Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoor

Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoorVolgend jaar wordt het nieuwe stadskantoor opgeleverd. Het Lees meer

Afvaldebat kent verliezers en winnaars

Afvaldebat kent verliezers en winnaarsHet debat over het afval in Hengelo is Lees meer

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop Vitens

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop VitensDe gemeente Hengelo wil cashen. Het college wil Lees meer

Wethouder Elferink (CDA) mag blijven

Wethouder Elferink (CDA) mag blijvenWethouder Marcel Elferink (CDA) kan wethouder blijven. Dit Lees meer

Hengelo laat middeninkomens in de kou staan

Hengelo laat middeninkomens in de kou staanDe inkomsten van de gemeente Hengelo zijn fors Lees meer

Gaat wethouder Elferink vertrekken?

Gaat wethouder Elferink vertrekken?Wethouder Marcel Elferink (CDA) heeft het moeilijk. ProHengelo Lees meer

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passen

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passenDe ziekenhuiszorg in Hengelo kachelt achteruit. De oorzaak Lees meer

Streep door "omgekeerd inzamelen" afval

Streep door De gemeenteraad gaat een streep halen door het Lees meer

ZGT dupe beleid zorgverzekeraar

ZGT dupe beleid zorgverzekeraarTijden veranderen. Ook voor de ziekenhuizen. Vroeger werden Lees meer

Het geduld met D66 is op

Het geduld met D66 is opHet Rabo-theater (straks Schouwburg Hengelo) blijft zelfstandig. Die Lees meer

Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoor

Volgend jaar wordt het nieuwe stadskantoor opgeleverd. Het gebouw dat niemand wil maar er toch komt. Dank zij de zittende coalitie van SP-CDA-D66-PvdA. Er gaan circa 800 mensen werken. Ongeveer 300 medewerkers komen met de auto naar hun werk. Daarnaast zijn er gemiddeld 50 auto’s van bezoekers. Samen 350 auto’s moeten straks een parkeerplek zien te vinden. Bij de bouw van het stadskantoor zijn geen parkeerplaatsen ingecalculeerd. Dat is niet normaal. Er worden in de binnenstad geen kantoren gebouwd zonder parkeerplaatsen. De gemeente doet het wel. Waarschijnlijk omdat de benodigde parkeerplaatsen niet binnen het budget gerealiseerd konden worden.

Hoe moet dat verder met die auto’s? Gevolg is dat de woonbuurt bij het stadskantoor straks helemaal vol komt te staan met geparkeerde auto’s. Bedenk wel: 350 auto vormen een file van meer dan 2 kilometer! Dat geeft veel overlast voor de buurtbewoners. Overdag zijn er geen parkeerplaatsen meer beschikbaar (ook niet voor de buurt zelf!) en het leidt tot veel heen en weer gerij met alle onveiligheid van dien. Onwenselijk dus.

ProHengelo wil de auto’s van ambtenaren naar de parkeergarage verbannen. Daar staan ze goed en het is vlakbij. Dat kost per jaar 165.000 euro. Om te voorkomen dat de werknemers buiten de garage gaan parkeren krijgen ze een korting op het tarief van 50%. De meeste auto’s gaan naar de gemeentelijke parkeergarage in de Hofstedestraat. Dat levert extra inkomsten op, want de plaatsen in die garage staan overdag allemaal leeg. Dat stopt als ambtenaren er gaan parkeren. Het levert extra inkomsten op. Uit die extra inkomsten wordt de korting voor de ambtenaren betaald. Daarmee is het parkeerprobleem opgelost. Een win-win situatie voor buurtbewoners, werknemers van de gemeente en de gemeente zelf.

Uiteindelijk komen de kosten voor de gemeente uit op een bescheiden 1250 euro per jaar. Met dat bedrag zijn alle problemen voor de wijk opgelost. Om te voorkomen dat er toch geparkeerd gaat worden, kan een blauwe zone worden ingesteld voor de woonbuurt. De buurtbewoners krijgen ontheffing en de anderen mogen er maar een kortere tijd parkeren.

Toch is niet iedereen tevreden met deze oplossing. Vooral de SP reageert fel. Ze willen niet dat de ambtenaren privileges krijgen. Die moeten maar op de fiets komen, of met het openbaar vervoer. Maar de SP heeft boter op zijn hoofd. Als voorstander van een nieuw stadskantoor, wilde de partij geen parkeerplaatsen aanleggen, ondanks een oproep van ProHengelo om dat wel te doen. Op de fiets komen gaat niet gebeuren. Dat is ook logisch. De meeste medewerkers komen al op de fiets. Maar er werken ook veel mensen op het stadhuis die helemaal niet in Hengelo wonen. Kortom: als de gemeenteraad niets doet aan het parkeerprobleem, dan worden de buurtbewoners in het gebied tussen de Oldenzaalsestraat, Bornsestraat, Troelstraatstraat en Schefferlaan er mee opgezadeld. Is dat wat de SP wil? Dat kunnen we niet geloven. Daarvoor ligt het SP hart –net als bij ProHengelo- toch te veel bij de bewoners van de buurt. Een te snelle reactie misschien van de SP? Laten we het daar voorlopig op houden.

 

Wiert Wiertsema

Reacties 1

 1. Jan schinkel ≡ 31 jan 2018 ≡ 08:37

  Het is buitenwettelijk als men een gebouw realiseert dat niet hasr eigen parkeerdruk oplost. Dat staat ook gewoon in de bestemmingsplannen.
  Start een rechtszaak op en u vindt het gelijk aan uw kant.
  Die ambetnaren gaan dus ook zaterdaga lekker met korting winkelen.
  Rechtsongelijkheid alom
  Maffia Hengelo dus

Geef een reactie

Uw mailadres wordt nooit gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Volg

Krijg van elk bericht een mail.

Sluit u aan: