Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoor

Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoorVolgend jaar wordt het nieuwe stadskantoor opgeleverd. Het Lees meer

Afvaldebat kent verliezers en winnaars

Afvaldebat kent verliezers en winnaarsHet debat over het afval in Hengelo is Lees meer

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop Vitens

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop VitensDe gemeente Hengelo wil cashen. Het college wil Lees meer

Wethouder Elferink (CDA) mag blijven

Wethouder Elferink (CDA) mag blijvenWethouder Marcel Elferink (CDA) kan wethouder blijven. Dit Lees meer

Hengelo laat middeninkomens in de kou staan

Hengelo laat middeninkomens in de kou staanDe inkomsten van de gemeente Hengelo zijn fors Lees meer

Gaat wethouder Elferink vertrekken?

Gaat wethouder Elferink vertrekken?Wethouder Marcel Elferink (CDA) heeft het moeilijk. ProHengelo Lees meer

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passen

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passenDe ziekenhuiszorg in Hengelo kachelt achteruit. De oorzaak Lees meer

Streep door "omgekeerd inzamelen" afval

Streep door De gemeenteraad gaat een streep halen door het Lees meer

ZGT dupe beleid zorgverzekeraar

ZGT dupe beleid zorgverzekeraarTijden veranderen. Ook voor de ziekenhuizen. Vroeger werden Lees meer

Het geduld met D66 is op

Het geduld met D66 is opHet Rabo-theater (straks Schouwburg Hengelo) blijft zelfstandig. Die Lees meer

Weinig hufters?

huftersColumn door Frank Peters

Uit de “hufterkaart” die RTL4 onlangs lanceerde blijkt dat Hengelo op de allerlaatste plaats staat. Per 10.000 inwoners zijn er maar 30 boetes uitgeschreven. In het artikel dat  daarover geschreven is door mijn collega bij deze krant, vraagt hij zich af of Hengelo echt zo braaf is. Afgelopen weekend blijkt wel dat Hengelo niet hufter-proof is, maar dat er nog genoeg hufters rondlopen.

Vroeger ging ik elk weekend naar Groothuis om gezellig met mijn vrienden uit te gaan. Ik moet toegeven het gebeurde wel eens dat wij ruzie kregen op een avond. Meestal was dat omdat een van mijn vrienden met een meisje gezoend had wat al een vriendje had. Je kon het dan op je klompen aanvoelen dat we of op die avond, of de week er op ruzie kregen. Waarom, tja zo ging dat in Groothuis.

Afgelopen zaterdag fietst een vriend van mij ”een 47-jarige alleenstaande vader met drie kinderen” van zijn werk (fotograaf) naar huis. Hij staat voor de stoplichten bij de Europa tunnel klaar om over te steken richting de Industriestraat. Hij kijkt naast zich en ziet een beschonken jongen op de fiets ”vol” tegen een meisje aanfietsen. Dat meisje valt op de grond en lijkt gewond. Mijn vriend stapt af en loopt naar dat meisje toe om haar te helpen. Ondertussen zegt hij tegen die jongen ”Dat was niet zo slim, he”. Bij het meisje aangekomen ziet hij dat ze hulp nodig heeft en belt hij de alarmdienst.

Wat volgt is een aaneenschakeling van duwen, trekken, slaan, schoppen, scheldwoorden die je eigenlijk alleen kent uit het Mississippi van de jaren 50, want ze hadden te maken met huidskleur. Mijn vriend probeert zich zonder geweld te gebruiken te verdedigen, maar hij wil niet weglopen omdat het meisje er lag. Hij had ook een grote tas met apparatuur op zijn rug. Terwijl hij probeert bij zijn fiets te komen (dit is een elektrische fiets en deze heeft hij nodig vanwege zijn ziekte) wordt hij door een van de intussen vier jongeren een aantal keren geslagen met een fietsketting. Ook hier probeert hij zich uit te duwen en trekken. Wanneer de politie met loeiende sirenes en piepende banden arriveert vliegen de helden de Europa tunnel in. De politie zet de achtervolging in en heeft ze al snel te pakken.

Wat volgt is een zit op het bureau om aangifte te doen waarna mijn vriend vol ongeloof en teleurstelling naar huis gaat. Als de jongen die tegen het meisje aanfietst direct zijn excuses maakt, is er niets aan de hand. Maar de agressie en het geweld dat gebruikt wordt is zo onnodig en buitensporig, dat menig voorbijganger de volgende keer denkt ”Ik fiets wel door”.

Geef een reactie

Uw mailadres wordt nooit gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Volg

Krijg van elk bericht een mail.

Sluit u aan: