Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoor

Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoorVolgend jaar wordt het nieuwe stadskantoor opgeleverd. Het Lees meer

Afvaldebat kent verliezers en winnaars

Afvaldebat kent verliezers en winnaarsHet debat over het afval in Hengelo is Lees meer

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop Vitens

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop VitensDe gemeente Hengelo wil cashen. Het college wil Lees meer

Wethouder Elferink (CDA) mag blijven

Wethouder Elferink (CDA) mag blijvenWethouder Marcel Elferink (CDA) kan wethouder blijven. Dit Lees meer

Hengelo laat middeninkomens in de kou staan

Hengelo laat middeninkomens in de kou staanDe inkomsten van de gemeente Hengelo zijn fors Lees meer

Gaat wethouder Elferink vertrekken?

Gaat wethouder Elferink vertrekken?Wethouder Marcel Elferink (CDA) heeft het moeilijk. ProHengelo Lees meer

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passen

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passenDe ziekenhuiszorg in Hengelo kachelt achteruit. De oorzaak Lees meer

Streep door "omgekeerd inzamelen" afval

Streep door De gemeenteraad gaat een streep halen door het Lees meer

ZGT dupe beleid zorgverzekeraar

ZGT dupe beleid zorgverzekeraarTijden veranderen. Ook voor de ziekenhuizen. Vroeger werden Lees meer

Het geduld met D66 is op

Het geduld met D66 is opHet Rabo-theater (straks Schouwburg Hengelo) blijft zelfstandig. Die Lees meer

RTL Nieuws chanteert lokale politiek

RTL nieuws

Mag een journalist chanteren? Nee, uiteraard niet. Mag een journalist een politicus chanteren met de publicatie van slecht nieuws? Soms wel. Dat heet dan onder druk zetten. Bijvoorbeeld omdat iemand weigert opening van zaken te geven, terwijl dat wel kan. Mag een journalist een politicus chanteren met slecht nieuws omdat de politicus weigert werk te doen dat de journalist zelf ook kan uitzoeken? Hier op de redactie vinden wij dat niet toelaatbaar. Maar RTL Nieuws doet het wel. Oordeelt U zelf.

Midden in de hectiek van de verkiezingscampagne stuurt RTL Nieuws een mailtje naar alle lijsttrekkers in den lande met het verzoek de fractiekosten te verantwoorden. U moet weten, veel fracties krijgen een jaarlijkse subsidie om de kosten van het fractiewerk te compenseren. Ook in Hengelo. In Hengelo moet alles tot op de cent worden verantwoord. Er gelden bovendien strenge eisen voor de besteding van het geld. Dat is volkomen terecht. De fracties in Hengelo verantwoorden sinds jaar en dag hun uitgaven en het wordt gecontroleerd door een onafhankelijke accountant. Alle informatie over de uitgaven van de fracties in Hengelo t/m 2012 is openbaar. Het staat op de website van de gemeente Hengelo. Klik hier en U kunt 4 stukken lezen over de controle voor het jaar 2012. Voor andere jaren geldt hetzelfde. RTL Nieuws maalt echter niet om het feit dat alles reeds is gecontroleerd door een onafhankelijke accountant.

De commerciële omroep eist van de Hengelose politieke partijen dat zij hun gegevens opnieuw aanmelden bij de  omroep. Er moeten twee enquêtes worden ingevuld en stukken dienen te worden opgestuurd. Conclusie: RTL Nieuws is te lamlendig om de gegevens zelf van de gemeentelijke website te halen. De omroep eist dat het allemaal nog eens over wordt gedaan. Politici zitten midden in de verkiezingscampagne en hebben voor dat soort dingen op dit moment geen tijd. De meesten hebben overdag een gewone baan en voeren campagne in de avonduren en de weekenden. Maar ze moeten wel.  Doe je het niet, dan wordt jouw partij als een kandidaat-fraudeur te kakken gezet op de website van de omroep. U begrijpt, niemand kan zich dat permitteren in verkiezingstijd. RTL schreef aan de lijsttrekkers “Wij publiceren alle informatie per gemeente en per partij op onze site. Mocht u onverhoopt niet antwoorden, of bepaalde informatie niet geven, dan vinden wij dat ook relevant en die informatie publiceren wij daarom ook. We vragen u om UITERLIJK MAANDAG 10 MAART alle gevraagde informatie aan ons toe te zenden.” Verder: “Publicatie vindt plaats voor de verkiezingsdag op 19 maart. We zien uw reactie tegemoet”. Was getekend: Frank Tieskens en Siebe Sietsma van de Researchredactie RTL Nieuws.

Frank & Siebe. Ga daar maar eens tegen in. Hier op de redactie nemen we geen blad voor de mond. Wat ons betreft pleegt RTL Nieuws een staaltje journalistieke chantage. Partijen krijgen 6 dagen de tijd om te antwoorden op vragen die de omroep in Hengelo ook zelf kan uitzoeken. Maar geen politicus zal het C woord in de mond durven nemen en dat begrijpen wij heel goed. Hier op de redactie schudden we meewarig ons hoofd. RTL Nieuws heeft maanden de tijd gehad om de enquête probleemloos uit te voeren, of had tenminste de accountant-rapporten kunnen lezen. De dreigementen van RTL nieuws zijn als mediale machtspolitiek te kwalificeren. Voortkomend uit hooghartigheid. Misbruik makend van de positie die RTL heeft als landelijk medium tegenover de lokale politiek.

Geef een reactie

Uw mailadres wordt nooit gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Volg

Krijg van elk bericht een mail.

Sluit u aan: