Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoor

Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoorVolgend jaar wordt het nieuwe stadskantoor opgeleverd. Het Lees meer

Afvaldebat kent verliezers en winnaars

Afvaldebat kent verliezers en winnaarsHet debat over het afval in Hengelo is Lees meer

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop Vitens

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop VitensDe gemeente Hengelo wil cashen. Het college wil Lees meer

Wethouder Elferink (CDA) mag blijven

Wethouder Elferink (CDA) mag blijvenWethouder Marcel Elferink (CDA) kan wethouder blijven. Dit Lees meer

Hengelo laat middeninkomens in de kou staan

Hengelo laat middeninkomens in de kou staanDe inkomsten van de gemeente Hengelo zijn fors Lees meer

Gaat wethouder Elferink vertrekken?

Gaat wethouder Elferink vertrekken?Wethouder Marcel Elferink (CDA) heeft het moeilijk. ProHengelo Lees meer

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passen

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passenDe ziekenhuiszorg in Hengelo kachelt achteruit. De oorzaak Lees meer

Streep door "omgekeerd inzamelen" afval

Streep door De gemeenteraad gaat een streep halen door het Lees meer

ZGT dupe beleid zorgverzekeraar

ZGT dupe beleid zorgverzekeraarTijden veranderen. Ook voor de ziekenhuizen. Vroeger werden Lees meer

Het geduld met D66 is op

Het geduld met D66 is opHet Rabo-theater (straks Schouwburg Hengelo) blijft zelfstandig. Die Lees meer

Steun voor groensanering

17 oktober 2013 – Je moet ze met een lantaarntje zoeken, maar ze zijn er wel: mensen die sympathiseren met het beleid van wethouder Janneke Oude Alink (Groenlinks) om veel groen in de Hasseler Es te slopen en te vervangen door onderhoudsarme beplanting. Dat bleek deze week. Leo Janssen (Pro Hengelo) wilde mede namens het CDA en de VVD van de wethouder horen hoe het zit met de enorme ravage die is aangericht in het groen langs het talud bij de Paul van Kempenstraat. Hij was er geweest samen met de voorzitter van het Actiecomité “Een Groene Wijk Maak Je Samen” de heer L. Schenck. Ze spraken daar met tal van verontwaardigde bewoners. Janssen werd echter al snel onderbroken door de heer Vincent Mulder van de SP. Die verweet de heer Janssen niet te spreken namens alle bewoners.

Even later kwam de aap uit de mouw. Wethouder Janneke Oude Alink toverde een brief tevoorschijn die namens een groepje bewoners is geschreven en waarin staat dat ze tevreden zijn over de afspraken met de gemeente. Wie de brief schreef is onbekend. Onder de brief staan alleen huisnummers. Die verwijzen naar de woningen langs het talud. Hoe het precies allemaal zit, weten we hier op de redactie niet. Wij constateren wel dat de ene fractie (SP) aan het begin van het debat weet dat er een dergelijke brief is en de andere fractie (Pro Hengelo) niet is geïnformeerd. Maar in dat politieke gedoe verdiepen we ons verder niet.

Wat we hier op de redactie wel weten is wat we met eigen ogen zien. Een aantal bewoners in de Paul van Kempenstraat keurt inderdaad de groene sloop voor hun deur goed en de SP treedt op als hun woordvoerder. Dat is prima. Bij het Actiecomité maken ze er verder geen punt van. Tegenover de honderden liefhebbers van een bebost en groen landschap dat privacy biedt, treffen leden van het comité soms ook mensen met voorkeur voor een leeg landschap en onderhoudsarm groen. Dat is een keus. Als die mensen ter plaatse in de meerderheid zijn, dan zal het Actiecomité zich niet tegen een groensanering op die plaats verzetten. Alle bewoners moeten invloed hebben op hun eigen woonomgeving, ongeacht hun standpunt.

Leo Janssen is democraat in hart en nieren. Hij herinnert zich een plek waar de voorkeur eveneens uitging naar sloop van het groen. Daar heeft hij toen (net als het Actiecomité) probleemloos mee ingestemd. Het Actiecomité “Een Groene Wijk Maak Je Samen” verliest zijn goede humeur bij dit alles niet. “Als de gemeente goed luistert naar bewoners die voor sloop zijn van het groen, dan mogen we aannemen dat een volgende keer even goed geluisterd wordt naar bewoners die tegen de sloop zijn van het groen en dat die mening eveneens wordt gerespecteerd” klinkt het bij het Actiecomité .  Zo kan uit alle verwarring toch iets moois ontstaan, denken we hier op de redactie.

Geef een reactie

Uw mailadres wordt nooit gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Volg

Krijg van elk bericht een mail.

Sluit u aan: