Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoor

Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoorVolgend jaar wordt het nieuwe stadskantoor opgeleverd. Het Lees meer

Afvaldebat kent verliezers en winnaars

Afvaldebat kent verliezers en winnaarsHet debat over het afval in Hengelo is Lees meer

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop Vitens

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop VitensDe gemeente Hengelo wil cashen. Het college wil Lees meer

Wethouder Elferink (CDA) mag blijven

Wethouder Elferink (CDA) mag blijvenWethouder Marcel Elferink (CDA) kan wethouder blijven. Dit Lees meer

Hengelo laat middeninkomens in de kou staan

Hengelo laat middeninkomens in de kou staanDe inkomsten van de gemeente Hengelo zijn fors Lees meer

Gaat wethouder Elferink vertrekken?

Gaat wethouder Elferink vertrekken?Wethouder Marcel Elferink (CDA) heeft het moeilijk. ProHengelo Lees meer

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passen

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passenDe ziekenhuiszorg in Hengelo kachelt achteruit. De oorzaak Lees meer

Streep door "omgekeerd inzamelen" afval

Streep door De gemeenteraad gaat een streep halen door het Lees meer

ZGT dupe beleid zorgverzekeraar

ZGT dupe beleid zorgverzekeraarTijden veranderen. Ook voor de ziekenhuizen. Vroeger werden Lees meer

Het geduld met D66 is op

Het geduld met D66 is opHet Rabo-theater (straks Schouwburg Hengelo) blijft zelfstandig. Die Lees meer

Wethouder Lievers (D66) in grote problemen

bos bloemenD66 Wethouder Erik Lievers heeft zich met ondoordachte uitspraken in grote problemen gebracht. Zijn beschuldigingen aan het adres van AkkuH in de TC Tubantia van zaterdag jl. zijn volledig in verkeerde aarde gevallen. De Raad van Toezicht van AkkuH heeft “met grote verbazing en ontsteltenis” kennisgenomen van het interview met de wethouder. Dit staat in een brief op poten die de Raad van Toezicht heeft gestuurd aan de gemeenteraad. De wethouder beschuldigt AkkuH van het verkopen van kunstwerken aan zijn eigen leden. Uit de brief blijkt dat de beschuldigingen ongepast zijn en weinig meer dan borrelpraat. Ook tal van andere beschuldigingen over het financieel beheer worden minutieus weerlegd. U leest het hier. De leden van de raad van Toezicht ervaren de opmerkingen van de wethouder als een “directe verdachtmaking”. Want de oorzaak voor de financiële problemen van AkkuH ligt bij de gemeente, evenals de moeizame afwikkeling van de liquidatie van de instelling. De gemeente heeft tegen de afspraken in de subsidie stopgezet en geeft geen leiding aan het liquidatieproces.

De Raad van Toezicht van AkkuH vindt dat de wethouder met zijn uitspraken schade heeft aangericht, die niet via de media is te herstellen. Personen worden hierdoor getroffen. Mogelijk gaat de instelling juridische stappen zetten tegen de wethouder.

De brekebeen van het college van B&W laat op dit moment nog weinig van zich horen. Raadsleden moeten het doen met een summier briefje waaraan een brief aan de Raad van Toezicht is gehecht. Hierin schrijft hij niet de intentie te hebben gehad om de raad van toezicht in “diskrediet te brengen”. Moest er nog bijkomen, denken we dan. Maar excuses voor de misstap aanbieden? Nee hoor, helemaal niet. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan een oplossing. Lievers is bereid om onmiddellijk te spreken met AkkuH. De vraag is of het gaat helpen. De verhoudingen rond zijn persoon zijn gewoon verziekt.

De wethouder heeft met zijn uitspraken vrijwel de gehele kunstsector en de oppositie in de gemeenteraad tegen zich ingenomen. Daar kunnen de problemen met de Stedelijke Muziekschool nog aan worden toegevoegd, evenals zijn zwakke optreden richting de Openbare Scholengemeenschap Hengelo. Het brengt wethouder Erik Lievers in een onmogelijke positie. Hoe kan hij cultuurbeleid voeren als de kunstsector hem niet meer ziet zitten? Hoe kan hij onderwijsbeleid voeren als het draagvlak zich beperkt tot de coalitie? ProHengelo sprak eerder over “communicatief onvermogen” bij de wethouder. Dat is nu opnieuw bewezen. Het feit dat de wethouder geen excuus aanbiedt, laat een gebrekkige politieke antenne zien. Volgende week moet wethouder Lievers zich verantwoorden in de gemeenteraad.

Reacties 8

 1. Ikke ≡ 27 feb 2015 ≡ 07:03

  Haha die Lievers,
  Wat een amateur het gaat een keer tijd worden dat de gemeente raad vraagt om zijn vertrek:

  Muziekschool
  Osg
  Akkuh
  Primato

  Dit zijn zomaar een aantal voorbeelden van zijn bestuurlijk onvermogen.
  Daar komt bij niet transparant en op tijd communiceren.

  Voor Hengelo geldt: “Lievers maakt meer kapot dan je lief is”

 2. Theo ≡ 27 feb 2015 ≡ 08:26

  Nog een paar toevoegingen aan het lijstje van ikke:
  Vriendjespolitiek (het benoemen van huisvrienden en partijgenoten van Erik Lievers in de RVT van de OSG)
  Onbevoegde besluiten nemen . (daardoor is er veel schade bij een openbare instantie,zowel financieel als op personeelsbeleid ). De verkoop van de FBK games zonder overleg , een eenmansactie van Lievers!! Achterdeurtjespolitiek. Verantwoordelijk zijn voor de bestuurscrisis bij de OSG , die nog steeds door zijn toedoen voortduurt. Als nu nog niet het bestuurlijk onvermogen van deze man duidelijk is , dan weet ik het niet meer. Weg ermee voordat hij nog meer schade berokkent : politiekbreed het vertrouwen opzeggen !

 3. Astrid ≡ 27 feb 2015 ≡ 08:50

  Deze man vindt er klaarblijkelijk genoegdoening in om mensen in het openbaar af te straffen om zijn eigen straatje schoon te vegen. Het wordt tijd dat Tubantia nu eens achter de werkelijke feiten aan gaat in plaats van Lievers stroop om de mond te smeren. Wanneer gaat dit gebeuren en pakken jullie hem nu eens een keer aan.

 4. Alois ≡ 27 feb 2015 ≡ 17:55

  Och, als er in een gemeenteraad het beleid is, dat je je niet bemoeit met een andermans portefeuille en dan blindelings gaat volgen ,dan ben je als je onder een incompetente wethouder als Lievers valt mooi aan de goden overgeleverd. Bescherming voor de burger is er dan niet meer bij. Leven we in Hengelo in een bananenrepubliek?

 5. Piet ≡ 27 feb 2015 ≡ 18:12

  Kunnen jullie ook een artikel maken met de kop “LIEVERS: HET EIND IS IN ZICHT “?

 6. Jan ≡ 02 mrt 2015 ≡ 19:53

  Beste heer Lievers,

  Wat een toestand… Moet u zich al weer verantwoorden? Trek u conclusies na het lezen van de lijstjes van Theo en ikke. Nog even en u wordt met pek en veren de gemeente uit gezet… Dus ga zelf nu het nog kan!!!

 7. Frea ≡ 02 mrt 2015 ≡ 21:05

  Ik heb van alles gelezen, wat er de afgelopen tijd in Nederland op politiek gebied is gebeurd. Er zijn heel wat politici, die niet integer zijn geweest. zij zijn of weg , of staan onder vuur. Als het toegestaan wordt , dat een wethouder in Hengelo , die het beleid moet voeren meedoet met het negeren van een code “Goed Bestuur”,dus niet integer is , dan gaat het hier mooi de verkeerde kant op en is de coalitie alleen maar uit op hun baantje en niet meer met het algemeen belang. Oppositie , verenig U en blaas de coalitie op!!!!

 8. Hans ≡ 04 mrt 2015 ≡ 13:08

  Het zal heel goed voor onze mooie stad (m.u.v het centrum) Hengelo zijn, indien er nu een nieuwe coaltitie gevormd zou worden, die alleen maar het belang van de stad voorop zou stellen en niet zoals deze coalitie, hoofdzakelijk met zichzelf bezig is.
  Hierbij lijkt mij, dat in ieder geval Pro Hengelo en de VVD in deze coalitie
  een plaats moeten hebben. Naar mijn mening zijn deze partijen hoofdzakelijk met het belang van Hengelo bezig.

Geef een reactie

Uw mailadres wordt nooit gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Volg

Krijg van elk bericht een mail.

Sluit u aan: