kwestie is dat zo.

 12. Dy ≡ 21 mrt 2014 ≡ 20:20

  Beste Simone,
  Waar haalt u deze wijsheid vandaan? U kent de kwestie kunt u voorbeelden noemen? Ben meer benieuwd.. Lees in de krant en op rtv oost dat alles naar de kant van de bestuurder is gekanteld …?

 13. Jan ≡ 22 mrt 2014 ≡ 12:32

  @simone

  Natuurlijk spelen persoonlijke belangen bij bestuurders mee. het gaat namelijk om hun baan en inkomen!

  De vraag is of persoonlijk en maatschappelijk belang in deze niet samengaan. De rechter heeft het ontslag vernietigd op basis van goed functioneren en onzorgvuldig handelen van de toezichthouders(wethouder (dhr. Lievers; Dromer66, en Raad van Toezicht;Joke Mengerink, Carrint). Het is dus van maatschappelijk

 14. Jan ≡ 22 mrt 2014 ≡ 12:34

  Toevoeging vorige reactie:

  Het is dus van maatschappelijk belang dat deze bestuurder zijn baan hervat, want hij heeft deze altijd goed gediend.

 15. Bertje ≡ 22 mrt 2014 ≡ 15:09

  Toch grappig dat allerlei mensen, buiten de hoofdrolspelers zelf, een uitgesproken mening over deze zaak hebben. Welke belangen zouden deze mensen hebben, om hun neus in dit wespennest te steken?

 16. Jan ≡ 22 mrt 2014 ≡ 18:34

  @bertje

  Mijn belang is steunend lid! Eindelijk kan vrijuit gesproken worden! De rechter heeft gesproken en het RECHT heeft zege gevierd!

 17. Simon says ≡ 29 mrt 2014 ≡ 20:30

  Het zou me niks verbazen dat degege(n) die deze bestuurder(s) de hand boven het hoofd houden er zelf ook beter van geworden zijn!

 18. Rob ≡ 30 mrt 2014 ≡ 08:43

  Het is te hopen dat Albert van der Werf volledig gerehabiliteerd zal worden en spoedig verder kan gaan met het werk dat hem lief is. De (oud) wethouder zou zich eens achter de oren moeten krabben over de gevolgde strategie. “Open eerlijk, anders is gewaarschuwd”

 19. wim ≡ 31 mrt 2014 ≡ 14:03

  Ook als mensen terug in het goede licht gezet worden, heeft een mens schade opgelopen.Tijd voor een ” oude”wethouder om zich te excuseren en verder geen gemeenschapsgeld te verbranden.
  WIE zorgt ervoor dat uitgesproken RECHT wordt omgezet in actie!!
  En mensen die met wat gebeurd is hun voordeel hebben gedaan verdwijnen?

 20. Simon says ≡ 31 mrt 2014 ≡ 15:36

  Vraag de mensen uit het werkveld, schooldirecteuren en personeelsleden van de OsG Hengelo, maar eens of het “recht” zegeviert.

 21. dy ≡ 31 mrt 2014 ≡ 16:07

  @ Simon says, (verdiep u eens in de zaak u weet niet eens of het over 1 of meerdere bestuurders gaat)….

  Nogmaals: pff ik word wel een beetje moe van al die zogenaamde “aantijgingen” .

  De raad van toezicht heeft louter positieve beoordelingen geschreven en over het functioneren van van der Werf waren geen klachten.
  Als bestuurder zul je waarschijnlijk soms beslissingen moeten nemen die niet voor iedereen even leuk zijn.

  Blijft staan dat dhr van der Werf in 20jaar tijd een bloeiende financieël gezonde organisatie heeft neergezet met veel werkgelegenheid.

  Ik denk persoonlijk dat dhr van der Werf slachtoffer is geworden van een politiek steekspel en dat die amateur van een demisionair wethouder zijn kaarten heeft overspeelt. Hij heeft gigantisch veel gemeenschapsgeld laten verdwijnen tezamen met de Raad van Toezicht, en een stuurloze organisatie laten voortkabbelen….

  Treed daar eens tegenop dan alleen je pijlen te richten op iemand die volgens het Nederlands rechtssysteem niets heeft fout gedaan!

  @ Wim helemaal gelijk!

 22. wim ≡ 31 mrt 2014 ≡ 20:07

  Veel mensen, veel meningen. Feit is dat de rechtbank geen punt heeft gevonden of anders: die mensen die aan de stoel van dhr van der Werf gezaagd hebben, hebben GEEN punt gehad.

  @ Simon Dat een baas niet altijd populair is met zijn beslissingen moet toch een halfweg intelligent mens duidelijk zijn.

  Ik denk ook dat hij een slachtoffer geworden is van politieke spelletjes. En als er verder geld uit het raam gegooid wordt in Hengelo, dan wil ik dat graag weten. Ik ga er dan onder staan en vang het op. Daar is iets beters mee te doen dan dit.

 23. Barry ≡ 01 apr 2014 ≡ 19:51

  Na al deze meningen lijkt het er haast op dat sommige mensen zelf onder deze bestuurder(s) een bonus (regeling) hebben gekregen en en ze zich nu moreel verplicht voelen hem/ hen te verdedigen.

 24. dy ≡ 03 apr 2014 ≡ 09:25

  Hahaha
  Precies ik schrijf deze stukjes dan ook vanaf het carabisch gebied. (laat me niet lachen).—-> het blijft wel onderwijs he.

  Wanneer je in Nederland feiten neerlegd die zelfs door een rechter worden bekrachtigd word je raar aangekeken.

 25. Jan ≡ 03 apr 2014 ≡ 20:22

  @ dy PROOST vanaf het bounty eiland!!

 26. Simone ≡ 25 apr 2014 ≡ 17:11

  Financieel gezond ??? Ik hoor hele andere verhalen van derden! Het schijnt meer een financial disaster te zijn

 27. Dy ≡ 26 apr 2014 ≡ 20:53

  @ Simone is dat ontstaan voordat de ontslagprocedure / situatie van ziek zijn van dhr van der Werf is ontstaan of erna (lees oktober 2012?), De gemeente raad sprak vol lof over het jaarverslag van 2012 (tweet van dhr Lievers)… Wel goed je bronnen raadplegen is waarschijnlijk niet aan dhr van der Werf te wijten…

 28. Peter ≡ 12 mei 2014 ≡ 21:57

  Uit bronnen heb ik ook vernomen dat er financieel wanbeleid is gevoerd op de osg. Dat er flink gesneden moet worden en dat dit banen gaat kosten. En dat olv van de werf en van de moesdijk…. Komt nog wel in de gemeenteraad en dus ook de pers

 29. Dy ≡ 14 mei 2014 ≡ 07:41

  @ peter,

  Ook ik weet dat 1 en ander niet goed is gegaan bij de OSG. (Financieël)
  Feit is alleen dat de jaarrekeningen tot en met 2012 een positief beeld laten zien. (Bevestigd door een accountant en de gemeenteraad).
  Van der Werf is vanaf eind 2012 afwezig….
  Wie er na 2012 verantwoordelijk was tjaa jij zegt het vraag is ook wie moet toezicht houden??

 30. Wim ≡ 15 mei 2014 ≡ 07:15

  Geruchten.
  Ik heb ook over een financieel tekort gehoord. Maar ook dat er door een buitenstaand bedrijf gecontroleerd en goedgekeurd was.
  Waar is van der Werf nu? Blijkbaar is er nog steeds een interim aan het werk, over wie ik niet echt positieve dingen hoor.
  Wil de RvT nu toch van der Werf afkopen? Met een grote zak geld?
  En waar komt die dan vandaan? Geld onttrekken aan het onderwijs?

  Waarom nemen de heer Lievers en/of de gemeenteraad geen verantwoordelijkheid?
  Of is er geen interesse meer?

 31. Dy ≡ 15 mei 2014 ≡ 10:55

  @Wim,

  Dhr Lievers en de gemeenteraad?
  Deze geven niet meer thuis, met veel bombarie besluiten nemen en de pers opzoeken.
  Nu ze verantwoordelijkheid moeten nemen op de foute besluiten zie en hoor je ze nergens (allemaal amateurs)……

  laat ze besluiten nemen over het parkeerbeleid en de openingstijden van een openbaar toilet ofzo…,

  Die Lievers heeft met veel draaierij en hielenlikkerij weer een plekje als wethouder weten te bemachtigen kan hij weer 4 jaar een slechte wedstrijd op de mat leggen…. FBK,OSG,Primato

  “dat Hengelo dit toestaat””

 32. Harry ≡ 15 mei 2014 ≡ 13:41

  Een schande zou het zijn dat door financieel wanbeleid eerlijke mensen op straat komen. Hopelijk wordt nu aangetoond dat deze bestuurders
  (bewust) hebben gefraudeerd en zichzelf verrijkt hebben. Dat zou pas GERECHTIGHEID zijn. En dat ook nog met maatschappelijk geld !

 33. Dy ≡ 15 mei 2014 ≡ 17:33

  @ Harry,

  Nogmaals jaarstukjen zijn t/m 2012 gecontroleerd u moet zich eerst verdiepen in de zaak hoort niet onder dit artikel deze discussie!!
  U kunt zich melden aan de poort bij de OSG daar zitten de verantwoordelijken ….
  Voor het financieel wanbeleid na 2012…

  RVT deze had toezicht moeten houden
  Plaatsvervanger van der Werf had goed op de begroting moeten letten

  Verwijten van zelfverrijking zijn hier populistisch en raken kant nog wal!

 34. wim ≡ 15 mei 2014 ≡ 18:19

  @ Harry ik wordt “ziek”van van deze manier van argumentatie.

  Die feiten zijn te zien maar worden genegeerd, boeit niemand.
  Hopeloze zaak.
  Van der Werf heeft zeker ook fouten gemaakt (zoals iedereen), maar in mijn ogen was hij eerlijk en betrokken bij het onderwijs. Met liefde voor zijn werk.
  Gecontroleerd en goedgekeurd. Van een rechtbank gelijk gekregen.
  Wat moet er nog gebeuren?

  En dat is niet wat er nu blijkbaar speelt in de OSG. Eigenbelang, sociale druk, dat lijkt de teneur van deze tijd te zijn.
  Volgens mijn weten is hij een paar jaar voor zijn pensioen. Waarom laten ze hem niet zijn werk doen en zoeken tegelijk naar een goede opvolger?
  Zo is er zelfs nog een heleboel geld te besparen.

  Duidelijk is toch dat er iemand vals gespeeld heeft. In mijn ogen moeten de mensen in de RvT, bestuur en politiek een keer overleggen waar ze mee bezig zijn.

 35. Jan v ≡ 19 mei 2014 ≡ 08:00

  Zou €35000 al terugbetaald zijn ?

 36. Dy ≡ 19 mei 2014 ≡ 09:02

  @Jan,

  Nogmaals jaarstukken zijn gecontroleerd en goedgekeurd wanneer u iets roept moet u wel van de hoed en de rand weten.
  De post waar u op doelt is een totale kostenpost juridische bijstand voor de totale organisatie!
  Zo ziet u maar weer dat de heksenjacht die de gemeente raad voert tezamen met de rvt door amateurs wordt gedaan! En dat er na 20jr trouwe dienst verschrikkelijk met iemand wordt omgesprongen.
  Maar dat ziet niemand. Degenen die verantwoordelijk zijn voor de ontstane situatie (financieel als bestuurlijk) houden zich mooi stil.
  Vergeet niet dat er al vanaf eind 2012 geen behoorlijk bestuur zit!

 37. Jan v ≡ 19 mei 2014 ≡ 12:47

  Die is nog niet terugbetaald dus. Dat is wel heel toevallig, dat er in 2012 nogal discutabele vertrekregelingen op tafel lagen en dat er in dat zelfde jaar voor 35000 ” organisatorische” juridische bijstand is gevraagd. Dat moet wel toeval zijn 😉

 38. Dy ≡ 19 mei 2014 ≡ 16:54

  Jan,

  Of het is terugbetaald weet ik niet…?
  Een dergelijke post voor een organisatie met deze omvang kan voorkomen.
  U bent iets aan het suggereren wat er niet is anders was het in de rechtszaak wel aan de orde gekomen.

  Alle beschuldigingen zijn door de rechter van de hand gewezen FEIT!
  De “regelingen” waar u het over heeft zijn niet als discutabel bestempeld door de rechter FEIT! 😉

  Volgens mij hoort deze discussie niet thuis onder dit artikel het gaat erom dat de rechter uitspraak heeft gedaan en het recht heeft gezegevierd alleen op dit soort forums blijkt dat nog niet iedereen daarvan doordrongen is.
  Mensen blijven populistische uitspraken doen en de heksenjacht duurt voort.

  Waar is de gemeente om excuus aan te bieden.
  Waar blijft de RVT?

 39. Wim ≡ 20 mei 2014 ≡ 19:30

  Wat interessant om dit te lezen allemaal! Er blijkt dus dat de heren bestuurders, politici, toezichthouders hun eigen persoonlijke (politieke) belangen voorop stellen en dat uiteindelijk het personeel de prijs hiervoor moet betalen, erg nobel! Graaien en Financieel wanbeleid, het schijnt normaal te zijn in bestuurlijk nl. Allen bedankt ! Geniet van jullie welverdiende centen en denk nog even aan de mensen die straks wellicht werkeloos thuis zitten

 40. Jan v ≡ 09 jun 2014 ≡ 21:24

  Ligt de osg jaarrekening 2013 al bij de gemeenteraad?

 41. Jan ≡ 11 jun 2014 ≡ 07:48

  @wim
  Door het beleid van Van der Werf heeft de OSG tot 2012 uit kunnen groeien tot een mooie organisatie binnen Hengelo. Hierbij was de OSG hofleverancier van het voortgezet onderwijs en zorgde dus voor voldoende banen.

  Daarnaast waren jaarrekeningen nooit onderwerp van gesprek. Er waren zelfs lovende beoordelingen over de heer van der Werf, zie Tubantia 18 maart 2014.

  Dus laat de heer van der Werf buiten deze discussie want de rechter heeft zijn oordeel gegeven… Deze bestuurder heeft zijn werk goed gedaan en daarom wordt het ontslag VERNIETIGD!!!

  Jan V zegt het goed, de jaarrekening 2013 zal niet rooskleurig zijn. Een tekort dreigt en dit is niet aan de bestuurlijke verantwoordelijkheid van de heer van der Werf toe te schrijven. Als het banen gaat kosten dan heeft het interim bestuur goed zijn werk gedaan.

  Al met al zal er later op deze zaak terug gekeken worden en dan zullen de verantwoordelijke mensen zeggen “hadden we maar…”

 42. Dy, ≡ 11 jun 2014 ≡ 09:12

  @ jan v,

  Ben ook wel benieuwd hoe deze discussie in de gemeenteraad gaat worden opgepakt.
  Tot en met 2012 waren de jaarcijfers altijd rooskleurig.

  De begroting is voor 2013 opgemaakt en blijkbaar zijn daar fouten gemaakt en zijn deze tijdens 2013 niet geconstateerd en/of hersteld…. volgens mij moet de raad van toezicht toch toezicht houden op de cijfers tijdens een boekjaar…. aanspreken —>gemeenteraad

  Daarnaast moeten de verantwoordelijken aangesproken worden op de fouten in de begroting ….> oneee dat kan niet meer deze is volgens mij met eervol pensioen gegaan…???

 43. hans de groot ≡ 12 jun 2014 ≡ 08:06

  En deze blijft dus voor de rest van zijn leven stil!!! Zou hij wel elke morgen in de spiegel kijken?

 44. Dy ≡ 12 jun 2014 ≡ 09:05

  @ Hans

  precies deze blijft buiten schot…. tekort is niet aan degene te wijten waarover dit artikel gaat!

 45. Jan ≡ 12 jun 2014 ≡ 10:45

  Zelfs de heer Lievers (Dromer 66) liet in een tweet weten dat de betrokken interim bestuurder ( dhr. A. Van de Moesdijk) een financieel gezonde organisatie achterliet. Dat is dus je kop in het welbekende zand steken. Ik ben benieuwd wat deze prutser de komende 4 jaar voor Hengelo gaat betekenen.

 46. Dirk ≡ 15 jun 2014 ≡ 18:40

  Zouden de heren Moesdijk en Werf echt elke dag in de spiegel kijken en tegen zichzelf zeggen dat ze de OSG gezond achtergelaten hebben, zoals ze iedereen doen laten geloven? Het OsG personeel zal hier vast anders over denken

 47. Dy ≡ 15 jun 2014 ≡ 19:35

  Beste Dirk!

  Lezen!!!!

  De tekorten zijn ontstaan nadat van der Werf door de partijen die al eerder aan bod zijn gekomen op een verschrikkelijke manier buiten spel is gezet.
  Jaarcijfers tot en met 2012 zijn erg positief!

 48. Dy ≡ 15 jun 2014 ≡ 19:50

  Nog even in aanvulling en om maar in wk termen te blijven….

  Dhr. van der Werf staat niet buiten spel en is vooralsnog nog niet gewisseld.
  De raad van toezicht is teruggefloten en het ontslag is vernietigd! 😉

 49. hans de groot ≡ 18 jun 2014 ≡ 11:11

  @Dy . Krijgt de tweede interim bestuurder een hulpje? Wat jammer van de onnodige kosten. Van der Werf is immers nog steeds in beeld , nu het ontslag is vernietigd. Hij zit buiten zijn schuld om ,nog steeds thuis. Hij heeft al die jaren de school goed geleid. Laat hem de boel herstellen en puinruimen. ……………Dat IS VEEL GOEDKOPER

 50. Dirk ≡ 18 jun 2014 ≡ 20:29

  Moet degene die de financiele malaise en de bestuurlijke puinhoop heeft veroorzaakt, de puinhoop ook weer opruimen? De puinhopen zijn namelijk een optelsom van jarenlang wanbeleid: geen visie, geen beleid, (prive)regelingen invoeren die niet door de beugel kunnen, alles adhoc aanpakken enzenz.
  Lijkt me niet verstandig

 51. Dy ≡ 18 jun 2014 ≡ 21:21

  @ Dirk,

  Nee hoor 20 jaar lang top bestuur nooit tekorten en gewoon letten op wat er binnenkomt en uitgaat!
  Geen luxe leaseauto’s en dure lunches.

  Betrokken bij de locaties en het onderwijs.

  U zwetst maar wat alles is gecontroleerd en bekrachtigd met handtekeningen.
  Positieve beoordelingen en functioneringsgesprekken.

  Er werden jaarplannen gemaakt en de begroting werd goed doorgesproken van der Werf is nog niet weg of alles loopt in de soep…

  Door de rechter en een onafhankelijke klachten commissie is bepaald dat van der Werf geen schuld had aan de bestuurscrisis maar dat hij onheus is bejegend.

  De vervangend bestuurder die er nu zit kan het blijkbaar niet alleen en krijgt een hulpje… (Ook wel coach genoemd) moet je kijken wat dat kost.

  Blijkbaar duurt de heksenjacht voort en bent u er alleen maar op uit iemand die 20 jaar lang met zijn hele hebben en houden minimaal 60 uur per week de OSG naar een hoger plan te hebben getild op een verschrikkelijke onjuiste manier neer te zetten.

  3 jaar voor zijn pensioen.

  Ik hoop dat er recht gaat worden gedaan aan de uitspraak en dat degenen die deze malaise hebben veroorzaakt hun biezen kunnen pakken. (Raad van toezicht, verantwoordelijke wethouder dhr Lievers)

 52. hans de groot ≡ 18 jun 2014 ≡ 21:49

  De spijker op zijn kop Dy!!!

 53. hans de groot ≡ 18 jun 2014 ≡ 21:59

  Nog even een aanvulling: De uiteindelijke veroorzaker van de bestuurscrisis is de WETHOUDER VAN ONDERWIJS!!!!!!!

 54. hans de groot ≡ 18 jun 2014 ≡ 22:34

  @Dirk. Volgens mij heeft Dirk een onvoldoende in begrijpend lezen!

 55. Sven ≡ 19 jun 2014 ≡ 21:34

  Hoe komt het dan dat er, sinds het vertrek van de beide bestuurders en na de uitspraak van de rechter, er legio spreekwoordelijke lijken uit de kast komen?Dat is pas onbehoorlijk bestuur, een puinhoop achter laten willens en wetens! En zelf met “mooie regelingen” het schip verlaten. Daar zou de rechter eens over moeten oordelen! Het huidige bestuur mag de puinhopen opruimen, zodat er niet nog meer personeel op straat komt te staan.

 56. Ferdinand ≡ 19 jun 2014 ≡ 22:23

  De puinhoop is na het vertrek van Van der Werf ontstaan . Toen van der Werf er nog was , liep alles op rolletjes. Financieel gezond, iedereen was van alles op de hoogte, hij was zeer transparant ,de mensen hoefden niet bang te zijn hun baan te verliezen, er was buffer genoeg. Anderhalf jaar later is het geheel anders. Dit kan niet op de conto van van der Werf geschreven worden, dan hadden de problemen al veel eerder aan het licht moeten komen. In de tussentijd , na zijn vertrek zullen er wel fouten gemaakt zijn. Het is ook een hele lange tijd, dat de OSG het met interims moet doen, die geen bestuurlijke ervaring hebben. Maar dat is niet de schuld van Van der Werf, anderen zijn daar verantwoordelijk voor. Jammer van zo’n mooie organisatie als de OSG was. Er waren heel veel mensen die er graag werkten en wilden werken. Weet U Sven, concreet hoe zijn regeling eruit ziet,zag? Zo niet, hou dan uw mond. Volgens mij zou hij gewoon met pensioen gaan.

 57. Ferdinand ≡ 19 jun 2014 ≡ 22:34

  Sven, lees nog maar eens goed het bericht van Dy!!!

 58. Wim.V. ≡ 19 jun 2014 ≡ 22:39

  Beste Sven,

  Volgens mij heb je geen idee waar je het over hebt.

  De financien zijn door een onafhankelijk bedrijf gecontroleerd.
  Daar is niets uitgekomen wat van der Werf aangerekend kan worden, feit.

  De twee opvolgers van de heer v.d. Werf,
  meneer v.d. Moesdijk en meneer Telleman kunnen dat niet beweren.
  Laat dat nu maar controleren!

  Rechtzaak v.d. Werf tegen Osg gewonnen, feit
  Kosten rechtzaak, wie draagt die, de Osg ?

  Interim bestuurder(s) worden betaald, terwijl v.d. Werf thuis zit.
  Raad van toezicht, hoofd Joke Mengerink, wat doen zij?
  Laten iemand betalen, maar niet werken?

  Volgens mij lopen er meer lijken met lege hoofden in het bestuur van de OSG om als ooit in de tijd van Albert van de Werf.

 59. Wim.V. ≡ 19 jun 2014 ≡ 22:48

  Waarom laten ze Albert van der Werf geen orde in de zaak brengen
  en zoeken tegelijk een opvolger?

  Duidelijk is dat de mensen die de toestand van de OSG veroorzaakt hebben alles ervoor doen en niet willen dat hij terug komt.

 60. Ferdinand ≡ 19 jun 2014 ≡ 23:30

  Natuurlijk proberen de veroorzakers van de huidige problemen Albert van der Werf buiten de school te houden want als hij terug komt dan komen er een heleboel wantoestanden,die zij hebben veroorzaakt aan het licht en hebben de mensen, die verantwoordelijk zijn voor deze toestand, geen poot om op te staan!!!!!!

 61. Ferdinand ≡ 19 jun 2014 ≡ 23:37

  Misschien heeft hij door zijn ervaring wel oplossingen voor de huidige problemen,die de nu zittende interim niet heeft. Hij ken de school natuurlijk door en door!

 62. Hans de groot ≡ 19 jun 2014 ≡ 23:58

  @Wim Ik denk, dat de sprekers Dirk en Sven hun straatje schoon moeten vegen. Eigenbelang is een raar ding.

 63. Hans de groot ≡ 20 jun 2014 ≡ 00:06

  Nog even aan Wim!! Wat is de schade toch groot , die de gemeenteraad en de raad van toezicht de OSG hebben bezorgd. Deze mensen moeten zich toch ook achter de oren krabben!!!!!!

 64. Ferdinand ≡ 20 jun 2014 ≡ 00:38

  WIE MOET NOU OP WIE TOEZICHT HOUDEN!!!!!

 65. Ferdinand ≡ 20 jun 2014 ≡ 00:58

  En voor Sven en Dirk: als het banen gaat kosten voor de fouten die er gemaakt zijn het afgelopen jaar, je eigen verantwoordelijkheden nemen en je niet gaan verschuilen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 66. Dy ≡ 20 jun 2014 ≡ 12:00

  Even een update!!! Oppositie grijp je kans!

  Vandaag in Tubantia…..

  De gemeente moet bakzeil halen net als Pro Hengelo met het stukje hierboven ik citeer:

  “Officieel moest de gemeenteraad de directeur ontslaan” —>NIET DUS!

  Uitgesproken door de rechtbank is:

  – GEMEENTE HAD VAN DER WERF NIET MOGEN ONTSLAAN CONFORM DE WET OP HET VOORTGEZET ONDERWIJS DIE AL IN JAN 2013 IS INGEGAAN.
  HET ALLEENRECHT IS TOEBEDEELD AAN DE RAAD VAN TOEZICHT…
  DUS DE GEMEENTE NEEMT EEN ONBEVOEGD BESLUIT!

  *Blijkbaar kent dhr Lievers de wet niet —toch vreemd voor een WEThouder —–>VERTREKKEN!
  moet je kijken wat deze poppenkast kost en waarschijnlijk nog gaat kosten.
  Deze persoon richt meer schade aan dan een olifant in een porseleinen kast!
  Ik heb in de wandelgangen vernomen dat hij gewaarschuwd is voor de onheil loze route die hij bewandelt in dit dossier… en een gewaarschuwd mens telt toch voor twee?

  *Blijkbaar kent de ondertekenaar van het ontslagbesluit Loco burgemeester JAN BRON de wet niet en ondertekend hij klakkeloos een onbevoegd besluit —–> Vertrekken!

  Ik heb medelijden met van der Werf!
  In wat voor wespennest is deze persoon terecht gekomen….. Sjonge jonge wat een amateurs allemaal zeg!

  Nog even over de vertrekregeling…… ik heb begrepen: Is gewoon opgebouwd verlof die opgenomen zou worden voor het ingaan van het pensioen.
  Je kunt als bestuurder niet elke week een vrije dag nemen (ADV) dat is slecht voor de continuïteit van de organisatie.

  Maar blijkbaar hecht de gemeente en de Raad van toezicht daar niet zoveel waarde aan continuïteit.
  De organisatie is al bijna 2jr stuurloos en kampt met een groot tekort wat is ontstaan na het vertrek van deze 2X TEN ONRECHTE ONTSLAGEN BESTUURDER!

 67. Jolanda ≡ 20 jun 2014 ≡ 17:31

  Wat een mannetjesputter zeg , die Van Der Werf. Hij heeft inmiddels drie instanties omver geworpen. Die gaat voor niemand aan de kant,zal ik je wel vertellen.

 68. Sabine ≡ 21 jun 2014 ≡ 18:29

  Van de huidige bestuurders kun je zeggen wat je wil, ze zijn geen graaiers

 69. Wim.V ≡ 21 jun 2014 ≡ 20:06

  Beste Sabine leuk dat je de huidige bestuurder verdedigt .Misschien geen graaier , maar incompetent tot en met.

  TIME WILL TELL.

 70. Dy ≡ 21 jun 2014 ≡ 20:34

  @ Sabine, (geen verstand en populistisch)

  Wie zegt dan dat het graaiers zijn? Volgens mij heb ik dat niemand horen zeggen…
  Van der Werf heeft gewoon conform CAO voortgezet onderwijs verdiend en wilde alleen maar zijn opgespaarde verlof opnemen BAPO en ADV voor zijn pensioen.

  Maar daar wilde de vorige raad van toezicht een stok voor steken. Na eerst akkoord te zijn gegaan (Diefstal).
  Hoezo vertrekregeling???

  Binnen de OSG is altijd goed op de centen gepast en was er geen ruimte voor bovenmatige beloning. (In het voortgezet onderwijs kan dat ook niet).

  Wanneer je niet weet waar je over praat moet je gewoon je mond houden!
  Van der Werf is slachtoffer geworden van een buitengewoon steekspel.

  De 2 jaar dat hij “geleden” heeft zullen waarschijnlijk betaald moeten worden door gemeente en raad van toezicht maar dat lijkt mij in zijn situatie vrij normaal..

  Wanneer hij wil kan hij gewoon weer aan het werk en wanneer de raad van toezicht dat niet wenst moet alle schade tot en met zijn pensioen worden vergoed.
  Lijkt mij??
  Ze hebben hem 2x ten onrechte ontslagen en daar komen de gemeente en de raad van toezicht natuurlijk niet mee weg. (Zou wel vreemd zijn toch?)..

  Maar om hem een graaier te noemen nee daar geloof ik niet in..

 71. Jan ≡ 21 jun 2014 ≡ 21:28

  @sabine

  Waar komen deze populistische uitspraken vandaan??
  Deze opinie is weer niet op inhoud berust.
  Lees toch eens de (openbare) uitspraken van de rechtbank)!
  Als graaien en zelfverrijking aan de orde was geweest dan was dit gebruikt als ontslaggrond in de rechtszaak.

  Dus weer iemand die zich niet inleest of enigszins haar uitspraak op inhoud stoelt.

  Hiervoor ga ik de uitspraak van mijn “niet” favoriete politicus Pim Fortuin gebruiken; “ACH MENS GA TOCH KOKEN!”

 72. Jolanda ≡ 21 jun 2014 ≡ 22:06

  Ha, Ha. Jan en Dy en Wim V. Wij gaan winnen. De vorige sprekers verliezen kracht. Op inhoud blijven ze nergens!!!!!

 73. Dy ≡ 21 jun 2014 ≡ 22:22

  Precies Jolanda,

  Populistisch en niet gehinderd door enige inhoudelijke kennis van de zaak iemand zwart maken kan iedereen.

  Zelfs Erik Lievers met in het kielsoog de gemeente raad en de raad van toezicht…

  Maar gelukkig is er een mannetjes putter die voor NIEMAND aan de kant gaat;)

 74. hans de groot ≡ 21 jun 2014 ≡ 22:33

  Als oudere leerkracht van de OSG wil ik toch nog even dit zeggen. Iedereen binnen de OSG kan zijn BAPO en ADV opnemen, er is heel goed gezorgd voor een goeie regeling met betrekking tot het opnemen van BAPO uren voor de wat oudere werknemers, zodat zij het wat langer kunnen volhouden en er geen extra vervangers hoefden te komen. Allemaal ten goede van de werksfeer. Van Der Werf heeft hier voor gezorgd . Iedere oudere werknemer maakt hier gebruik van en waarom de bestuurders dan niet? Het kost 0 euro en het is gespaard geld, wat op de plank ligt.

 75. Jolanda ≡ 21 jun 2014 ≡ 22:54

  Nu moeten er toch mensen reageren, die Albert Van Der Werf een warm hart toe dragen. Hij is zo lang betrokken geweest bij al het lief en leed van de OSG.

 76. Ferdinand ≡ 21 jun 2014 ≡ 23:17

  De huidige bestuurder geen graaier????? Hij graait naar de stoel van de bestuurder en als je dan incompetent bent , waar blijf je dan met je organisatie! Let op raad van toezicht!!!!!

 77. Wim.V ≡ 21 jun 2014 ≡ 23:49

  Ik hoop dat de juiste mensen, medewerkers, betrokkenen dit alles lezen.

  De OSG en zijn oude bestuurder Albert van der Werf hebben zo veel schade opgelopen.
  Financieel, kwaliteit, om het over de persoonlijke schade niet te hebben.
  Laat zo’n fijne school niet op zo’n stomme manier nog meer schade oplopen.

  Meneer Lievers als u dat ziet, actie aub voor het onderwijs in Hengelo.
  Uw bent het begonnen, aub kijk er naar en zet het recht.

 78. hans de groot ≡ 22 jun 2014 ≡ 00:12

  Ik ben al heel lang betrokken bij de OSG. De huidige interim is van het begin af aan al uit geweest op de stoel van van der Werf. De schade, die er door de gemeenteraad en de raden van toezicht, interim raad van toezicht en het trio directeuren is toegebracht aan de OSG is enorm. Het duurt al twee jaar, dat de OSG stuurloos is. Mensen, maak hier een einde aan. De huidige interim is incompetent,heeft hulp nodig en het kost al weer tonnen.U bent verantwoordelijk voor steeds oplopende kosten. HOU HIER MEE OP.

 79. hans de groot ≡ 22 jun 2014 ≡ 00:27

  O, ja, deze interim, Telleman, heeft geen visi , is dictatoriaal en och, zo langzamerhand hoort hij ook bij de oude bestuurders . En als je nooit het achterste van je tong laat zien, ben je dan nog wel immabel?

 80. hans de groot ≡ 22 jun 2014 ≡ 00:53

  O, ik ben nog een ding in het rijtje vergeten. REGENTESK. Deze uitlatingen kan iedereen doen ook op de site van pro Hengelo. Kreten gelden ook voor jou, Telleman!!!!!

 81. ferdinand ≡ 22 jun 2014 ≡ 01:06

  We Zullen de Jong ook niet buiten schot laten. Van een directeur mag je toch verwachten, dat die een eigen mening heeft en niet heult met iedereen bij wie ze haar voordeel kan doen?

 82. hanneke ≡ 22 jun 2014 ≡ 01:52

  Och , mensen ,maak van de OSG toch weer een organisatie, die weer stabiel is. Nu is het toch niet meer geloofwaardig en waar je rustig je werk kan doen. Er zijn te veel onzekerheden.

 83. hans de groot ≡ 22 jun 2014 ≡ 02:45

  @Wim V. Wim, laat Lievers nu eindelijk maar eens doen waar hij wel bevoegd voor is. Albert Van Der Werf terug halen . Daar zou hij de organisatie veel goeds mee doen . Dan kan hij misschien aanblijven als wethouder , maar anders moet hij vertrekken……..oppositie , wat is hierop uw antwoord. Er is nu een grote kans voor u. Het politieke spel gaat door. En Van der Werf is speelbal, maar met de uitspraak van de rechter, en die liegt er niet om, komt u hier niet mee weg. Waarschijnlijk bent U nu wel de speelbal van van Der Werf!!!!

 84. Wim.V ≡ 22 jun 2014 ≡ 09:23

  Wat is dan de optie?
  Raad van toezicht wil niet horen wat er gebeurt.
  Erik Lievers, weet hij wat er aan de hand is?

  Waar zit de kracht van de OSG?

  In hun MEDEWERKERS.
  Mensen die betrokken zijn bij het onderwijs, betrokken zijn bij hun leerlingen, betrokken zijn bij hun school.

  Mensen ga naar je MR laat je stem horen. Laat als MR Eric Lievers horen wat er aan de hand is.
  Dan MOET Eric Lievers reageren en misschien gebeurt dan eindelijk wat ,
  en stopt het onnodig geld uitgeven.

  Dan hebben wij er niet naast gestaan en de dingen laten gebeuren.

 85. hans de groot ≡ 22 jun 2014 ≡ 09:46

  Zo is het Wim , het is jammer, dat wij niet eerder onze stem hebben laten horen, we zijn te soft. Maar daar komt nu een einde aan.

 86. Dy ≡ 22 jun 2014 ≡ 12:58

  Lievers reageren?—–> Lievers VERTREKKEN zul je bedoelen, deze incompetente amateur is de aanvoerder van de ploeg die deze SLECHTE wedstrijd op de mat legt!

  Kom op PRO HENGELO hij luistert zelfs niet naar de juristen die bij de gemeente werken!

  Moet je kijken wat een schade hij aanricht wanneer ik dit in het bedrijfsleven zou doen zou dat een verwijtbaar ontslag betekenen…

  Hoe kun je dit als gemeentelijke organisatie toelaten?

 87. Sabine ≡ 22 jun 2014 ≡ 16:53

  Mensen geboren na 1950 die willens en wetens bapo sparen en opnemen, is bewust graaien.

 88. Dy ≡ 22 jun 2014 ≡ 17:47

  Jaloers Sabine?? Is gewoon een recht u weet niet waarover u het heeft… Dan hebben meer mensen binnen de OSG gegraaid!

  Precies zoals Jan zegt “ga toch koken” en bemoei u niet net zaken waar u geen verstand van hebt!

 89. Peter ≡ 22 jun 2014 ≡ 19:34

  Jee, nog steeds over die regeling? Is niet meer interessant!!!!!!

 90. Jan ≡ 22 jun 2014 ≡ 19:48

  @ Sabine

  Jij geeft dus salaris terug aan je werkgever of opdrachtgever wat jij verdiend hebt?

  BESTE MENSEN, SABINE IS TE GOED VOOR DEZE WERELD!

  Laat me niet lachen

 91. Gerrit ≡ 04 jul 2014 ≡ 20:22

  Wanneer is de jaarrekening openbaar?

 92. Jan ≡ 10 jul 2014 ≡ 09:37

  Beste Gerrit,

  Waarom deze vraag?
  Ik hoor graag je antwoord.

 93. Theo ≡ 08 aug 2014 ≡ 12:28

  De jaarrekening……..,ja! Daar zijn Anton van der Moesdijk en de huidige raad van toezicht verantwoordelijk voor. Die hebben zich te veel met andere zaken bezig gehouden dan toezicht te houden op de financien van de OSG, waardoor er tekorten zijn ontstaan in 2014. Regels moeten toch worden toegepast en als je dit over het hoofd ziet, ontstaat er al gauw een groot tekort

 94. Gerrit ≡ 27 mei 2016 ≡ 16:28

  Is de jaarrekening 2015 al openbaar?

 95. Gerrit ≡ 27 mei 2016 ≡ 17:34

  Gaat deze ook , net als bij Carint ( Mevr Mengerink ) naar de tweede kamer?

 96. Wiert ≡ 01 jun 2016 ≡ 21:24

  Op dit artikel kan niet meer worden gereageerd

Geef een reactie

Uw mailadres wordt nooit gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Volg

Krijg van elk bericht een mail.

Sluit u aan: