Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoor

Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoorVolgend jaar wordt het nieuwe stadskantoor opgeleverd. Het Lees meer

Afvaldebat kent verliezers en winnaars

Afvaldebat kent verliezers en winnaarsHet debat over het afval in Hengelo is Lees meer

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop Vitens

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop VitensDe gemeente Hengelo wil cashen. Het college wil Lees meer

Wethouder Elferink (CDA) mag blijven

Wethouder Elferink (CDA) mag blijvenWethouder Marcel Elferink (CDA) kan wethouder blijven. Dit Lees meer

Hengelo laat middeninkomens in de kou staan

Hengelo laat middeninkomens in de kou staanDe inkomsten van de gemeente Hengelo zijn fors Lees meer

Gaat wethouder Elferink vertrekken?

Gaat wethouder Elferink vertrekken?Wethouder Marcel Elferink (CDA) heeft het moeilijk. ProHengelo Lees meer

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passen

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passenDe ziekenhuiszorg in Hengelo kachelt achteruit. De oorzaak Lees meer

Streep door "omgekeerd inzamelen" afval

Streep door De gemeenteraad gaat een streep halen door het Lees meer

ZGT dupe beleid zorgverzekeraar

ZGT dupe beleid zorgverzekeraarTijden veranderen. Ook voor de ziekenhuizen. Vroeger werden Lees meer

Het geduld met D66 is op

Het geduld met D66 is opHet Rabo-theater (straks Schouwburg Hengelo) blijft zelfstandig. Die Lees meer

Voormalige MTS gered als monument

MTSDe zijvleugel van het voormalige MTS gebouw met gymzalen en conferentieruimte wordt niet gesloopt. Het college van B&W wilde de zijvleugel slopen om er een skatebaan te vestigen. Een raadsmeerderheid ziet de voormalige MTS echter als een historisch waardevol gebouw dat stamt uit de periode van de wederopbouwarchitectuur, inclusief zijvleugel. De Momentencommissie dringt aan op behoud en vraagt om plaatsing op de monumentenlijst. Dat laatste gaat echter niet gebeuren. Jan Bron (PvdA) wil het niet en ook Bouwbedrijf van Wijnen is tegen. Dat bedrijf en de gemeente zijn samen eigenaar van het oude MTS gebouw. Daarmee blijven donkere wolken boven het monumentale gebouw hangen. Eerder wilde het college van B&W het gehele pand slopen om op die plaats een WTC toren te bouwen. Dat is momenteel niet haalbaar.

Daarom wordt het WTC in de voormalige MTS gevestigd. Van Wijnen wil echter de mogelijkheid behouden om die toren later alsnog te bouwen. Daarmee geeft het bedrijf (dat vele bouwprojecten uitvoert in de stad en zal uitvoeren) te kennen dat ze geen enkele boodschap hebben aan wat Hengelo tot een bijzondere stad maakt. Voorlopig is het MTS gebouw echter gered.

Skatebaan

Het oorspronkelijke plan was om op de plek van de zijvleugel een skatebaan te maken. Die zal nu met vertraging op het Industrieplein gebouwd worden. Dat is de zoveelste teleurstelling voor de skaters in Hengelo. Maanden geleden vroeg ProHengelo al aan B&W om de skatebaan direct op het Industrieplein aan te leggen. Dat werd geweigerd. Het probleem voor de skaters is dat PvdA wethouder Jan Bron ongemakkelijke voorstellen doet aan de gemeenteraad, die vervolgens niet in goede aarde vallen. Daarvan zijn de skaters de dupe. Het is vooral een communicatieprobleem bij het college. Het tijdig kortsluiten van ideeën met de gemeenteraad in plaats van de plannen kant en klaar aan te bieden nadat al veel kosten zijn gemaakt, zou veel ellende voorkomen en kosten besparen. Ook voor de skaters. De Hengelose bestuurscultuur kan dit soort openheid echter nog steeds niet aan.

Kwijtschelding 

Tijdens de politieke markt werd ook gesproken over het kwijtschelden van een lening aan het WTC van 500.000 euro. Die had het WTC gekregen om op te starten. Dat is tot dusver niet gelukt vanwege de kantorenmarkt. Toch wil het college het WTC behouden  en stelt voor om de lening kwijt te schelden. Mevrouw ten Heuw (SP) blijkt daarvoor in haar rol van wethouder financiën nog een potje te hebben. Er is een meerderheid die haar steunt. Mevrouw Edith van der Brugh (ProHengelo) staat er kritisch tegenover. Zij vroeg zich af of de leden van de Businessclub van het WTC (een verzameling van 140 bedrijven met een miljardenomzet) niet kunnen bijspringen. Die ondernemingen zeggen groot belang te hechten aan het WTC. Maar doen ze er ook iets voor? Voor de omstanders is het een vreemde gewaarwording: grote ondernemingen die bij een armlastige gemeente de hand ophouden om het WTC te redden en dat geld nog krijgen ook. Met dank aan de SP. Zelf spenderen de bedrijven slechts mooie woorden om het project te redden. Als ieder lid van de businessclub een bijdrage levert van 3500 euro, zouden de burgers van Hengelo niet op draaien voor een dergelijk exclusief project.

Geef een reactie

Uw mailadres wordt nooit gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Volg

Krijg van elk bericht een mail.

Sluit u aan: