Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoor

Voorkom parkeeroverlast bij nieuw stadskantoorVolgend jaar wordt het nieuwe stadskantoor opgeleverd. Het Lees meer

Afvaldebat kent verliezers en winnaars

Afvaldebat kent verliezers en winnaarsHet debat over het afval in Hengelo is Lees meer

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop Vitens

B&W zet gemeenteraad mes op keel bij verkoop VitensDe gemeente Hengelo wil cashen. Het college wil Lees meer

Wethouder Elferink (CDA) mag blijven

Wethouder Elferink (CDA) mag blijvenWethouder Marcel Elferink (CDA) kan wethouder blijven. Dit Lees meer

Hengelo laat middeninkomens in de kou staan

Hengelo laat middeninkomens in de kou staanDe inkomsten van de gemeente Hengelo zijn fors Lees meer

Gaat wethouder Elferink vertrekken?

Gaat wethouder Elferink vertrekken?Wethouder Marcel Elferink (CDA) heeft het moeilijk. ProHengelo Lees meer

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passen

Zorgverzekeraar Menzis moet op zijn tellen passenDe ziekenhuiszorg in Hengelo kachelt achteruit. De oorzaak Lees meer

Streep door "omgekeerd inzamelen" afval

Streep door De gemeenteraad gaat een streep halen door het Lees meer

ZGT dupe beleid zorgverzekeraar

ZGT dupe beleid zorgverzekeraarTijden veranderen. Ook voor de ziekenhuizen. Vroeger werden Lees meer

Het geduld met D66 is op

Het geduld met D66 is opHet Rabo-theater (straks Schouwburg Hengelo) blijft zelfstandig. Die Lees meer

Zondagopenstelling winkels afgelast

zondag openDe Albert Heijns in Hengelo kunnen de grote blauwe borden met “Wij zijn zondag geopend van 12.00 uur tot 18.00 uur” weer opbergen. Het gaat niet door. In ieder geval voorlopig niet. Volkomen onverwacht heeft de gemeenteraad besloten om de zondag openstelling af te gelasten. De oorzaak is Leo Janssen. Hij was altijd voorstander van de zondag openstelling maar nadat hij ProHengelo verliet heeft hij zijn standpunt aangepast. Janssen had bij zijn verkiezing in maart 2014 getekend voor de zondagopenstelling. Nu zit hij in het kamp van de tegenstanders. De raad wees de zondag openstelling af met 19 tegen 18 stemmen. Met een motie probeerde Janssen zijn ommezwaai enigszins te nuanceren. Daar kreeg hij de handen niet voor op elkaar. Wat Janssen wilde bleek niet uit te leggen. Alleen Janssen stemde voor de motie Janssen.¬†Alle Hengelose supermarkten hadden op zondag inmiddels hun poorten geopend. Zij liepen vooruit op de openstelling door het maximaal toegestane aantal vrije zondagen alvast op te souperen. Hoe het nu verder gaat? Als de winkels sluiten gaat het koopkrachtverlies in Hengelo gewoon verder. Want veel klanten doen hun zondagse inkopen in de supers van Borne, Oldenzaal en Enschede. Tenzij het wethouder Mariska ten Heuw (SP) lukt om als wethouder economische zaken de brokken tijdig te lijmen.

Reacties 6

 1. Gast ≡ 25 jun 2015 ≡ 09:14

  Wat een schertsvertoning. Janssen krijgt de contouren van een ongeleid projectiel, wanhopig op zoek naar eerherstel.

 2. Pien ≡ 25 jun 2015 ≡ 10:58

  Janssen denkt alleen maar aan zichzelf en laat de burgers van Hengelo in de kou staan. Politiek Hengelo is zo langzamerhand een schertsvertoning geworden. Individuele acties van gemeenteraadsleden hier Leo Janssen en zo ken ik er nog een aantal : Jan Bron , exit Erik Lievers en Mariska om hun eigen ego te strelen en hun baantje op het pluche te houden (het verdient toch lekker bij Leo !) gaan blijkbaar boven het belang van de burgers van onze gemeente. We weten nu waar we niet op moeten stemmen en dat is in ieder geval niet op Lokaal hHengelo , PVDA ,en SP .Leo Janssen Jan Bron en Mariska zijn zeer onbetrouwbaar en leveren Hengelo alleen maar schade op.Schandaal warmtemeter ,schandaal gemeentehuis enschandaal openingstijden.

 3. Gert ≡ 08 jul 2015 ≡ 23:49

  Als ik de reactie van Pien lees (over de prohengelo verrader en plucheplakker Bron) kan ik niet anders zeggen dat ik daar helemaal mee eens ben.
  Over Janssen is iedereen het nu wel eens (waardeloos figuur zonder toegevoegde waarde) maar ik had toendertijd ook niet verwacht dat Bron zei dat hij WEL wethouder wilde zijn maar GEEN gemeenteraadslid want dat vond hij toch wel te min. Dus nu ook een loser naar mijn idee oftewel: hij mag ook weg.

 4. Kleine ondernemers ≡ 09 jul 2015 ≡ 22:36

  Jammer dat flapdrol Wiertsema het hele verhaal niet verteld. Misschien ook maar goed ook want iedereen die deze zogenaamd hoofdredacteur kent weet dat die alles aan mekaar liegt. Nee geef mij maar Leo Jansen want die laat niet met zich sollen. Als kleine ondernemer ben ik blij dat er nog een voor ons opkomt. En Pro Hengelo is met Wiertsema te dode opgeschreven.

 5. Miep ≡ 09 aug 2015 ≡ 20:01

  Supermarkten horen voortaan open te zijn op zondag, ook in Hengelo. De gemeenteraad gaat toch niet zeggen dat ze zo een achtergebleven gebied zijn dat de winkels in Hengelo dicht zijn op zondag? Hup, geen discussie over mogelijk, maar open houden die supermarkten. Dichte supermarkten op zondag is niet meer van deze tijd.

 6. Simone ≡ 14 aug 2015 ≡ 18:54

  Voor ons in Borne mogen de supermarkten in Hengelo gesloten blijven. Wij floreren hier in Borne bij dit beleid van Janssen en consorten. Een top beslissing hoor Leo Janssen , de middenstand in Hengelo wordt de nek om gedraaid en Borne gaat zondags als een speer! Leo Janssen gunt de burgers van Hengelo op zondag een uitje !

Trackbacks & Pingbacks 1

 1. Van Koopzondag in voorbereiding - Hengelo Anders op 10 mrt 2016 at 16:27

  […] lang zullen deze partijen hun kiezers nog bruuskeren? Het wordt tijd dat er een einde komt aan de jaarlijkse soap van de gesloten winkels op zondag en dat de burgers eindelijk krijgen waar ze recht op hebben. […]

Geef een reactie

Uw mailadres wordt nooit gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Volg

Krijg van elk bericht een mail.

Sluit u aan: