Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoor

Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoorVolgend jaar wordt het nieuwe stadskantoor opgeleverd. Het Lees meer

Afvaldebat kent verliezers en winnaars

Afvaldebat kent verliezers en winnaarsHet debat over het afval in Hengelo is Lees meer

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop Vitens

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop VitensDe gemeente Hengelo wil cashen. Het college wil Lees meer

Wethouder Elferink (CDA) mag blijven

Wethouder Elferink (CDA) mag blijvenWethouder Marcel Elferink (CDA) kan wethouder blijven. Dit Lees meer

Hengelo laat middeninkomens in de kou staan

Hengelo laat middeninkomens in de kou staanDe inkomsten van de gemeente Hengelo zijn fors Lees meer

Gaat wethouder Elferink vertrekken?

Gaat wethouder Elferink vertrekken?Wethouder Marcel Elferink (CDA) heeft het moeilijk. ProHengelo Lees meer

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passen

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passenDe ziekenhuiszorg in Hengelo kachelt achteruit. De oorzaak Lees meer

Streep door "omgekeerd inzamelen" afval

Streep door De gemeenteraad gaat een streep halen door het Lees meer

ZGT dupe beleid zorgverzekeraar

ZGT dupe beleid zorgverzekeraarTijden veranderen. Ook voor de ziekenhuizen. Vroeger werden Lees meer

Het geduld met D66 is op

Het geduld met D66 is opHet Rabo-theater (straks Schouwburg Hengelo) blijft zelfstandig. Die Lees meer

Ziekenhuis Hengelo: SP haalt zeperd

De toekomst van het ziekenhuis Hengelo is aan de orde gesteld in de raadscommissie sociaal. Aanleiding was het gesprek dat B&W op 7 januari voerden met het bestuur van Ziekenhuisgroep Twente (ZGT), waaronder Ziekenhuis Hengelo valt. Het college heeft over het gesprek een persverklaring uitgebracht. Die bevatte veel woorden en weinig inhoud. Slechts enkele procedureafspraken waren het resultaat van de bijeenkomst. Alle reden dus voor raadsleden om meer te willen weten. Een gesprek met de wethouder werd het niet. De raadsleden legden zich de beperking op alleen vragen te stellen. De coalitie wilde het kennelijk zo. Mogelijk waren ze bang voor een openbare ruzie. Die had ook gemakkelijk kunnen ontbranden. Het leidde tot een merkwaardig treffen.

Een getergde wethouder Janneke Oude Alink (volksgezondheid) beantwoordde de vragen van de SP. Voor het eerst in 8 jaar trouwe dienst zagen we een wethouder die niet van plan was om zich te laten piepelen door coalitiegenoot SP. De boosheid spatte er af. Jammer dat ze zich niet vaker van deze kant heeft laten zien! Ze verweet de SP dat deze partij haar verantwoordelijk maakt voor zaken waarvoor ze niet verantwoordelijk is. Zoals bekend voert de SP actie voor het behoud van het algemene ziekenhuis in Hengelo. Ze vragen steun aan de bevolking en halen handtekeningen op. Ze schuiven ondertussen de GroenLinks wethouder in de schoenen dat het ziekenhuis gaat verdwijnen. Dat laatste is echter niet het geval. Het ziekenhuis verdwijnt niet, maar wordt anders. Hoe precies is echter onduidelijk. Dat is wat boven tafel moet komen, want het ziekenhuisbestuur schiet ernstig te kort in zijn voorlichting daarover.

U merkt hoe de coalitievriendschap allengs minder wordt nu de gemeenteraadsverkiezingen naderen. Maar de SP is bij het gemeentebestuur aan het verkeerde adres. B&W kunnen aangeven wat hun wensen zijn. Afdwingen kunnen ze niets. Deze boodschap gaf mevrouw Oude Alink af, mede namens de SP wethouder Mariska ten Heuw in het college van B&W. De fractievoorzitter van de SP de heer Floor van Grouw had hierop niets terug. Hij mompelde nog wat over publiek geld waar het ziekenhuis mee werkt en waarvoor de organisatie zich moet verantwoorden. Dat is iedereen van harte met hem eens. Het ZGT valt op dat punt veel te verwijten. Ook vindt de SP dat MST (Enschede) en het ZGT (Hengelo/Almelo) snel met een gemeenschappelijke visie moeten komen. Ook dat is iedereen van harte met de SP eens. Deze krant schreef daarover. Kortom: de SP acties voor het behoud van het ziekenhuis vallen volkomen dood zodra het aankomt op het waarmaken van de grote woorden in de gemeenteraad. Mensen achter een populair standpunt krijgen is makkelijker dan iets realiseren in de dagelijkse praktijk, zo bleek weer eens.

Voor resultaten moet de SP in Den Haag zijn en bij de zorgverzekeraars. Niet op het gemeentehuis. Al met al was het een treurige vertoning. We zagen een voorzitter (Ellen Prent, PvdA) die namens de coalitie een belangrijk gesprek terugbracht tot een armetierig spel van vragen en antwoorden. En we zagen een SP fractie die zijn harde opstelling in de buitenwereld intern niet waarmaakt. Bij deze eerste discussie heeft de SP een flinke zeperd gehaald. Wordt vervolgd. Zonder twijfel.

Reacties 1

 1. clientelen ≡ 10 jan 2014 ≡ 12:11

  Dat de StalinPartij een zeperd was-is-blijft, is tot groot ongenoegen genoegzaam bekend! Verwachtingen, ‘beloftes’ blijken niets anders dan routinematige, instrumentele zwendel constructies; hééél hoog inzetten – keuteltje intrekken en je uit de voeten maken. De clientelen hebben dit in meerdere, oude, dossiers meegemaakt.
  De onderhavige kwestie laat echter, een voor H’lo althans, nieuw fenomeen zien… Een bezienswaardige zelfs. Kinders – burgers – boeren & buitenlui komt dat zien!!!
  Grieks/Romeins/Shakespeariaans drama met grof elleboogwerk en backstabbing als apotheose van het amateurgezelschap zonder decorum whatsoever. Dat dit het eerste bedrijf was, en wordt vervolgd is een waarheid als een koe…
  Voor een changement-de-decor de volgende suggestie, en wel op lokaal *kuch* ‘politiek’ geschiedschrijving gestoeld:
  Een ge-netkousde verfomfaaide snol in ’t duister en regen onder ’t gaslichtlantaarntje (GL) vraagt met een Zware van Nelle stem in het neder-duits een vuurtje aan de hoerenloper (PvdA) om ‘m daarmee in te palmen – dit onder auspiciën v.d. Zuhalter/pimp/pooier (cda) en begluurd vanachter het hek, door een ventje wat al lang binnen had moeten zijn maar door jeuk in z’n broekje de tijd is kwijt geraakt (SP)…. Uiteraard volgt er een luidruchtige clash over het tarief v.d. slet waardoor het groepje niet doorheeft dat ze door de veldwachterij worden omsingeld en vervolgens ingesloten. Een nietsontziende fittie, leugens, bedreigingen, facepalms etc… een feit, zo ook een lijk.
  .
  En zo zijn er meer scenario’s.

Geef een reactie

Uw mailadres wordt nooit gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Volg

Krijg van elk bericht een mail.

Sluit u aan: