Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoor

Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoorVolgend jaar wordt het nieuwe stadskantoor opgeleverd. Het Lees meer

Afvaldebat kent verliezers en winnaars

Afvaldebat kent verliezers en winnaarsHet debat over het afval in Hengelo is Lees meer

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop Vitens

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop VitensDe gemeente Hengelo wil cashen. Het college wil Lees meer

Wethouder Elferink (CDA) mag blijven

Wethouder Elferink (CDA) mag blijvenWethouder Marcel Elferink (CDA) kan wethouder blijven. Dit Lees meer

Hengelo laat middeninkomens in de kou staan

Hengelo laat middeninkomens in de kou staanDe inkomsten van de gemeente Hengelo zijn fors Lees meer

Gaat wethouder Elferink vertrekken?

Gaat wethouder Elferink vertrekken?Wethouder Marcel Elferink (CDA) heeft het moeilijk. ProHengelo Lees meer

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passen

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passenDe ziekenhuiszorg in Hengelo kachelt achteruit. De oorzaak Lees meer

Streep door "omgekeerd inzamelen" afval

Streep door De gemeenteraad gaat een streep halen door het Lees meer

ZGT dupe beleid zorgverzekeraar

ZGT dupe beleid zorgverzekeraarTijden veranderen. Ook voor de ziekenhuizen. Vroeger werden Lees meer

Het geduld met D66 is op

Het geduld met D66 is opHet Rabo-theater (straks Schouwburg Hengelo) blijft zelfstandig. Die Lees meer

Ziekenhuis Almelo onbereikbaar met OV

updateHet ziekenhuis in Almelo is uit Hengelo nagenoeg onbereikbaar met openbaar vervoer. Dit is belangrijk omdat het bestuur van de Ziekenhuisgroep Twente vorige week bekend maakte wat de toekomst is van het ziekenhuis in Hengelo. Het gebouw blijft bestaan maar de functie verandert. Geen spoedopnames meer of specialistische hulp. Maar een voorziening voor planbare zorg. Mensen met chronische ziekten kunnen voor hun afspraak terecht in Hengelo. Evenals voor de orthopedie (knieën, armen, handen, etc.). Dat betekent in de praktijk dat vele dokters spreekuur houden in Hengelo. Maar als U iets onverwachts overkomt (ongeluk, hartaanval, beroerte, operatie, etc.) wordt U opgenomen in Almelo of Enschede. Gekeken wordt welk ziekenhuis het best past bij het probleem waarmee U te kampen heeft.

Alles draait om kwaliteit. Ook U wil de beste dokter en de beste opvang. Volgens het bestuur van ZGT kan dit alleen via het samenbrengen van diverse functies op één plek. Dit heeft te maken met de omvang van het zorggebied van de ziekenhuizen in Twente. Feitelijk is Twente te klein voor drie algemene ziekenhuizen. Vandaar dat ZGT (Almelo en Hengelo) en MST in Enschede intensief gaan samenwerken. Door de specialisaties en functies te verdelen over de steden, kan een maximale kwaliteit worden gerealiseerd.

Bereikbaarheid

Dit alles leidt tot veel geschuif van functies tussen de drie ziekenhuizen. Dat heeft grote gevolgen voor mensen die vanuit Hengelo op ziekenbezoek willen in Almelo. Met de auto is het geen probleem. Maar veel bezoekers zijn oud, niet gewend om te rijden of ze kunnen het zelfs niet. Wat dan? Hoe moeten die ouderen hun dierbaren bezoeken? De bestuurders van het ziekenhuis laten helaas niet merken hierover bezorgd te zijn. Dat roept veel weerstand op. Het ziekenhuis in Almelo ligt ver van het centrum en goede vervoersverbindingen vanuit Hengelo ontbreken. Tegenover 15 autominuten staat de langdurige lijdensweg van het openbaar vervoer. Lopen-bus-trein-bus-lopen. Als U tenminste op een gunstige plek woont. Hoe lossen we dat op? Is het misschien mogelijk dat de ziekenhuisbestuurders vanuit hun ivoren toren toch even kunnen afdalen om deze praktische vraag van vele Hengeloërs te beantwoorden? Het zou heel fijn zijn.

Reacties 2

  1. Leo Janssen ≡ 05 feb 2014 ≡ 16:41

    Ik vind dat er niet alleen een goede verbinding moet komen maar ook bv. gratis lijndienst. ZGT zou dat moeten faciliteren. Zoiets als gratis 65+ met de bus. Straks voor het nieuwe college met ProHengelo. Open-eerlijk en duidelijk anders.

  2. Michel Visser ≡ 05 feb 2014 ≡ 18:52

    Ik vind het sowieso schandalig hoe het gaat met het ziekenhuis en de zorg. En afgezien van het feit dat het ziekenhuis in Almelo slecht bereikbaar is per OV, hoe zit het met mensen die de rit er naartoe niet kunnen betalen? Voor iemand in mijn situatie (WW en WSNP, een inwonend kind en alleen in bezit van een fiets) is het al ieder dubbeltje omdraaien. Een ritje met de trein en/of bus zit er niet “zomaar” even in, laat staan een ritje met de taxi! Moet ik, wanneer mijn dochter of ik, plotseling acute zorg nodig heb eerst binnen mijn familie of vriendenkring gaan “schooieren” om een lift of geld er naartoe? En ik weet zeker dat ik niet de enige ben in een dergelijke situatie. Niet dat de ZGT-directie, met hun lease auto van de zaak, zich hier ook maar enigszins druk om maakt hoor. ’t Lijkt er steeds meer dat het “plebs” lekker mag verrekken (Opgeruimd staat netjes?) en zorg dadelijk alleen nog beschikbaar is voor hen die in het bezit zijn van vervoer en voldoende geld … Echt een zorgelijke situatie zo onderhand!

Geef een reactie

Uw mailadres wordt nooit gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Volg

Krijg van elk bericht een mail.

Sluit u aan: