Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoor

Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoorVolgend jaar wordt het nieuwe stadskantoor opgeleverd. Het Lees meer

Afvaldebat kent verliezers en winnaars

Afvaldebat kent verliezers en winnaarsHet debat over het afval in Hengelo is Lees meer

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop Vitens

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop VitensDe gemeente Hengelo wil cashen. Het college wil Lees meer

Wethouder Elferink (CDA) mag blijven

Wethouder Elferink (CDA) mag blijvenWethouder Marcel Elferink (CDA) kan wethouder blijven. Dit Lees meer

Hengelo laat middeninkomens in de kou staan

Hengelo laat middeninkomens in de kou staanDe inkomsten van de gemeente Hengelo zijn fors Lees meer

Gaat wethouder Elferink vertrekken?

Gaat wethouder Elferink vertrekken?Wethouder Marcel Elferink (CDA) heeft het moeilijk. ProHengelo Lees meer

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passen

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passenDe ziekenhuiszorg in Hengelo kachelt achteruit. De oorzaak Lees meer

Streep door "omgekeerd inzamelen" afval

Streep door De gemeenteraad gaat een streep halen door het Lees meer

ZGT dupe beleid zorgverzekeraar

ZGT dupe beleid zorgverzekeraarTijden veranderen. Ook voor de ziekenhuizen. Vroeger werden Lees meer

Het geduld met D66 is op

Het geduld met D66 is opHet Rabo-theater (straks Schouwburg Hengelo) blijft zelfstandig. Die Lees meer

Streep door Lange Wemen als winkelgebied

Foto Filmatelier TwenteHet college van B&W heeft een streep gehaald door Lange Wemen als toekomstig winkelgebied. Er komen geen vierkante meters winkeloppervlak meer bij. Op dit moment wordt onderhandeld met projectontwikkelaar AM Red over een nieuwe invulling van het gebied. Dat gaat echter nog jaren duren. Nog deze zomer worden de prairies rondom het gemeentehuis tijdelijk ingevuld met bomen en groen. Dit was het belangrijkste nieuws dat wethouder Marcel Elferink (CDA) had voor de ondernemers in de binnenstad. In het gebied Lange Wemen komen op termijn woningen, horecagelegenheden en bestuursactiviteiten. Met dit laatste doelt de wethouder op de bouw van een nieuw stadskantoor. Dat is een politiek opvallende uitspraak. Momenteel wordt onderzocht of de Telgenflat in aanmerking komt voor de vestiging van het stadskantoor. De uitspraken van de wethouder maken definitief duidelijk dat het college nieuwbouw als voorkeur heeft. De wethouder sprak bij gelegenheid van het aanbieden van een rapport over de nieuwe compacte binnenstad opgesteld door de binnenstadondernemers.

Het rapport viel bij Elferink in goede aarde. De wethouder zegde de ondernemers toe het rapport integraal te zullen uitvoeren. Hij sprak over omarmen, aanhaken en uitvoeren. De winkels zich gaan concentreren in een kernwinkelgebied (Markt, Enschedesestraat, Nieuwstraat) met daarom heen clusters van activiteiten zoals een boodschappencluster (Thiemsbrug), een bestuurlijk cluster bij het stadhuis en een zakelijk cluster nabij het station. Tal van ondernemers zullen moeten verhuizen naar het compacte centrum en hun panden krijgen een andere bestemming. Een doorbraak in het beleid voor de binnenstad. Zowel bij de gemeente als bij ondernemers. Ook de mentaliteit op het gemeentehuis gaat veranderen. Vanaf nu is het motto “goed kijken en luisteren”. Vooral naar ondernemers. De gemeente gaat het mogelijk maken om initiatieven van ondernemers ruimte te geven. Wat de gemeente kan doen, zal ze ook doen om het plan van de ondernemers tot uitvoering te brengen. Als voorbeelden noemde de wethouder een nieuw parkeerbeleid, herstel van oude gevels, bevorderen van wonen boven winkels, het opnieuw inrichten van de straten in de binnenstad, het leggen van rode klinkers in de winkelstraten, het afschaffen van overbodige regels, waar nodig aanbrengen van aanpassingen in het bestemmingsplan, het realiseren van meer culturele activiteiten, etc. De ondernemers kunnen volop meepraten. Sterker, de gemeente doet pas iets als de ondernemers er achter staan.

Als het allemaal doorgaat is sprake van een enorme ommezwaai. Uiteraard moet de gemeenteraad nog het groene licht geven. Maar als de voortekenen niet bedriegen, kunnen de ondernemers rekenen op brede steun vanuit de raad. Daarna is het aan Marcel Elferink om te bewijzen dat het (ditmaal) menens is.

Reacties 1

  1. Hans ≡ 30 apr 2015 ≡ 14:05

    Zo, de coalitie wordt wakker, nu nog de keus voor een alternatief i.p.v. een nieuw
    stadskantoor, b.v. UWV kantoorgebouw of TELGENFLAT, (DRINGENDE KEUS BINNENSTAD ONDERNEMERS) , dan is er een kans, dat de Hengelosche bevolking, deze coalitie begint te begrijpen.

Geef een reactie

Uw mailadres wordt nooit gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Volg

Krijg van elk bericht een mail.

Sluit u aan: