Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoor

Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoorVolgend jaar wordt het nieuwe stadskantoor opgeleverd. Het Lees meer

Afvaldebat kent verliezers en winnaars

Afvaldebat kent verliezers en winnaarsHet debat over het afval in Hengelo is Lees meer

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop Vitens

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop VitensDe gemeente Hengelo wil cashen. Het college wil Lees meer

Wethouder Elferink (CDA) mag blijven

Wethouder Elferink (CDA) mag blijvenWethouder Marcel Elferink (CDA) kan wethouder blijven. Dit Lees meer

Hengelo laat middeninkomens in de kou staan

Hengelo laat middeninkomens in de kou staanDe inkomsten van de gemeente Hengelo zijn fors Lees meer

Gaat wethouder Elferink vertrekken?

Gaat wethouder Elferink vertrekken?Wethouder Marcel Elferink (CDA) heeft het moeilijk. ProHengelo Lees meer

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passen

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passenDe ziekenhuiszorg in Hengelo kachelt achteruit. De oorzaak Lees meer

Streep door "omgekeerd inzamelen" afval

Streep door De gemeenteraad gaat een streep halen door het Lees meer

ZGT dupe beleid zorgverzekeraar

ZGT dupe beleid zorgverzekeraarTijden veranderen. Ook voor de ziekenhuizen. Vroeger werden Lees meer

Het geduld met D66 is op

Het geduld met D66 is opHet Rabo-theater (straks Schouwburg Hengelo) blijft zelfstandig. Die Lees meer

Relatie met het Geerdink ontploft

geerdink10Er is een heftig conflict ontstaan tussen het college van B&W en het bestuur van Het Geerdink. Dit blijkt uit een zeer ongebruikelijk bericht aan de gemeenteraad. Dinsdagavond 20 maart was er een afspraak gepland met de wethouders Mariska ten Heuw (SP) en Erik Lievers (D66), maar het Geerdink heeft deze afspraak afgezegd. Ambtenaren en wethouders hebben diverse malen geprobeerd de afspraak toch te laten doorgaan. Dat lukte echter niet (vrijwilligers kun je niet verplichten) maar voor het college waren de poppen aan het dansen. Iemand is achter de PC gaan zitten en heeft een boos bericht aan de gemeenteraad ingetikt en verstuurd. Als U het bericht zelf wil lezen, klik hier. Wilt U lezen wat deze krant de afgelopen weken publiceerde over de problemen van het Geerdink, klik hier, hier en hier.

De brief vermeldt niet waarom het bestuur niet kwam opdagen. Uit de afspraken die het college zegt te hebben gemaakt met het Geerdink, blijkt dat ingezet wordt op behoud van de pony-stal onder regie van de SWB (de sociale werkvoorziening) en dat de organisatie verder grotendeels wordt ontmanteld. B&W schrijven dat niet direct zo op (het college onderzoekt alleen!), maar bij het Geerdink weten ze hoe de hazen lopen. Over het bestuur schrijven B&W aan de gemeenteraad: “Het college is ontstemd over de houding van het bestuur en begrijpt het ontbreken van het gevoel van urgentie niet. Deze nonchalante houding richting college en ambtenaren getuigt bovendien van weinig respect”. Dat kllinkt dreigend, maar denk nu niet dat het allemaal is afgelopen. Alleen met “de huidige houding van dit bestuur” gaat het niet lukken volgens het college. Dat kan dus nog veranderen. Zoals U weet, de politiek laat altijd een gaatje open! Wordt vervolgd.  

Reacties 6

 1. Annemiek ≡ 21 mrt 2013 ≡ 21:27

  Het is wel duidelijk dat de boze bericht/brief geschreven is door een bepaalde wethouder die de hele rit al de kont in de krib gegooid heeft.. Bestuur is ook afhankelijk van haar achterban zoals vrijwilligers. Beslissingen kunnen niet in 1 week gemaakt worden. Ik persoonlijk heb erg veel respect voor het bestuur van het geerdink, ten slotte, dat zijn ook maar vrijwilligers met heel veel verantwoordelijkheden.

 2. Winde ≡ 21 mrt 2013 ≡ 21:30

  Mag ik een brief terugsturen naar het B&W? Ik wil daar wel alles in kunnen zetten, met u welbevinden, zo niet, dan doe ik het toch. Eigenwijs volk die vrijwilligers, erg jammer dat we zo lastig doen.

  Relatie ontploft… Was die er nog dan?? Als het de bedoeling was dat dit een meester-slaaf verhouding was met een zwijgplicht aan de slaaf (hetgeerdink), ja dan hoop ik dat deze ongezonde relatie eens stopt.
  Wonderlijk dat deze meester gaat liegen en moddergooien naar zijn eigen “slaaf” die eigenlijk “meester” zou moeten zijn. Wie heeft er hier potver&#@^& eigenlijk op jullie gestemd??

  Waar gaat het mis? Bij een bestuur die steun van zijn achterban wil hebben en dus een opgedrongen gesprek een weekje uitstelt? Misschien zou het college eens gaan moeten informeren bij zijn achterban, zoals de bestuurders van het Geerdink doen. Ik -als de achterban van het college EN het Geerdink- was namelijk allang uitgepraat met gemeentebestuurders die eerst geld wegtrekken en die daarna nog dankuwel en alstublieft willen horen als we in gesprek over ons bestaan willen. Wat een slechte volksvertegenwoordiging.

  Even voor de goede orde; de gesprekken met die lastige vrijwilligers zijn niet echt vriendelijk verlopen. Ik heb het zelf mogen ervaren en de discussies zijn niet misselijk. Ergens waar wij ooit stonden voor een leefbare wijk met een aantal fijne projecten waar wij ons thuis voelden, worden we nu meegesleurd in een smerig politiek debat. Hierin zijn vrijwilligers nog onervaren en trekken we, met onze handen die we wel vies willen maken, aan het kortste eind. Ons bestuur is immers na 1,5 jaar kastje-naar-de-muur eindelijk eens wat scherper en kritischer geworden. En de vrijwilligers mogen ook wat zeggen. Schan-da-lig, dat uw volk niet buigt en gehoorzaamheid biedt aan datgeen dat u oplegt.

  De doodsteek aan burgerinitiatief die met de “slaaf” langzaam sterft. (hier heb ik het helaas nog steeds over ’t Geerdink) De ketting wordt enkel aangetrokken en er is geen water voor de “slaaf”… Maar vooral niet tegensputteren en je goed laten informeren door je achterban, het zou g*ddomme nog eens democratisch worden.

  Met uw welbevinden, Winde Hofstra

 3. jan willem ≡ 21 mrt 2013 ≡ 22:16

  Weinig respect? Volgens mij heeft het college weinig respect!! Het college heeft 2.5 weken tijd gehad om met gesprekken te komen zo als was afgesproken met het bestuur van Het Geerdink, en het bestuur van Het Geerdink maar amper 56 UUR om over dit voorstel met de vrijwilligers te kunnen overleggen zo als wethouder Lievers het in tc Tubantia verwoorde dat er wel met de achterban overlegt moest worden. maar daar krijgt het bestuur geen tijd voor want van onze kant moet tempo gemaakt worden. de tijd die het college heeft verknalt moet van onze kant ingehaald worden en ze hebben niet in de gaten dat wij een vrijwilligers organisatie zijn met school gaande en normaal werkende mensen. En een gesprek verschuiven is HEEL wat anders dan wat het college beweert afzeggen. En wat een respect heeft Lievers toch om te twitteren ik ben klaar met Het Geerdink is dit een volksvertegenwoordiger van de gemeente Hengelo BA BA.volgens mij is het tijd dat de raad van Hengelo Lievers hier op aan spreekt want dit kan toch niet? Maar ik ben heel trots op ONS BESTUUR die zich niet laat intimideren door het college en hun (onze) wensen na streeft.
  Jan Willem

 4. Indi ≡ 22 mrt 2013 ≡ 00:43

  Wat ’t Geerdink wil is:
  -Burgerinitiatief en burgerparticipatie overeind houden binnen een wijk
  -Werken met mensen die dagbesteding (of een aanzet tot werk) nodig hebben
  -Constructief samenwerken met de SWB, in vergelijking met de samenwerking in het verleden, deze samenwerking meer intensiveren
  -Opdrachten uitvoeren om geld te verdienen, zodat zij steeds meer zelfvoorzienend kunnen worden
  -Doorgroeimogelijkheden behouden voor groei naar wijkservice en bewonersservice in de toekomst
  -Het werkeloze personeel weer in functie herstellen
  -Welzijn nieuwe stijl in de praktijk blijven uitvoeren

  Is dat nu erg onredelijk ? Lijkt mij toch van niet. Alle fracties zouden dit moeten omarmen, beste raadsleden. Mijn indruk is dat er met het bestuur van ’t Geerdink prima te overleggen valt. De meesten van u hebben ze gesproken, waren dat nu vreselijke gesprekken met nonchalante mensen ? Ik kan me niet voorstellen dat hetgeen gesuggereerd wordt in de brief van het college enige waarheid bevat. Dit zijn mensen die innovatieve plannen, enthousiasme en motivatie ten toon spreiden. Leuke ambitieuze plannen gericht op de toekomst en past helemaal binnen de maatschappelijke ontwikkelingen. Hadden we maar meer van deze burgers.

 5. L. Olbertz ≡ 22 mrt 2013 ≡ 11:38

  Neemt de gemeente het spreekwoord ‘van uitstel komt afstel’ nu te letterlijk? Kan de gemeente zelf iets beslissen binnen een tijdsbestek van 56uur, NEEN!

  Onlangs was ik als vrijwilliger van ’t Geerdink nog in gesprek met Mariska ten Heuw en Erik Lievers. Mariska was toen volgens mij ook al klaar met ’t Geerdink. Heel aanvallend begon ze het gesprek met de vragen: wat weten jullie al, van wie hebben jullie dit te horen gekregen en wanneer is jullie dit verteld? Soms wilde ze liever door de tafel heen, dan gewoon een gesprek te voeren met ons, vrijwilligers van ’t Geerdink. Aan het eind van het gesprek wilde ze nog wel even benadrukken dat er echt geen zwijgplicht was opgelegd aan ’t Geerdink, vandaar dat je vraagt hoe lang wij al weten wat er allemaal precies speelt.

  En nog zoiets, ze wilde zelf met ons in gesprek gaan voordat we zouden gaan demonstreren (dat de volgende dag plaats zou vinden). Op het moment dat het gesprek plaats vond, deed ze net alsof wij dit gesprek graag wilde voeren en draaide ze de rollen om. Daar hadden wij niet om gevraagd, het bestuur had toen de gesprekken met de gemeente en dus de wethouders stop gezet, maar wij zijn niet te beroerd om met de gemeente te praten. Maar herhaaldelijk bleef Mariska maar roepen, het ligt niet aan ons, het bestuur van ’t Geerdink heeft de gesprekken beĆ«indigd. En dat al na een jaar met elkaar in gesprek geweest te zijn, ik was er al lang eerder klaar mee geweest. En ook Ik sta achter het bestuur van ’t Geerdink! Zij willen heg beste voor ons, de vrijwilligers, het beste voor de pony’s en de visie van ’t Geerdink nog proberen overeind te houden.

  Dus Mariska wordt u nou zelf niet moe van al die spelletjes die u de hele dag maar moet spelen. De gemeente wil iets van ons, maar wat dat is, is tot op de dag van vandaag het grootte raadsel. Zouden we daar achterkomen als ze ons weggewerkt hebben..

 6. Susanne van Dijk ≡ 22 mrt 2013 ≡ 18:40

  Wauw wat een rot bestuur zeg.. Ze komen ook nog in opstand ook en doen niet wat we willen.. Ook nog tijd nodig hebben ook.. Als de gemeente een stichting kapot wil maken doen we dat toch gewoon.. Mooie beren op de markt en parkeer borden met vrij op een overzichtelijke nog dichte parkeerplaats zijn toch veel belangrijker dan mensen die zich inzetten voor de maatschappij.. Hoe durft het bestuur poeh poeh

Geef een reactie

Uw mailadres wordt nooit gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Volg

Krijg van elk bericht een mail.

Sluit u aan: